[:nl]Wereldverbeteraarsmarkt[:]
02/09/2018

[:nl]Vrije toegang. De wereldverbeteraarsmarkt is elke 1e zondag van de maand vast onderdeel van ‘T is Mis op Zondag; het afwisselend cultureel programma van Metaal Kathedraal met workshops, kunst, muziek, film, bijzondere ondernemers, makers, kinderprogramma & meer.

We beginnen elke 1e zondag van de maand om 10.00 uur. Voor de kleine mens met een wisselend kinderprogramma en voor de grote mens met de wereldverbeteraarsmarkt. Een markt met niet alleen bio groente, fruit en brood maar ook met kaas en zuivel en andere standhouders met producten die de wereld mooier maken zoals Volwol, medicinale kruiden, etc. We eindigen elke ‘T is Mis op Zondag met CineMekka.

Op de markt staan uitzonderlijke ondernemers met producten die lichaam en geest en geest daadwerkelijk voeden. Met liefde geteeld en geoogst. Bijzondere wereldverbeteraars die je handvatten voor een duurzaam, liefdevol en gezond leven.

Lang leve uw lichaam!
Lang leve uw geest!
Lang leve de aarde!
Lang leve uw leven!

Eten & drinken

Stadsherberg Boelens is elke 1e Zondag al vanaf 9.30 uur geopend voor ontbijt, lunch, koffie/thee, taart, diner, een verfrissend drankje en/of een goede borrel! Nestel je op prachtige zonovergoten terras of binnen in de oude kerk en laat je verwonderen door het betoverende landgoed bij de historische Metaal Kathedraal.

Drink onze wijn en breek ons brood, zowel binnen als op het landgoed met stralend terras.
Er is voldoende parkeergelegenheid, maar we zien je graag op de fiets komen.

Programma

‘T is Mis op Zondag heeft elke 1e zondag van de maand een vermakelijk rijk gevuld en educatief programma voor alle leeftijdsgenoten in de wijk met muziek, theater, kinderprogramma, kunst en workshops.

Met uitzondering van sommige activiteiten is ‘T is Mis op Zondag gratis te bezoeken.
Ga voor actuele informatie over het programma naar metaalkathedraal.nl/programma.

Welke bijzondere ondernemers er op de markt staan vind je op metaalkathedraal.nl/wereldverbeteraarsmarkt.

Meer over de markt

De wereldverbeteraarsmarkt is u wellicht beter bekend als de Bio Markt. Omdat het aanbod nu breder is dan enkel biologische voeding heet de markt nu wereldverbeteraarsmarkt. Al sinds de start van de markt werkt Metaal Kathedraal stap voor stap toe naar een steeds rijker gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. En dat is gelukt. Je kunt nu ècht voor alle dagelijkse boodschappen terecht bij de Bio Markt Leidsche Rijn. Naast het aanbod van non-food, groente, fruit en kaas is er nu bijvoorbeeld ook een bakker met heerlijk brood, taart en koek en een kraam met zuivelproducten. Het aanbod wordt nog telkens uitgebreid.

Metaal Kathedraal als plek voor deze markt

Metaal Kathedraal is sinds 2011 de Utrechtse ecologische culturele broedplaats waar de lokale historie en ecologische toekomst kan worden ervaren. Een praktijkmuseum vol handvatten om lichaam en geest te voeden en zodoende in samenspraak met moeder natuur de wereld een betere plek te maken. Een biomarkt met educatieve programmering is onlosmakelijk verbonden aan deze missie. Het landgoed rondom de aloude kerk is rijk gevuld met eetbare gewassen, heeft een medicinale tuin en grenst aan de nieuwe woonwijk Rijnvliet. In deze kersverse woonwijk wordt, naar initiatief van Metaal Kathedraal en omwonenden, een integraal voedselbos van 15 hectare aangelegd. Dit maakt Metaal Kathedraal de uitgelezen plek voor een biomarkt. Met het huisvesten van de Bio Markt geeft Metaal Kathedraal gehoor aan de behoefte van inwoners van Leidsche Rijn om lokaal en eerlijk geteeld biologisch voedsel te kopen in de directe omgeving. De ondernemers van de Bio Markt leveren naast overheerlijk voedsel ook een bijdrage aan een goed voedselklimaat voor de wijk en de stad. Een markt met een verhaal waar kennis wordt gedeeld over eten en goede voeding.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.00 - 15.00
Wereldverbeteraarsmarkt
02/09/2018
[:nl]Wereldverbeteraarsmarkt[:]
[:nl]De wereldverbeteraarsmarkt is elke 1e zondag van de maand vast onderdeel van Mis op Zondag; het afwisselend cultureel programma van Metaal Kathedraal met workshops, kunst, muziek, film, bijzondere ondernemers, makers, kinderprogramma & meer.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 15.00
 
