[:nl]Workshop Kachel Lassen - VOL[:]
20/05/2018

[:nl]Deze workshop zit vol. Maar niet getreurd! Voor de laatste workshop op zondag 17 juni zijn nog een aantal plekjes vrij! Reserveren kan via onze online ticketshop op metaalkathedraal.nl/tickets.

Info

Het ijzer smeed je als het heet is en waar doe je dat nou liever dan bij Metaal Kathedraal. Deze oude metaalfabriek is nu in gebruik als creatieve broedplaats. In de tuinen van Metaal Kathedraal ga je in de metaalwerkplaats aan de slag met het lassen van je eigen kachel.

De workshop Kachel Lassen wordt gegeven door Lodewijk Kieft en Frans van de Tempel. Zij hebben jarenlange ervaring met het bewerken van metaal. In hun metaalwerkplaats op het terrein van Metaal Kathedraal verzorgen zij dit jaar een aantal maal de workshop Kachel Lassen.

Je leert tijdens deze workshop de basisprincipes van het lassen. We starten we met het ontwerp van je kachel en het bij elkaar leggen van de benodigde materialen. Vervolgens maak je de losse delen op maat en slijp je de te lassen delen schoon. Wat rest is lassen, afwerken en de fik er in!

De workshop Kachel Lassen is geschikt voor alle niveaus en aan het einde van de dag ga je naar huis met je eigen gemaakte kachel. Zo zit je er binnenkort warmpjes bij in eigen tuin!

Per workshop kunnen maximaal 6 deelnemers deelnemen, reserveer dus op tijd een plekje om teleurstelling te voorkomen.

Data

Je kunt op de volgende data in 2018 een workshop Kachel Lassen bij ons volgen:

  • Zondag 22 april 2018 – uitverkocht
  • Zondag 20 mei 2018 – uitverkocht
  • Zondag 17 juni 2018 – nog een aantal plekken

De kosten voor een workshop bedragen €230,00 euro per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en natuurlijk je zelfgemaakte kachel.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.00 - 17.00
Workshop Kachel Lassen - VOL
20/05/2018
[:nl]Workshop Kachel Lassen – VOL[:]
[:nl]Het ijzer smeed je als het heet is en waar doe je dat nou liever dan bij Metaal Kathedraal. Deze oude metaalfabriek is nu in gebruik als creatieve broedplaats. In de tuinen van Metaal Kathedraal ga je in de metaalwerkplaats aan de slag met het lassen van je eigen kachel.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 17.00
 
   
[:nl]Kruidenworkshop 'Wildplukken met Pinksteren'[:]
20/05/2018

[:nl]Met bloemen en kruiden kunt u uw eigen leven verrijken. Een rijkdom die u iedere dag kan vertrappen of… plukken en verwerken tot de elixer van het betere leven. Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Metaal Kathedraal is een prachtige plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden.

Heddy Veltkamp studeert Kruidengeneeskunde op het Kruidenrijk te Haaren. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil graag haar kennis delen met anderen, daarom biedt zij bij Metaal Kathedraal een aantal zeer interessante workshops aan: EHBO kruiden met telkens een ander kruid in de hoofdrol.

De workshops zijn er van februari t/m december elke 3e zondag van de maand en zijn er voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden en hier iets mee wil doen.

De kosten per workshop bedragen €30,00 (excl €0,79 online servicekosten per workshop). Materialen en koffie/thee zijn inbegrepen.
Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12, wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw plekje! Dit doe je online via onze ticketshop; wel zo gemakkelijk!

Tot ziens bij EHBO Kruiden!

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag!
Elke 1e en 3e zondag van de maand is Mekka op Zondag en staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.

Workshop Wildplukken met Pinksteren

20 mei, 13.30-16.30 uur

Onze bermen staan in het voorjaar vol met eten, hiervoor hoef je niet altijd naar de supermarkt. Kom gezellig met je familie en of vrienden wildplukken, leer kruiden herkennen, waar ze goed voor zijn en hoe je hier lekkere hapjes mee kan maken. Dat wordt smullen!

