[:nl]Professor Loep & het kunstlaboratorium[:]
04/03/2018

[:nl]Professor Loep is een professor die zaken graag van een andere kant bekijkt met behulp van een loep.

Ze draagt een praktische overall met allerlei zakjes met daarin de eerste benodigdheden voor haar avonturen. Ze houdt van kunst, techniek, natuur en ontdekken wat er allemaal mogelijk is. Het liefst beleeft ze avonturen waar dat allemaal in voorkomt.
Als zij haar koffers meeneemt, ga jij met haar mee op avontuur?

Elke eerste zondag van de maand tijdens de Bio Markt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Met deze zondag 4 maart: Weven met de natuur. Hoewel het nog berekoud is, komt de lente er aan! Laten we de natuur een handje helpen door natuurlijke weefgetouwen te maken. Met takken en andere natuurlijke materialen maken we het allemaal een beetje mooier.

Meedoen

Zeker zijn van deelname? Reserveer online! Komen aanwaaien tijdens de Bio Markt kan natuurlijk ook, maar vol = vol.
Reserveer snel jouw plekje bij Professor Loep via onze online ticketshop. Kosten zijn € 12,50 (ex €0,79 online servicekosten) en inclusief materialen, drankje & snack.

Professor is er elke 1e zondag van de maand tussen 13.30 – 15.00 uur tijdens de Bio Markt.

Een prachtige zondag

Naast deze fijne kinderactiviteit is er op 4 maart nog meer te doen bij Metaal Kathedraal. Zo is er tussen 13.30 – 14.15 uur een interessante lezing over ecodorp Boekel door Ad Vlems, kun je tussen 12.00 – 13.30 een workshop mindfulness volgen bij Tjeerd Verbeek, is de Bio Markt tussen 11.00 – 16.00 uur geopend voor de dagelijkse biologische boodschappen en geniet je bij Stadsherberg Boelens van koffie en taart.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 15.00
Professor Loep & het kunstlaboratorium
04/03/2018
[:nl]Professor Loep & het kunstlaboratorium[:]
[:nl]PROFESSOR LOEP & HET KUNSTLABORATORIUM Workshops rondom kunst, techniek & natuur voor kinderen vanaf 4 jaar. Elke eerste zondag van de maand zijn er tijdens Bio Markt[:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 15.00
 
   
[:nl]Workshop EHBO kruiden: Brandnetel[:]
18/03/2018

[:nl]Met bloemen en kruiden kunt u uw eigen leven verrijken. Een rijkdom die u iedere dag kan vertrappen of… plukken en verwerken tot de elixer van het betere leven. Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Metaal Kathedraal is een prachtige plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden.

Heddy Veltkamp studeert Kruidengeneeskunde op het Kruidenrijk te Haaren. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil graag haar kennis delen met anderen, daarom biedt zij bij Metaal Kathedraal een aantal zeer interessante workshops aan: EHBO kruiden met telkens een ander kruid in de hoofdrol.

De workshops zijn er elke 3e zondag van de maand en zijn er voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden en hier iets mee wil doen.

De kosten per workshop bedragen €30,00 (excl €0,79 online servicekosten per workshop). Materialen en koffie/thee zijn inbegrepen.
En voor de echte liefhebber hebben we mooie korting. Kies je direct voor acht workshops, dan betaal je er zeven én bespaar je op online servicekosten. Je bent vrij om te kiezen welke je graag wilt bezoeken.

Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12, wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw plekje! Dit doe je online via onze ticketshop; wel zo gemakkelijk!

Tot ziens bij EHBO Kruiden!

Workshop Brandnetel

18 maart, 13.30-16.30 uur

Brandnetel, onze eigen superfood Brandnetel zit vol vitaminen en mineralen en bouwt de weerstand op, maar is ook een reiniger voor de lenteschoonmaak van je lichaam. In deze workshop verdiep je je in de Brandnetel, wanneer je het wel en niet kunt plukken, waar het goed voor is en hoe te gebruiken. We maken een tinctuur en een lekker brandnetelsoepje.