   
[:nl]Kindervoorstelling[:]
02/09/2018

[:nl]Elke eerste zondag van de maand wordt er bij Mekka op Zondag ook aan de kleintjes gedacht! Zo is er telkens een fijne kindervoorstelling.

Meer informatie over deze kindervoorstelling volgt later.

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel Mekka op Zondag op elke eerste zondag van de maand!
Tijdens Mekka op Zondag staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.[:]

Metaal Kathedraal / 10.30 - 11.00
Kindervoorstelling
02/09/2018
[:nl]Kindervoorstelling[:]
Elke eerste zondag van de maand wordt er bij Mekka op Zondag ook aan de kleintjes gedacht! Zo is er telkens een fijne kindervoorstelling. Meer informatie over deze kindervoorstelling volgt later. Mekka op Zondag Deze activiteit is onderdeel Mekka op Zondag op elke eerste zondag van de maand! Tijdens Mekka...
/ Metaal Kathedraal / 10.30 - 11.00
 
   
[:nl]EXTRA! Voorstelling 'Over een kleine mol die...' (2+)[:]
02/09/2018

[:nl]UPDATE: De voorstelling van 10.00 uur was rap uitverkocht! Om geen kinderen teleur te stellen hebben we een extra voorstelling om 11.00 uur! Hoera 🙂 – tickets a €7,50 (ex €0,59 servicekosten) zijn te koop via onze online ticketshop.

“Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft” – Kindervoorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar.

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren… Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen.

Over een kleine mol… is een fysieke bijna woordloze Meneer Monster productie. Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.

Van de makers van De Gruffalo, Fantastische Meneer Vos en De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen.

Tickets en tijden

De extra kindervoorstelling “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft” speelt zondag 2 september om 11.00 uur bij Metaal Kathedraal.

Tickets a € 7,50 (ex €0,59 servicekosten) zijn online te koop via metaalkathedraal.nl/tickets.

Meneer Monster

Meneer Monster is een jong en fris jeugdtheatergezelschap dat met haar producties een blijvende meerwaarde binnen het Nederlandse jeugdtheater wil worden. Ze bewerken internationale jeugd-bestsellers tot volwassen jeugdvoorstellingen die zich kenmerken door hun oprechte toon en toegankelijkheid. Meneer Monster is cultureel ondernemend en creatief en staat te springen om met hun monsterlijke producties de harten van hun jonge én volwassen publiek te veroveren. Als geen ander weet Meneer Monster internationale jeugdliteratuur op het podium tot leven te wekken voor jong en oud. Het collectief maakt ‘Pixar theater’ vol humor, fantasie en verbeeldingskracht. De voorstellingen hebben een stoer en ongepolijst karakter; energiek, fysiek en vol spelplezier.

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel Mekka op Zondag! Tijdens Mekka op Zondag, 1e en 3e zondag van de maand, staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!

over-een-kleine-mol-die---Christiaan-Bloem
Foto door Christiaan Bloem

over-een-kleine-mol-die-Christiaan-Bloem
Foto door Christiaan Bloem[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 11.00 - 11.40
EXTRA! Voorstelling 'Over een kleine mol die...' (2+)
02/09/2018
[:nl]EXTRA! Voorstelling ‘Over een kleine mol die…’ (2+)[:]
UPDATE: De voorstelling van 10.00 uur was rap uitverkocht! Om geen kinderen teleur te stellen hebben we een extra voorstelling om 11.00 uur! Hoera :) - tickets a €7,50 (ex €0,59 servicekosten) zijn te koop via onze online ticketshop. "Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn...
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 11.40
 