Workshop Melissa

17 Juni, 13.30-16.30 uur

Melissa is de Latijnse naam voor Citroenmelisse en van een honingbij die de plant graag bezoekt om de nectar. De plant heeft een lange geschiedenis als geneeskruid achter de rug. De Karmelieten monniken maakten hiermee een elixer die ontspannend werkt. In deze workshop maak je je eigen elixer naar een oud recept.

Workshop Kruidenolie maken

15 juli, 13.30-16.30 uur

Van Goudsbloemen en lavendel kun je een verzorgende huidolie maken. Van St. Janskruid een heerlijke massageolie . Maar er zijn natuurlijk ook heerlijke oliën te maken voor de innerlijke mens. Deze bijeenkomst gaan we kijken wat er groeit en bloeit in de tuin van Metaal Kathedraal en bloemen en kruiden plukken om een aantal oliën voor zowel buiten- als binnenkant voor ons lichaam maken.

Workshop Bramenbos

19 augustus, 13.30-16.30 uur

Augustus is het de maand van de overwoekerende , stekelige Braam, met zijn vitamine en mineralen een weerstand verhogende plant. Niet alleen de heerlijke bramen, maar ook het blad is te oogsten voor thee en tinctuur. Maak kennis met de veelzijdigheid van de Braam, je eigen tinctuur en een pittige jam voor de winter.

Workshop Roos

16 september, 13.30-16.30 uur

De Roos is de bloem van de liefde en heerlijk om je huid mee te verzorgen. In deze workshop ga je een aantal lichaamsverzorgingproducten maken zoals een zeep, scrub of een bodybutter. We gaan de roos ook proeven en maken er een hapje mee.

Workshop Smeerwortel

21 oktober, 13.30-16.30 uur

Smeerwortel is onze Nederlandse Arnica en te gebruiken voor blauwe plekken, zwellingen, verstuikingen en spierpijn. We graven de wortel op en maken er een zalf mee voor in je EHBO kastje.

Workshop Verkoudheid

18 november, 13.30-16.30 uur

Kruiden en bloemen groeien daar waar ze nodig zijn en ons kikkerlandje staat vol met kruiden die je kan gebruiken bij verkoudheid. De winter komt er aan, dus tijd om je hierop voor te bereiden. Maak kennis met de kruiden voor luchtwegen en je eigen tinctuur.

Workshop Specerijen

16 december, 13.30-16.30 uur

Iedereen kent ze wel de specerijen, maar weet je ook hoe de kruiden groeien? De natuur is wonderbaarlijk, leer over de groei en bloei van specerijen uit verre landen, de geneeskracht en maak er een aantal lekkere hapjes mee waar je je familie en vrienden mee kan verrassen met de Feestdagen.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
Kruidenworkshop 'Wildplukken met Pinksteren'
20/05/2018
[:nl]Kruidenworkshop ‘Wildplukken met Pinksteren'[:]
[:nl]Onze bermen staan in het voorjaar vol met eten, hiervoor hoef je niet altijd naar de supermarkt. Kom gezellig met je familie en of vrienden wildplukken, leer kruiden herkennen, waar ze goed voor zijn en hoe je hier lekkere hapjes mee kan maken. Dat wordt smullen![:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
 
   
[:nl]Bio Markt[:]
03/06/2018

[:nl]Elke 1e zondag van de maand is de Bio Markt Leidsche Rijn vast onderdeel van Mekka op Zondag; het afwisselend cultureel programma van Metaal Kathedraal met workshops, kunst, muziek, film, bijzondere ondernemers, makers, kinderprogramma & meer. Sinds de start van de markt afgelopen jaar heeft Metaal Kathedraal stap voor stap toegewerkt naar een steeds rijker gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. En dat is gelukt. Je kunt vanaf nu ècht voor alle dagelijkse boodschappen terecht bij de Bio Markt Leidsche Rijn. Naast het aanbod van non-food, groente, fruit en kaas is er nu bijvoorbeeld ook een bakker met heerlijk brood, taart en koek en een kraam met zuivelproducten.

Meer lezen over waarom Metaal Kathedraal de uitgelezen plek is voor een biomarkt?
Lees dan het persbericht.