Workshop Vrouwenmantel

15 April, 13.30-16.30 uur

De naam zegt het al vrouwenmantel is een typisch vrouwenkruid en kan ingezet worden bij allerlei vrouwenkwalen als niet doorkomende menstruatie, na de bevalling en de overgang voor allerlei veranderingsprocessen in je lijf. Er zijn nog meer kruiden die de vrouw kan inzetten. In deze workshop maak je kennis met een aantal van die kruiden en maak je je eigen tinctuur.

Workshop Wildplukken met pinksteren

20 mei, 13.30-16.30 uur

Onze bermen staan in het voorjaar vol met eten, hiervoor hoef je niet altijd naar de supermarkt. Kom gezellig met je familie en of vrienden wildplukken, leer kruiden herkennen, waar ze goed voor zijn en hoe je hier lekkere hapjes mee kan maken. Dat wordt smullen!

Workshop Melissa

17 Juni, 13.30-16.30 uur

Melissa is de Latijnse naam voor Citroenmelisse en van een honingbij die de plant graag bezoekt om de nectar. De plant heeft een lange geschiedenis als geneeskruid achter de rug. De Karmelieten monniken maakten hiermee een elixer die ontspannend werkt. In deze workshop maak je je eigen elixer naar een oud recept.

Workshop Kruidenolie maken

15 juli, 13.30-16.30 uur

Van Goudsbloemen en lavendel kun je een verzorgende huidolie maken. Van St. Janskruid een heerlijke massageolie . Maar er zijn natuurlijk ook heerlijke oliën te maken voor de innerlijke mens. Deze bijeenkomst gaan we kijken wat er groeit en bloeit in de tuin van Metaal Kathedraal en bloemen en kruiden plukken om een aantal oliën voor zowel buiten- als binnenkant voor ons lichaam maken.

Workshop Bramenbos

19 augustus, 13.30-16.30 uur

Augustus is het de maand van de overwoekerende , stekelige Braam, met zijn vitamine en mineralen een weerstand verhogende plant. Niet alleen de heerlijke bramen, maar ook het blad is te oogsten voor thee en tinctuur. Maak kennis met de veelzijdigheid van de Braam, je eigen tinctuur en een pittige jam voor de winter.

Workshop Roos

16 september, 13.30-16.30 uur

De Roos is de bloem van de liefde en heerlijk om je huid mee te verzorgen. In deze workshop ga je een aantal lichaamsverzorgingproducten maken zoals een zeep, scrub of een bodybutter. We gaan de roos ook proeven en maken er een hapje mee.

Workshop Smeerwortel

21 oktober, 13.30-16.30 uur

Smeerwortel is onze Nederlandse Arnica en te gebruiken voor blauwe plekken, zwellingen,
verstuikingen en spierpijn. We graven de wortel op en maken er een zalf mee voor in je EHBO kastje.

Workshop Verhoudheid

18 november, 13.30-16.30 uur

Kruiden en bloemen groeien daar waar ze nodig zijn en ons kikkerlandje staat vol met kruiden die je
kan gebruiken bij verkoudheid. De winter komt er aan, dus tijd om je hierop voor te bereiden. Maak
kennis met de kruiden voor luchtwegen en je eigen tinctuur.

Workshop Specerijen

18 november, 13.30-16.30 uur

Iedereen kent ze wel de specerijen, maar weet je ook hoe de kruiden groeien? De natuur is wonderbaarlijk, leer over de groei en bloei van specerijen uit verre landen, de geneeskracht en maak er een aantal lekkere hapjes mee waar je je familie en vrienden mee kan verrassen met de Feestdagen.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
Workshop EHBO kruiden: Brandnetel
18/03/2018
[:nl]Workshop EHBO kruiden: Brandnetel[:]
[:nl]‘De Aarde lacht je toe met haar bloemen’ - 2x in de maand volg je de leukste kruiden workshops bij Metaal Kathedraal! De workshops worden gegeven door Heddy Veltkamp. Zij volgt de vakopleiding Kruidengeneeskunde op het Kruidenrijk te Haaren en wil haar kennis hierover graag delen met anderen. Iedere workshop staat een ander kruid centraal. Alle workshops zijn incl. materialen, thee/koffie. Bij 8 workshops, 1 gratis![:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
 
   
[:nl]Academie van de Verwarring: Het zelfgenezend vermogen - Tom Tichelaar - Tom over Tom[:]
18/03/2018

[:nl]Op 18 maart presenteert spreker en ondernemer Tom Tichelaar, Tom over Tom, een lezing over het herstellend en zelf genezend vermogen van het lichaam. Met als rode draad zijn eigen genezing nadat hij de diagnose CVS, Chronisch Vermoeidheidssyndroom, kreeg opgespeld. Tichelaar demonstreert tijdens de presentatie hoe hij door middel van energie in staat is mensen te helpen in hun genezingsproces.