   
[:nl]Geheugen van Metaal Kathedraal: Hollandia Zijspan[:]
02/09/2018

[:nl]Zondag 2 september 2018 wordt Metaal Kathedraal weer even Hollandia Zijspan fabriek en halen we de verhalen op uit die tijd. Om 12 uur arriveren 8 Hollandia Zijspannen om ons weer even naar het aloude tijdperk mee te nemen in de tijd van Hollandia Zijspan fabriek van Dhr. Bon. Misschien mag je wel even meerijden…

De familie van de oud-eigenaar van de fabriek komt een prachtig geëmailleerd bord brengen, wat we in bruikleen krijgen. Dit bord hing ooit in de fabriek: “Koop Nederlandse waar, dan helpen wij elkaar”

De zijspan rijders hebben rijke verhalen over deze mooie motoren die een belangrijke rol in de oorlog gespeeld hebben.

Zie ook:

Met dank aan Fentener van Vlissingen, K.F. Hein en Prins Bernard Cultuurfonds.[:]

Metaal Kathedraal / 12.00
Geheugen van Metaal Kathedraal: Hollandia Zijspan
02/09/2018
[:nl]Geheugen van Metaal Kathedraal: Hollandia Zijspan[:]
Zondag 2 september 2018 wordt Metaal Kathedraal weer even Hollandia Zijspan fabriek en halen we de verhalen op uit die tijd. Om 12 uur arriveren 8 Hollandia Zijspannen om ons weer even naar het aloude tijdperk mee te nemen in de tijd van Hollandia Zijspan fabriek van Dhr. Bon. Misschien...
/ Metaal Kathedraal / 12.00
 
   
[:nl]Rondleiding Medicinale tuin[:]
02/09/2018

[:nl]Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Bij Metaal Kathedraal is een prachtige medicinale tuin aangelegd die er om vraagt ontdekt te worden! De tuin is altijd in ontwikkeling en verandert continue. Kom tijdens een rondleiding van een half uur meer te weten over wat er groeit en bloeit en ontdek de (genees)kracht van moeder natuur binnen handbereik!

Kruidenworkshops

De rondleiding wordt gegeven door Heddy Veltkamp. Heddy heeft de basiscertificatie Kruidengeneeskunde op zak en studeert nu verder voor kruidengeneeskundige. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil haar kennis hierover delen met anderen. Dit doet zij middels korte rondleidingen door de tuin en via verschillende kruidenworkshops waarbij telkens een ander kruid centraal staat.

In de workshops wordt dieper ingegaan op de geneeskracht van een of meerdere kruiden uit de medicinale tuin en leer je hoe je het kunt inzetten voor je gezondheid. We gaan plukken, ruiken en proeven. We maken er een tinctuur, (lichaams)verzorgingsproduct, olie, zalf, elixer en/of hapjes mee. Na een gezellige middag bezig zijn op een inspirerende plek ga je met een eigen gemaakt natuurproduct, een hoop inspiratie en kruidenkennis naar huis.

Elke 1e eerste zondag van de maand kun je om 13.30 uur een kruidenworkshop volgen. De workshops zijn geschikt voor alle niveaus en voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden.

Aanmelden

Je kunt je voor een rondleiding door Heddy aanmelden in onze Stadsherberg.
Voor de rondleiding geldt een vrijwillige bijdrage in €. De rondleiding start om 12.00 uur en duurt ongeveer 30 minuten.

Mocht je na de rondleiding je verder willen verdiepen in de geneeskracht van kruiden, dan kun (indien er nog plaatsen vrij zijn) je in de middag meedoen aan de kruidenworkshop. De kosten voor een workshop zijn €25,00 inclusief materialen, hand-out, koffie en thee.