Lees hier meer informatie over de aanwezige marktpartijen

Bereikbaarheid Metaal Kathedraal op 3 juni

We zijn allemaal wel eens de weg kwijt – sterker nog: de dansvoorstelling Verkeerd Verbonden, die je vandaag drie keer in ons Hemelryck kunt bewonderen, gaat hier zelfs over! 🙂 – de weg naar onze maandelijkse Bio Markt is jullie natuurlijk reeds bekend. Ook vandaag kun je weer lekker komen bio-shoppen en genieten van het lekkere weer in onze spannende tuin <3

Aangepaste bereikbaarheid ivm hardloopevenement

Zondag 3 juni vindt tegenover Metaal Kathedraal een hardloopevenement plaats. Hiervan kun je tussen 13-15 uur enige hinder ondervinden. We zijn gewoon bereikbaar, maar het kan zijn dat je hier je route iets op moet aanpassen. Kom je tussen 13-15 uur met de auto naar Metaal Kathedraal, dan is het handiger om te rijden via industrieterrein Strijkviertel (ligt aan de achterzijde van Metaal Kathedraal). Het OV rijdt volgens dezelfde route als normaal.[:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 16.00
Bio Markt
03/06/2018
[:nl]Bio Markt[:]
[:nl]De maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn; elke 1e zondag van de maand is Metaal Kathedraal 'the place to be!' Naast de Bio Markt is er een aanvullend programma met workshops voor jong en oud, muziek, en meer![:]
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 16.00
 
   
[:nl]Tourlou ♫[:]
03/06/2018

[:nl]Zondag 3 juni is er het weer tijd voor de maandelijkse Bio Markt Leidsche Rijn. Ook nu hebben we weer een heerlijke muzikale invulling!

Tourlou brengt volksliederen en deuntjes uit verschillende delen van Europa tot leven. Met twee violen, een cello en zang spelen en zingen ze melancholische klaagzangen en volksdansmelodieën. Net als hun repertoire zijn de drie Tourlou-muzikanten afkomstig uit verschillende plaatsen: Spanje, IJsland en Nederland. De groep is gevestigd in Nederland en is een muzikale mix van David Alameda Márquez (viool, altviool d’amore, stem), Anna Vala Ólafsdóttir (cello, stem), Mayumi Malotaux (viool, stem, mandoline).

Speeltijden

  • 11.15 – 11.45
  • 12.00 – 12.30
  • 12.45 – 13.15

Kijk voor meer informatie op hun website of Facebookpagina.


Tourlou speelt Rondo Hatton bij Antoniuskerk in Utrecht

Aangepaste bereikbaarheid ivm hardloopevenement

Zondag 3 juni vindt tegenover Metaal Kathedraal een hardloopevenement plaats. Hiervan kun je tussen 13-15 uur enige hinder ondervinden. We zijn gewoon bereikbaar, maar het kan zijn dat je hier je route iets op moet aanpassen. Kom je tussen 13-15 uur met de auto naar Metaal Kathedraal, dan is het handiger om te rijden via industrieterrein Strijkviertel (ligt aan de achterzijde van Metaal Kathedraal). Het OV rijdt volgens dezelfde route als normaal.[:]

Metaal Kathedraal / 11.15 - 13.15
Tourlou ♫
03/06/2018
[:nl]Tourlou ♫[:]
Zondag 3 juni is er het weer tijd voor de maandelijkse Bio Markt Leidsche Rijn. Ook nu hebben we weer een heerlijke muzikale invulling! Tourlou brengt volksliederen en deuntjes uit verschillende delen van Europa tot leven. Met twee violen, een cello en zang spelen en zingen ze melancholische klaagzangen en...
/ Metaal Kathedraal / 11.15 - 13.15
 
   
[:nl]Professor Loep is er helaas niet :([:]
03/06/2018

[:nl]Helaas pindakaas, Professor Loep is er zondag 3 juni niet bij!
Wel is er natuurlijk een gezellige Bio Markt, fijne muziek en kun je komen genieten van de dansvoorstellingen ‘Verkeerd Verbonden’ in het Hemelryck. Voor de dansvoorstellingen zijn online tickets te koop via metaalkathedraal.nl/tickets. De voorstellingen zijn er om 13.30 uur, 16.00 uur (uitverkocht) en 19.30 uur.

Tot zondag!