De keerzijde van welvaart

Nederland behoort tot de top 10 meest welvarendste landen ter wereld. Deze welvaart kent een keerzijde: 1,000.000 mensen slikken antidepressiva, 70.000 mensen kampen dagelijks met migraine en 8.3 miljoen personen lijden aan chronische klachten. Dit aantal zal de komende jaren alleen nog maar stijgen.
Het wordt tijd dat we het heft weer in eigen hand nemen, meent Tichelaar. Door niet langer de pillenindustrie op gang te houden en ons klakkeloos te laten leiden door doktersadviezen, maar te leren vertrouwen op de werking van het eigen lichaam.

De artsen waren uitgedokterd en stuurde me naar de PAAZ- afdeling!

Tichelaar (45) werd tien jaar geleden ernstig ziek, wat begon met vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en koortsaanvallen, tot het uiteindelijk zo erg was dat een ommetje met de hond aanvoelde als een marathon.
Na twee jaar van ziekenhuis in en uit, kreeg hij de diagnose CVS en de boodschap dat er niks anders opzat dan hiermee te leren leven. ‘Medicijnen en opname op de PAAZ- afdeling van het ziekenhuis waren nog de enige opties, zeiden de artsen. Het was meer pappen en nathouden, dan uitzicht op herstel.’

Ik wil de brug slaan tussen de yogi en het RTL4 publiek

Tichelaar, die voelde dat hij het over een andere boeg moet gooien, begon met meditatie.
Voorzichtig optimistisch is hij als hij zich na een retraiteweekend weer energieker begint te voelen. Hij besluit er een ochtendritueel van te maken, mediteren, wandelen en yogaoefeningen. Tot ieders verbazing voelde hij zich met de dag fitter en na twee maanden kon hij weer volledig aan het werk.
‘In de jaren die volgden, heb ik me meer verdiept in het menselijk lichaam, de werking van energie, Quantum Touch en de kracht van de mind. Dat is ons namelijk nooit geleerd. Wat ik wil is het publiek inspireren in hoe energie in je voordeel kan werken, ook preventief!’

Tijdens het event TOM over TOM vertelt TOM gepassioneerd over wat het zelfgenezende vermogen voor hem heeft betekend en hoe hij dit nu inzet om anderen van hun klachten af te helpen. Een uitdagende en informatieve middag waarbij Tom ook concreet laat zien wat mogelijk is.

Tickets Lezing en workshop: € 44,-
Tip! Lezing, workshop en aansluitend CineMekka Food & Film €55,00

[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.30
Academie van de Verwarring: Het zelfgenezend vermogen - Tom Tichelaar - Tom over Tom
18/03/2018
[:nl]Academie van de Verwarring: Het zelfgenezend vermogen – Tom Tichelaar – Tom over Tom[:]
[:nl]Een lezing en workshop ineen over het zelfgenezend vermogen van ons lichaam.[:]
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.30
 
   
[:nl]Cinemekka - All the rage[:]
18/03/2018

[:nl]Maandelijkse filmavond i.s.m. ‘t Hoogt. Onderuitgezakt film kijken in het prachtige Hemelryck van Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt selecteert elke CineMekka een prachtige film.
Het is mogelijk voorafgaand aan de film tussen 17.30 – 19.00 uur bij Metaal Kathedraal te eten.
De film van deze avond:

All the rage

Deze film laat het werk zien van de beroemde arts Dr. John Sarno en zijn radicale methoden om rugpijn te behandelen. All the Rage onderzoekt de verbinding tussen emoties en gezondheid. Door middel van interviews met Dr. Sarno, patiënten en experts nodigt de film de kijker uit om eens grondig na te denken over onze benadering van gezondheidszorg.