Zeker zijn van een plekje in de workshop?
Reserveer dan alvast online via metaalkathedraal.nl/tickets.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht![:]

Metaal Kathedraal / 12.00 - 12.30
Rondleiding Medicinale tuin
02/09/2018
[:nl]Rondleiding Medicinale tuin[:]
[:nl]Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Bij Metaal Kathedraal is een prachtige medicinale tuin aangelegd die er om vraagt ontdekt te worden! De tuin is altijd in ontwikkeling en verandert continue. Kom tijdens een rondleiding van een half uur meer te weten over wat er groeit en bloeit en ontdek de (genees)kracht van moeder natuur binnen handbereik![:]
/ Metaal Kathedraal / 12.00 - 12.30
 
   
[:nl]Mekka Spreekuur[:]
02/09/2018

[:nl]Tijdens Mekka op Zondag staat Metaal Kathedraal ook in het teken van de wijk en het voorzien in jullie behoefte. Beter een goede buur dan een verre vriend! Kom langs bij ons zondagse spreekuur en maak je wensen kenbaar!

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel Mekka op Zondag op elke eerste zondag van de maand!
Tijdens Mekka op Zondag staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht![:]

Metaal Kathedraal / 13.00 - 14.00
Mekka Spreekuur
02/09/2018
[:nl]Mekka Spreekuur[:]
Tijdens Mekka op Zondag staat Metaal Kathedraal ook in het teken van de wijk en het voorzien in jullie behoefte. Beter een goede buur dan een verre vriend! Kom langs bij ons zondagse spreekuur en maak je wensen kenbaar!
/ Metaal Kathedraal / 13.00 - 14.00
 
   
[:nl]Kruidenworkshop 'Lichaamsverzorging'[:]
02/09/2018

[:nl]De Roos is de bloem van de liefde en heerlijk om je lichaam mee te verzorgen. In deze workshop ga je een aantal verzorgingsproducten voor het lichaam maken zoals een zeep, scrub of een bodybutter. We gaan de roos ook proeven en maken er een hapje mee.

Over de kruidenworkshops

Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Bij Metaal Kathedraal is een prachtige medicinale tuin aangelegd, een plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden. De kracht zit in moeder natuur en is binnen handbereik. Je verdiept je tijdens de workshop in het kruid en hoe je het kunt inzetten voor je gezondheid. We gaan plukken, ruiken en proeven. We maken er een tinctuur, (lichaams)verzorgingsproduct, olie, zalf, elixer en/of hapjes mee. Na een gezellige middag bezig zijn op een inspirerende plek ga je met een eigen gemaakt natuurproduct, een hoop inspiratie en kruidenkennis naar huis.

De workshops worden gegeven door Heddy Veltkamp. Heddy heeft de basiscertificatie Kruidengeneeskunde op zak en studeert nu verder voor kruidengeneeskundige. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil haar kennis hierover delen met anderen. De workshops zijn er voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden en geschikt voor alle niveaus.

Kosten en reserveren

De prijs per workshop is €25,79. Deze prijs is inclusief online reserveringskosten, materialen, hand-out en koffie/thee.

Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12, wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw plekje! Dit doe je online via onze ticketshop; wel zo gemakkelijk!

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag met Bio Markt & meer op elke 1e zondag van de maand. Mekka op Zondag heeft een vermakelijk rijk gevuld en educatief programma voor alle leeftijdsgenoten in de wijk met muziek, theater, kinderprogramma, kunst en workshops. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.

Meer kruidenworkshops

  • 7 oktober 2018 – Schrammen en bulten
  • 4 november 2018 – Verkoudheid
  • 2 december 2018 – Specerijen uit ’t keukenkastje

Staat jouw thema of kruid er niet bij? Laat het Heddy weten! Bij voldoende animo volgt wellicht een workshop over dit onderwerp.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 15.30
Kruidenworkshop 'Lichaamsverzorging'
02/09/2018
[:nl]Kruidenworkshop ‘Lichaamsverzorging'[:]
[:nl]De Roos is de bloem van de liefde en heerlijk om je lichaam mee te verzorgen. In deze workshop ga je een aantal verzorgingsproducten voor het lichaam maken zoals een zeep, scrub of een bodybutter. We gaan de roos ook proeven en maken er een hapje mee.[:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 15.30
 
   
[:nl]Loop het traject van de limes in Rijnvliet! [:]
08/09/2018

[:nl]In de achtertuin van Metaal Kathedraal hebben de Utrechtse stadsarcheologen een geweldige ontdekking gedaan en nieuwe delen van de Romeinse weg opgegraven!