[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 15.00
Professor Loep is er helaas niet :(
03/06/2018
[:nl]Professor Loep is er helaas niet :([:]
Helaas pindakaas, Professor Loep is er zondag 3 juni niet bij! Wel is er natuurlijk een gezellige Bio Markt, fijne muziek en kun je komen genieten van de dansvoorstellingen 'Verkeerd Verbonden' in het Hemelryck. Voor de dansvoorstellingen zijn online tickets te koop via metaalkathedraal.nl/tickets. De voorstellingen zijn er om 13.30...
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 15.00
 
   
[:nl]Verkeerd Verbonden | 13.30[:]
03/06/2018

[:nl]Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram; we staan 24/7 in verbinding met collega’s, familie, vrienden, klasgenoten en digitale kennissen. Van Utrecht tot Tokio en weer terug. Tot de tanden gewapend met onze telefoon kunnen we de hele wereld aan! Maar wat als we deze mobiele brigade tot stilstand brengen? Wat blijft er dan van al die lijntjes over? Geen verbinding meer met internet, maar ‘slechts’ met het hier en nu. Met jezelf.

VERKEERD VERBONDEN is een interview met het lichaam dat zich genegeerd voelt. Deze hardwerkende machine met eindeloze mogelijkheden, emoties, verlangens en behoeften laat zich openhartig uit. Over de vicieuze cirkel van steeds aandacht voor de ander, maar niet voor onszelf. Over rebellie en de weg kwijt zijn; een vurig pleidooi voor de viering van het hier en nu.

Dans: L.O.F. DanceCrew | Productie: PAS DE CHAR
Aanvang: 13.30, 16.00 en 19.30
Prijs: €15 (Try-out om 13.30 €12,50)
Bent u minder valide?
Mail dan eerst naar info@LOFDanceCrew.nl alvorens een ticket te kopen.

Komt 3 juni niet uit? Zondag 17 juni kun je gaan voor de herkansing! Ook dan zijn er drie voorstellingen.

Aangepaste bereikbaarheid ivm hardloopevenement

Zondag 3 juni vindt tegenover Metaal Kathedraal een hardloopevenement plaats. Hiervan kun je tussen 13-15 uur enige hinder ondervinden. We zijn gewoon bereikbaar, maar het kan zijn dat je hier je route iets op moet aanpassen. Kom je tussen 13-15 uur met de auto naar Metaal Kathedraal, dan is het handiger om te rijden via industrieterrein Strijkviertel (ligt aan de achterzijde van Metaal Kathedraal). Het OV rijdt volgens dezelfde route als normaal.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30
Verkeerd Verbonden | 13.30
03/06/2018
[:nl]Verkeerd Verbonden | 13.30[:]
Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram; we staan 24/7 in verbinding met collega’s, familie, vrienden, klasgenoten en digitale kennissen. Van Utrecht tot Tokio en weer terug. Tot de tanden gewapend met onze telefoon kunnen we de hele wereld aan! Maar wat als we deze mobiele brigade tot stilstand brengen? Wat blijft er...
/ Metaal Kathedraal / 13.30
 
   
[:nl]Verkeerd Verbonden | 16.00 (uitverkocht)[:]
03/06/2018

[:nl]Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram; we staan 24/7 in verbinding met collega’s, familie, vrienden, klasgenoten en digitale kennissen. Van Utrecht tot Tokio en weer terug. Tot de tanden gewapend met onze telefoon kunnen we de hele wereld aan! Maar wat als we deze mobiele brigade tot stilstand brengen? Wat blijft er dan van al die lijntjes over? Geen verbinding meer met internet, maar ‘slechts’ met het hier en nu. Met jezelf.

VERKEERD VERBONDEN is een interview met het lichaam dat zich genegeerd voelt. Deze hardwerkende machine met eindeloze mogelijkheden, emoties, verlangens en behoeften laat zich openhartig uit. Over de vicieuze cirkel van steeds aandacht voor de ander, maar niet voor onszelf. Over rebellie en de weg kwijt zijn; een vurig pleidooi voor de viering van het hier en nu.

Dans: L.O.F. DanceCrew | Productie: PAS DE CHAR
Aanvang: 13.30, 16.00 (uitverkocht) en 19.30
Prijs: €15 (Try-out om 13.30 €12,50)
Bent u minder valide?
Mail dan eerst naar info@LOFDanceCrew.nl alvorens een ticket te kopen.