prijzen-all-the-rage
HAVE YOU EVER SEEN A FILM THAT CHANGED YOUR LIFE?
On the surface, All the Rage is a story about chronic pain and a doctor’s quest to help people get rid of it. But it’s really about the stories people tell themselves about themselves, despite the facts that are right in front of their faces. It’s about the devastations of childhood, the rage of the impoverished and disenfranchised and the dismissal of science despite all evidence.
— Missoula News

Eten & film

Je kunt voorafgaand aan de film in onze stadsherberg tussen 17.30 – 19.00 uur een hapje eten. Dit is een telkens wisselend menu met voor ieder wat wils. Vanavond op ’t menu: Kaasfondue

Al onze producten zijn biologisch en diervriendelijk.

Reserveren kan online via onze ticketshop.
Een ticket voor de film kost €9,50
Een combi ticket voor een maaltijd + film €23,50
Wil je alleen mee eten? Dat kan ook voor €15,00
Bovengenoemde bedragen zijn exclusief online servicekosten.

All The Rage (Saved by Sarno) trailer op rumur on Vimeo.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 19.30
Cinemekka - All the rage
18/03/2018
[:nl]Cinemekka – All the rage[:]
[:nl]Maandelijkse filmavond i.s.m. ‘t Hoogt. Het is mogelijk voorafgaand aan de film bij Metaal Kathedraal te eten. Onderuitgezakt film kijken in het prachtige Hemelryck van Metaal Kathedraal. Filmtheater 't Hoogt selecteert elke CineMekka een prachtige film. Vanavond "All the rage".[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30
 
   
[:nl]Tegenlicht Meetup: Worsteling van de Groenmens[:]
19/03/2018

[:nl]Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips. Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies? Over de dagelijkse dilemma’s en hoofdbrekens van de Groenmens.

Hoe maken we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk? En niet alleen voor hen die het kunnen betalen, diegenen die hun boodschappen doen bij de Groene Slager, ecologische designmeubelen kopen of zich een Tesla kunnen veroorloven. Een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen.

Meetup

Initiatiefnemer Maureen Baas van Metaal Kathedraal en team voedselbos Rijnvliet zijn uitgenodigd als spreker bij de Utrechtse Tegenlicht Meetup bij de uitzending “De worsteling van de Grünmensch” (regie Jorien van Nes) van VPRO`s Tegenlicht. Met als hoofdvraag: hoe maak je de goede keuze in wat je eet, gebruikt en hoe je reist? Hoe wordt het groene leven van iedereen, en niet alleen voor degenen die het kunnen betalen?

En verder: Green Evelien (ecologisch inspirator), Renee Lertzman (klimaatpsycholoog), Babette Porcelijn (ontwerper) en Thiëmo Heilbron (ecoloog, oprichter Fawaka).

Regie: Jorien van Nes

Tijden

19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht aflevering van de avond ervoor
20.00 uur: start van de Meet up
21.30 uur: borrel en napraten

Meedoen

Wilt u graag meedoen? Klik dan hier om aan te melden voor deze en/of andere Meet Up avonden. Deelname is gratis.

Deze meetup vindt plaats in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht te Utrecht en is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht; een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht

Bovenstaande tekst is grotendeels overgenomen van de website van Bibliotheek Utrecht.[:]

Tickets / de Centrale Bibliotheek / 19.00 - 22.00
Tegenlicht Meetup: Worsteling van de Groenmens
19/03/2018
[:nl]Tegenlicht Meetup: Worsteling van de Groenmens[:]
[:nl]Initiatiefnemer Maureen Baas van Metaal Kathedraal en team voedselbos Rijnvliet zijn uitgenodigd als spreker bij de Utrechtse Tegenlicht Meet Up bij de uitzending “De worsteling van de Grünmensch”.[:]
/ de Centrale Bibliotheek / 19.00 - 22.00
 
   
[:nl]Happy with Yoga Experience[:]
25/03/2018

[:nl]De Happy with Yoga Experience staat in het teken van inspireren en verbinden. Een hele dag lang verschillende yogalessen volgen, kennis maken met verschillende yoga stijlen en connecten met andere Yogi’s.