‘We hebben een mooi stuk weg met een grinddek te pakken!’, vertelt stadsarcheoloog Herre Wynia enthousiast, ‘tijdens de Open Monumentendag is het voor het eerst in 2000 jaar mogelijk over de Romeinse weg te lopen en zo letterlijk in de voetsporen van Romeinse soldaten te treden!’

Kom over het traject van de limes lopen in Rijnvliet! De Romeinse limes is nu voelbaar en tastbaar! De proefsleuven die gegraven zijn geven resultaat en onthullen de eeuwenoude kiezels waar het Romeinse leger dagelijks overheen liep.

Hoe mooi zou het zijn als de limes blijvend zichtbaar blijft in Rijnvliet?

Programma en belangrijke info mbt parkeren

Archeologen van de gemeente Utrecht geven tijdens het weekend van Open Monumentendag Utrecht op 8 september uitleg over het onderzoek naar de Romeinse weg, waarvan een deel wordt gemarkeerd en toegankelijk gemaakt voor bezoekers.

Natuurlijk zijn er ook Romeinse soldaten aanwezig en liefhebbers kunnen een zakje grind van de Romeinse weg mee naar huis nemen.

De opgraving is van 10.00 – 16.00 uur toegankelijk. Je bent van harte welkom!

In verband met een trouwerij die op 8 september bij Metaal Kathedraal plaatsvindt is het niet mogelijk om je auto bij Metaal Kathedraal te parkeren. Kom dus op de fiets. Je kunt je fiets achter Metaal Kathedraal stallen.

Limes

Het Latijnse woord limes is van oorsprong een landmetersterm en betekende aanvankelijk “grenspad”, bijvoorbeeld tussen twee akkers of wijngaarden. Later kwam daar de betekenis van “weg” bij. De betekenis van “grensweg” (in de zin van een geplaveide weg langs forten) werd pas in de vierde eeuw gebruikt in de specifieke, militaire betekenis van grens tussen het Romeinse Rijk en de niet-onderworpen gebieden. In de negentiende eeuw werd dankzij Duitse archeologen de term limes het vaste begrip voor de versterkte grens van het Romeinse Rijk.

Het deel van de limes dat in de toenmalige Romeinse provincie Germania Inferior lag, begon in Nederland aan de monding in de Noordzee van wat nu de Oude Rijn is, langs de huidige Kromme Rijn en Nederrijn, van Katwijk (Lugdunum Batavorum en Praetorium Agrippinae) via Leiden (Matilo), Alphen aan den Rijn (Albaniana), Utrecht (Traiectum) en Arnhem (Levevanum). In Duitsland liep deze grens verder via Xanten (Castra Vetera) en Neuss (Novaesium) naar de hoofdstad van de provincie, Keulen (stad) (Colonia Agrippina). Langs deze grens liep de limesweg, die ook wel de limes wordt genoemd. Hij verbond de castella en burgernederzettingen die langs de grens waren opgericht met elkaar en met het achterland. Archeologisch onderzoek maakt duidelijk dat in de tijd van de keizers Traianus en Hadrianus fors is geïnvesteerd in de uitbouw en het onderhoud van de weg.

via: Limes (Romeinse Rijk). (2018, juni 23). Wikipedia, de vrije encyclopedie. Opgehaald 16:13, juni 23, 2018.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!
Met dank aan Fentener van Vlissingen, K.F. Hein en Prins Bernard Cultuurfonds.[:]

Metaal Kathedraal / 10.00 - 16.00
Loop het traject van de limes in Rijnvliet! 
08/09/2018
[:nl]Loop het traject van de limes in Rijnvliet! [:]
[:nl]Kom over het traject van de limes lopen in Rijnvliet! De Romeinse limes is nu voelbaar en tastbaar! De proefsleuven die gegraven zijn geven resultaat en onthullen de eeuwenoude kiezels waar het Romeinse leger dagelijks overheen liep.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 16.00
 
   
[:nl]Dangerous song - Het gevaarlijke lied[:]
09/09/2018

[:nl]Unieke Australische voorstelling in Metaal Kathedraal
Zondag 9 september & zondag 23 september om 15.30 uur en 20.00 uur.

‘Dangerous Song’ van Linsey Pollak en Lizzie O’Keefe keert terug naar het moment van ‘No Return ‘ van de planeet Aarde. Een planeet die zich in miljoenen jaren ontwikkelde tot een uniek, paradijselijk en complex ecosysteem geladen met een diversiteit aan levensvormen. Na het ontstaan van een dominante levensvorm van enorme impact, konden vele levensvormen niet overleven en stierven uit om nooit meer terug te keren. Hét moment waarin de aarde in haar unieke vorm werd aangetast en onontkoombaar veranderde. Het gevaarlijke lied is een verhaal dat verteld wordt vanuit stemgeluiden van bedreigde en uitgestorven diersoorten, die je toespreken vanuit hun hart, op een manier waarin woorden tekort schieten.

Linsey en Lizzie combineren in vrije improvisatie de menselijke stem met de geluiden van bedreigde en uitgestorven dieren. De Australische theatermakers en muzikanten gaan in Nederland een samenwerking aan met de Beeldjutters om de beeldtaal van Dangerous Song verder te ontwikkelen. De combinatie van technieken zoals Sonic Morphing, live looping en het vakmanschap van videomapping van de authentieke opnames van National Geographic door de Beeldjutters veranderen de unieke ruimte van Metaal Kathedraal in een oceaan en nemen Linsey en Lizzie ons mee naar de dierenwereld die ooit was. Beide creëren een compleet nieuwe muzikale taal van stem en geluid. Een unieke, intrigerende en ontroerende muzikale voorstelling.

Tickets en tijden

Tickets a € 21,50 online verkrijgbaar via onze online ticketshop.
Beperkt aantal early birds voor €19,50.

Stadsherberg Boelens is vanaf een uur voor de voorstelling (14.30 uur / 19.00 uur) geopend voor een lekker drankje. De middagvoorstelling start om 15.30 uur; de avondvoorstelling start om 20.00 uur.


YouTube video Dangerous Song @ Metaal Kathedraal

DE MAKERS

Lizzie O’Keef

Een dynamische vocale kunstenaar. Een innovatieve performer uit Australië die vanaf jonge leeftijd opgroeide met Jazz. Na haar klassieke training heeft ze een uniek repertoire ontwikkeld met een brede vocale range met een diep en indringend geluid. Lizzie gedijt bij improvisatie en werkt vanuit een breed repertoire met een diversiteit aan ontwikkelde zangstijlen.

Meer over Lizzie

Linsey Pollak

Linsey is niet zo snel in 1 woord te vatten. Hij is bekend in Australië als veelzijdig cross over all-round kunstenaar, muzikant, instrumentenmaker, componist en dirigent. Een kunstenaar theatermaker en community artist. Hij realiseert continue een stroom aan nieuwe verbindingen en samenwerkingen vanuit sociaal maatschappelijke context. Als tiener opgeleid door de Roemeense zigeuners ontkiemt als muzikaal talent en meester in het bouwen en bespelen van digitale muziek. Linsey bouwt zijn eigen muziekinstrumenten, initieert en regisseert veelal zijn eigen voorstellingen. Een inspirator uit de tijd van festival of fools voor straatartiesten met zijn reizende keukenset, voorzien van geluiden, waarin hij als kok concerten gaf. In 2016 was hij te gast bij Paul Witteman en gaf hij een concert in het muziekgebouw in Amsterdam.