Deze lessen kan je volgen….

  • Hatha/Vinyasa Yoga, om het lichaam op het ritme van de adem flink in beweging te brengen.
  • Hatha Yoga, voor het versterken van de connectie tussen lichaam, geest en ademhaling.
  • Yin Yoga, voor onder andere het versoepelen van het bindweefsel en het stillen van je gedachten.
  • De Wim Hof ademhalingstechniek, die vele voordelen heeft voor lichaam en geest.
  • Yoga Nidra, om tot totale ontspanning te komen.
  • Restorative Yoga, zodat je even heerlijk kunt ontstressen.
  • Pranayama en meditatie, waarbij je de focus verlegt naar iets anders dan je boodschappenlijstje ;-).

Kortom: genoeg Yogalessen om je de hele dag te vermaken!

Kosten voor de hele dag inclusief deelname aan de yogalessen:
€ 85,- voor entree, onbeperkt thee, water en een leuk Yogacadeautje.
€ 99,- voor entree, onbeperkt thee, water en een leuk Yogacadeautje + vegetarische lunch.

Tickets en meer informatie via de website van Happy With Yoga[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.00 - 17.00
Happy with Yoga Experience
25/03/2018
[:nl]Happy with Yoga Experience[:]
[:nl]De Happy with Yoga Experience staat in het teken van inspireren en verbinden. Een hele dag lang verschillende yogalessen volgen, kennis maken met verschillende yoga stijlen en connecten met andere Yogi’s.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 17.00
 
   
[:nl]Voorstelling "Foomps te water!" 3-12 jr[:]
01/04/2018

[:nl]Foomps te water is een educatieve voorstelling vol humor en muziek. Dit spannende avontuur vindt plaats op en in de rivieren van Nederland. De kinderen leren van alles over milieu en ecologie. Over moed, behulpzaamheid en wat we kunnen doen met alles wat op ons pad terecht komt.

Alle kinderen vs. de plasticsoep!

​In deze voorstelling belanden de Foomps als piraten op een papieren bootje. Plots worden ze door het Plasticmonster overmand en lijden schipbreuk. Dit monster blijkt de bewoners van het ecosysteem in zijn greep te hebben. Met hun nieuwe vrienden gaan de Foomps de strijd aan tegen het plastic en het zwerfafval.

Zal het ze lukken het water weer schoon te krijgen?
Wij kunnen vast verklappen dat dit niet lukt zonder de hulp van de kinderen uit het publiek…!

Een ontzettend leuke kindervoorstelling voor kinderen van 4-12 jaar. Met Mieke Driessen (design en poppenspel) en Tom Haage (muziek en verhalenverteller).

Tickets

Tickets zijn online verkrijgbaar voor €5,00 (ex servicekosten)

Voorpret

Maak je eigen foomp! Maak je eigen foomp en neem je foomp mee naar de voorstelling; wie weet kunnen de foomps nog wel wat hulp gebruiken….

Lees hier hoe je zelf een foomp maakt.

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag!
Elke 1e en 3e zondag van de maand is Mekka op Zondag en staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.

Maak je eigen foomp[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.30 - 11.00
Voorstelling "Foomps te water!" 3-12 jr
01/04/2018
[:nl]Voorstelling “Foomps te water!” 3-12 jr[:]
[:nl]Foomps te water is een educatieve voorstelling vol humor en muziek. Dit spannende avontuur vindt plaats op en in de rivieren van Nederland. De kinderen leren van alles over milieu en ecologie. Over moed, behulpzaamheid en wat we kunnen doen met alles wat op ons pad terecht komt.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.30 - 11.00
 
   
[:nl]Zalig Pasen bij Metaal Kathedraal[:]
01/04/2018

[:nl]Zondag 1 april vier je samen met familie & vrienden Pasen bij Metaal Kathedraal. Naast een heerlijke paasbrunch is er voor jong & oud weer een hoop leuks te beleven!