Meer over Linsey

 

ARTIST IN RESIDENCE

Sapstromen project

Sinds de 70er jaren zijn er technieken ontwikkeld om de processen van sapstromen hoorbaar te maken. Deze technieken gaan we toepassen en verder ontwikkelen. Het sapstromen project is een interactieve en educatieve voorstelling en onderdeel van de programmering van Metaal Kathedraal. Een bijzondere samenwerking van muzikanten en theatermakers om vanuit een compleet andere invalshoek om voor breed publiek de ingenieuze werkwijze van de natuur ervaarbaar en zichtbaar te maken. De makers realiseren een
interactieve beeldende installatie die in directe relatie staat met de natuurlijke omgeving. Een oefening in verbeelding. Door feitelijke kennis, beleving en persoonlijke ervaring probeert deze interactieve installatie/ performance zowel voor publiek als de makers beter in beeld te krijgen wat die natuur nou eigenlijk is en hoe je haar als een levend organisme kunt gaan zien. Wij zijn dan ook trots dat veelzijdig kunstenaar Linsey Pollak uit Australië, naast de Dangerous Song voorstellingen, ook als artist in residence met ons dit project wil komen realiseren op de historische erfgoedlocatie van Metaal Kathedraal in samenwerking met residerende makers Maureen Baas en de Beeldjutters.

Linsey heeft vanuit zijn brede expertise en repertoire het vermogen de ziel van de bezoeker te raken en om content om innerlijke werelden beleefbaar en ervaarbaar kan maken voor een breed publiek. Zijn opgebouwde expertise en manier van werken is afwisselend, breed en uniek voor Nederland.

De eindpresentatie zal een performance zijn in samenspraak met de gerealiseerde installatie die als eindwerk permanent achterblijft op het terrein van Metaal Kathedraal.

Lees meer

Dit programmaonderdeel van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 15.30
Dangerous song - Het gevaarlijke lied
09/09/2018
[:nl]Dangerous song – Het gevaarlijke lied[:]
[:nl]‘Dangerous Song’ van Linsey Pollak en Lizzie O’Keefe keert terug naar het moment van “No return”. Het moment waarin de aarde in haar unieke vorm werd aangetast en onontkoombaar veranderde. Het gevaarlijke lied is een verhaal dat verteld wordt vanuit stemgeluiden van bedreigde en uitgestorven diersoorten, die je toespreken vanuit hun hart, op een manier waarin woorden tekort schieten.[:]
/ Metaal Kathedraal / 15.30
 
   
[:nl]Dangerous song - Het gevaarlijke lied[:]
09/09/2018

[:nl]Unieke Australische voorstelling in Metaal Kathedraal
Zondag 9 september & zondag 23 september om 15.30 uur en 20.00 uur.

‘Dangerous Song’ van Linsey Pollak en Lizzie O’Keefe keert terug naar het moment van ‘No Return ‘ van de planeet Aarde. Een planeet die zich in miljoenen jaren ontwikkelde tot een uniek, paradijselijk en complex ecosysteem geladen met een diversiteit aan levensvormen. Na het ontstaan van een dominante levensvorm van enorme impact, konden vele levensvormen niet overleven en stierven uit om nooit meer terug te keren. Hét moment waarin de aarde in haar unieke vorm werd aangetast en onontkoombaar veranderde. Het gevaarlijke lied is een verhaal dat verteld wordt vanuit stemgeluiden van bedreigde en uitgestorven diersoorten, die je toespreken vanuit hun hart, op een manier waarin woorden tekort schieten.

Linsey en Lizzie combineren in vrije improvisatie de menselijke stem met de geluiden van bedreigde en uitgestorven dieren. De Australische theatermakers en muzikanten gaan in Nederland een samenwerking aan met de Beeldjutters om de beeldtaal van Dangerous Song verder te ontwikkelen. De combinatie van technieken zoals Sonic Morphing, live looping en het vakmanschap van videomapping van de authentieke opnames van National Geographic door de Beeldjutters veranderen de unieke ruimte van Metaal Kathedraal in een oceaan en nemen Linsey en Lizzie ons mee naar de dierenwereld die ooit was. Beide creëren een compleet nieuwe muzikale taal van stem en geluid. Een unieke, intrigerende en ontroerende muzikale voorstelling.

Tickets en tijden

Tickets a € 21,50 online verkrijgbaar via onze online ticketshop.
Beperkt aantal early birds voor €19,50.

Stadsherberg Boelens is vanaf een uur voor de voorstelling (14.30 uur / 19.00 uur) geopend voor een lekker drankje. De middagvoorstelling start om 15.30 uur; de avondvoorstelling start om 20.00 uur.


YouTube video Dangerous Song @ Metaal Kathedraal

DE MAKERS

Lizzie O’Keef

Een dynamische vocale kunstenaar. Een innovatieve performer uit Australië die vanaf jonge leeftijd opgroeide met Jazz. Na haar klassieke training heeft ze een uniek repertoire ontwikkeld met een brede vocale range met een diep en indringend geluid. Lizzie gedijt bij improvisatie en werkt vanuit een breed repertoire met een diversiteit aan ontwikkelde zangstijlen.

Meer over Lizzie

Linsey Pollak

Linsey is niet zo snel in 1 woord te vatten. Hij is bekend in Australië als veelzijdig cross over all-round kunstenaar, muzikant, instrumentenmaker, componist en dirigent. Een kunstenaar theatermaker en community artist. Hij realiseert continue een stroom aan nieuwe verbindingen en samenwerkingen vanuit sociaal maatschappelijke context. Als tiener opgeleid door de Roemeense zigeuners ontkiemt als muzikaal talent en meester in het bouwen en bespelen van digitale muziek. Linsey bouwt zijn eigen muziekinstrumenten, initieert en regisseert veelal zijn eigen voorstellingen. Een inspirator uit de tijd van festival of fools voor straatartiesten met zijn reizende keukenset, voorzien van geluiden, waarin hij als kok concerten gaf. In 2016 was hij te gast bij Paul Witteman en gaf hij een concert in het muziekgebouw in Amsterdam.

Meer over Linsey

 

ARTIST IN RESIDENCE

Sapstromen project

Sinds de 70er jaren zijn er technieken ontwikkeld om de processen van sapstromen hoorbaar te maken. Deze technieken gaan we toepassen en verder ontwikkelen. Het sapstromen project is een interactieve en educatieve voorstelling en onderdeel van de programmering van Metaal Kathedraal. Een bijzondere samenwerking van muzikanten en theatermakers om vanuit een compleet andere invalshoek om voor breed publiek de ingenieuze werkwijze van de natuur ervaarbaar en zichtbaar te maken. De makers realiseren een
interactieve beeldende installatie die in directe relatie staat met de natuurlijke omgeving. Een oefening in verbeelding. Door feitelijke kennis, beleving en persoonlijke ervaring probeert deze interactieve installatie/ performance zowel voor publiek als de makers beter in beeld te krijgen wat die natuur nou eigenlijk is en hoe je haar als een levend organisme kunt gaan zien. Wij zijn dan ook trots dat veelzijdig kunstenaar Linsey Pollak uit Australië, naast de Dangerous Song voorstellingen, ook als artist in residence met ons dit project wil komen realiseren op de historische erfgoedlocatie van Metaal Kathedraal in samenwerking met residerende makers Maureen Baas en de Beeldjutters.

Linsey heeft vanuit zijn brede expertise en repertoire het vermogen de ziel van de bezoeker te raken en om content om innerlijke werelden beleefbaar en ervaarbaar kan maken voor een breed publiek. Zijn opgebouwde expertise en manier van werken is afwisselend, breed en uniek voor Nederland.

De eindpresentatie zal een performance zijn in samenspraak met de gerealiseerde installatie die als eindwerk permanent achterblijft op het terrein van Metaal Kathedraal.

Lees meer

Dit programmaonderdeel van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 20.00
Dangerous song - Het gevaarlijke lied
09/09/2018
[:nl]Dangerous song – Het gevaarlijke lied[:]
[:nl]‘Dangerous Song’ van Linsey Pollak en Lizzie O’Keefe keert terug naar het moment van “No return”. Het moment waarin de aarde in haar unieke vorm werd aangetast en onontkoombaar veranderde. Het gevaarlijke lied is een verhaal dat verteld wordt vanuit stemgeluiden van bedreigde en uitgestorven diersoorten, die je toespreken vanuit hun hart, op een manier waarin woorden tekort schieten.[:]
/ Metaal Kathedraal / 20.00
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14