Kindervoorstelling: Foomps te water! 3-12 jaar 

Aanvang 10.30 uur – leuk voor kinderen van 3-12 jaar
Foomps te water is een educatieve voorstelling vol humor en muziek. Dit spannende avontuur vindt plaats op en in de rivieren van Nederland. De kinderen leren van alles over milieu en ecologie. Over moed, behulpzaamheid en wat we kunnen doen met alles wat op ons pad terecht komt.

Tickets zijn online verkrijgbaar voor €5,00 (ex servicekosten).

XL Paaseditie Bio Markt

11:00 – 16.00 uur
Het is weer 1e zondag van de maand en dat betekent de maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn! Dit keer is de markt uitgebreider dan je gewend bent. Lekker proeven en genieten? Reserveer dan een paasplank en brunch met de (h)eerlijke producten van de markt.

Op zoek naar het Gouden ei! ღ

11:00 – 14:00 uur
Trek je speurneus uit de kast en ga op zoek…. waar is het gouden ei? Natuurlijk zijn er meer eitjes te vinden en kun je ze ook nog eens versieren! Degene die het Gouden ei vindt krijgt naast de eeuwige roem een ere rol bij de onthulling van ….. nou ja van degenen die dan onthuld worden 🙂 – verrassing!

Workshop Qigong

12.00 – 13.30 uur
Net als tai chi komt deze bewegings- en meditatie leer uit China en is gericht op het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn. Hierin speelt het reguleren van de adem en de levensenergie een belangrijke rol. Qigong wordt ook wel ‘Chinese yoga’ genoemd. Na een uitgebreide warming-up leer je de 5 elementen qigong bewegingen. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor het voelen en ontspannen van het lichaam. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Muziek: KeBBek

11.30 – 15.00 uur
Onder Franse heerschappij was Québec bekend als “Le Canada”. De Franse kolonisten begonnen zich te identificeren met hun thuisland “Nieuw Frankrijk” en noemden ze zichzelf “les Canadiens”. Een soortgelijk sociaal-cultureel fenomeen deed zich ook voor in Acadia: Het voorportaal van Franse emigranten naar Canada.

De Canadiens en de Acadiens brachten een rijke traditie mee van liederen en dansen uit Noord-Frankrijk. Invloeden van deze regio’s, en de Ierse immigratie naar Québec van de 19e eeuw kan de Keltische connectie verklaren die Québec nog steeds deelt met Bretagne, Ierland, Schotland en de Maritimes.

“KeBBek” neemt je mee op reis en brengt deze oude stromingen bijeen tot de oorspronkelijkheid, die de tijd en de muziek hebben beïnvloed.

Paasbrunch

12.00 – 14:00 uur
Geniet van een zorgvuldig samengestelde paasplank. Reserveer online een paasplank, haal ‘m eerste paasdag bij ons op en laat je verrassen door de heerlijke producten van de Bio Markt. Met je paasplank struin je langs de kramen om overal een graantje mee te snoepen! Kosten €12,50 p.p / kinderen tot 12 jaar €7,50 p.p.

De mobiele kruidentuin van Professor Loep

13:30 -15:00 uur
Lente! Tijd om te zaaien! Kinderen vanaf 4 jaar maken samen met Professor Loep & Het Kunstlaboratorium een mobiele kruidentuin. De tuin is van hout en ook nog eens gemakkelijk mee te nemen.
Kosten zijn € 12,50 en inclusief materialen, drankje & snack. Online reserveren mag, hoeft niet (vol=vol).

ღ De onthulling van … ღ

14:30 uur
Maak kennis met de allernieuwste bewoners van Metaal Kathedraal. De eerlijke vinder van het gouden ei heeft een wel heel belangrijke taak en regelt samen met Aalmoezenier Abel de grote onthulling van …

Voorjaarsconcert Muziek in de Meern

15:00 -16:00 uur
Alles bloeit op, knoppen komen uit en nachtegalen zingen. Een klassiek concert met aria’s van Handel een ‘nachtegalencantate’ van Caldara & paasmuziek van J. S. Bach.
Kaarten zijn €15 / kinderen/studenten €7,50.

❤ Tickets & reserveren ❤

Voor sommige onderdelen is online reserveren gewenst. Dat kan via: metaalkathedraal.nl/tickets

❝ Pasen. Als we dit jaar nou gewoon de kip verstoppen. Loesje❞[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.30 - 17.00
Zalig Pasen bij Metaal Kathedraal
01/04/2018
[:nl]Zalig Pasen bij Metaal Kathedraal[:]
[:nl]Zondag 1 april vier je samen met familie & vrienden Pasen bij Metaal Kathedraal. Naast een heerlijke paasbrunch is er voor jong & oud weer een hoop leuks te beleven! [:]
/ Metaal Kathedraal / 10.30 - 17.00
 
   
[:nl]Bio Markt Paaseditie[:]
01/04/2018

[:nl]De maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn; elke 1e zondag van de maand is Metaal Kathedraal ’the place to be!’ Naast de Bio Markt is er een aanvullend programma met workshops voor jong en oud, muziek, en meer!

Tussen 11.00 – 16.00 uur kun je bij ons terecht voor je dagelijkse biologische boodschappen. De markt vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht, Leidsche Rijn, bij koud weer binnen in ‘De Buyck’.
Dit keer staat de markt in het teken van Pasen. Lekker proeven en genieten? Met een paasplank van Stadsherberg Boelens kun je tussen 12.00-14.00 brunchen met de (h)eerlijke producten van de markt.

Paasbrunch met producten van de markt

12.00 – 14:00 uur
Geniet van een zorgvuldig samengestelde paasplank met lekkers van de Bio Markt. Bij de bar van Stadsherberg Boelens zijn de paasplanken te verkrijgen waarmee je langs de kramen gaat om te genieten van al het lekkers op het menu! Kosten €12,50 p.p / kindermenu (tot 12 jaar) €7,50 p.p.

Menu Paasbrunch

Klik op de foto om deze in het groot te bekijken.

180401 Menu Pasen

Voedselpodium

Met Metaal Kathedraal als aanjager van een integraal voedselbos voor toekomstig Rijnvliet en voor een gezonde leefomgeving in samenspraak met de natuur, is de achtertuin van deze oude kerk de uitgelezen plek voor een Bio Markt. Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. De markt is tevens de plek waar delen van de programmering van Metaal Kathedraal worden gepresenteerd.

Lees hier meer informatie over de aanwezige marktpartijen

Metaal Kathedraal is een ecologische culturele broedplaats, waar kunstenaars, wetenschappers en uitvinders aanjagers zijn voor een betere wereld in harmonie met de natuur.
Een plek waar je elk moment een wonder kan verwachten…

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag!
Elke 1e en 3e zondag van de maand is Mekka op Zondag en staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.[:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 16.00
Bio Markt Paaseditie
01/04/2018
[:nl]Bio Markt Paaseditie[:]
[:nl]De maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn; elke 1e zondag van de maand is Metaal Kathedraal 'the place to be!' Naast de Bio Markt is er een aanvullend programma met workshops voor jong en oud, muziek, en meer! De markt vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht, Leidsche Rijn, bij koud weer binnen in 'De Buyck'. Dit keer is de markt uitgebreider dan je gewend bent. Lekker proeven en genieten? Reserveer dan een paasplank en brunch met de (h)eerlijke producten van de markt.[:]
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 16.00
 
   
[:nl]Het gouden ei, eieren zoeken & versieren[:]
01/04/2018

[:nl]Trek je speurneus uit de kast en ga op zoek…. waar is het gouden ei? Natuurlijk zijn er meer eitjes te vinden en kun je ze ook nog eens versieren! Degene die het Gouden ei vindt krijgt naast de eeuwige roem een ere rol bij de onthulling van …..om 14.30 uur. Van wie? Nou ja van degenen die dan onthuld worden – verrassing!

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag!
Elke 1e en 3e zondag van de maand is Mekka op Zondag en staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.
[:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 14.30
Het gouden ei, eieren zoeken & versieren
01/04/2018
[:nl]Het gouden ei, eieren zoeken & versieren[:]
Trek je speurneus uit de kast en ga op zoek…. waar is het gouden ei? Natuurlijk zijn er meer eitjes te vinden en kun je ze ook nog eens versieren! Degene die het Gouden ei vindt krijgt naast de eeuwige roem een ere rol bij de onthulling van …..om 14.30...
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 14.30
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12