Komt 3 juni niet uit? Zondag 17 juni kun je gaan voor de herkansing! Ook dan zijn er drie voorstellingen.

Aangepaste bereikbaarheid ivm hardloopevenement

Zondag 3 juni vindt tegenover Metaal Kathedraal een hardloopevenement plaats. Hiervan kun je tussen 13-15 uur enige hinder ondervinden. We zijn gewoon bereikbaar, maar het kan zijn dat je hier je route iets op moet aanpassen. Kom je tussen 13-15 uur met de auto naar Metaal Kathedraal, dan is het handiger om te rijden via industrieterrein Strijkviertel (ligt aan de achterzijde van Metaal Kathedraal). Het OV rijdt volgens dezelfde route als normaal.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 16.00
Verkeerd Verbonden | 16.00 (uitverkocht)
03/06/2018
[:nl]Verkeerd Verbonden | 16.00 (uitverkocht)[:]
Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram; we staan 24/7 in verbinding met collega’s, familie, vrienden, klasgenoten en digitale kennissen. Van Utrecht tot Tokio en weer terug. Tot de tanden gewapend met onze telefoon kunnen we de hele wereld aan! Maar wat als we deze mobiele brigade tot stilstand brengen? Wat blijft er...
/ Metaal Kathedraal / 16.00
 
   
[:nl]Verkeerd Verbonden | 19.30[:]
03/06/2018

[:nl]Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram; we staan 24/7 in verbinding met collega’s, familie, vrienden, klasgenoten en digitale kennissen. Van Utrecht tot Tokio en weer terug. Tot de tanden gewapend met onze telefoon kunnen we de hele wereld aan! Maar wat als we deze mobiele brigade tot stilstand brengen? Wat blijft er dan van al die lijntjes over? Geen verbinding meer met internet, maar ‘slechts’ met het hier en nu. Met jezelf.

VERKEERD VERBONDEN is een interview met het lichaam dat zich genegeerd voelt. Deze hardwerkende machine met eindeloze mogelijkheden, emoties, verlangens en behoeften laat zich openhartig uit. Over de vicieuze cirkel van steeds aandacht voor de ander, maar niet voor onszelf. Over rebellie en de weg kwijt zijn; een vurig pleidooi voor de viering van het hier en nu.

Dans: L.O.F. DanceCrew | Productie: PAS DE CHAR
Aanvang: 13.30, 16.00 en 19.30
Prijs: €15 (Try-out om 13.30 €12,50)
Bent u minder valide?
Mail dan eerst naar info@LOFDanceCrew.nl alvorens een ticket te kopen.

Komt 3 juni niet uit? Zondag 17 juni kun je gaan voor de herkansing! Ook dan zijn er drie voorstellingen.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 19.30
Verkeerd Verbonden | 19.30
03/06/2018
[:nl]Verkeerd Verbonden | 19.30[:]
Facebook, Twitter, WhatsApp, Instagram; we staan 24/7 in verbinding met collega’s, familie, vrienden, klasgenoten en digitale kennissen. Van Utrecht tot Tokio en weer terug. Tot de tanden gewapend met onze telefoon kunnen we de hele wereld aan! Maar wat als we deze mobiele brigade tot stilstand brengen? Wat blijft er...
/ Metaal Kathedraal / 19.30
 
   
[:nl]Workshop Kachel Lassen[:]
17/06/2018

[:nl]Nieuwe data! De beschikbare data voor het kachel lassen zijn gewijzigd. Zie verderop voor de nieuwe data. Er zijn nog enkele plekjes vrij.

Info

Het ijzer smeed je als het heet is en waar doe je dat nou liever dan bij Metaal Kathedraal. Deze oude metaalfabriek is nu in gebruik als creatieve broedplaats. In de tuinen van Metaal Kathedraal ga je in de metaalwerkplaats aan de slag met het lassen van je eigen kachel.

De workshop Kachel Lassen wordt gegeven door Lodewijk Kieft en Frans van de Tempel. Zij hebben jarenlange ervaring met het bewerken van metaal. In hun metaalwerkplaats op het terrein van Metaal Kathedraal verzorgen zij dit jaar een aantal maal de workshop Kachel Lassen.

Je leert tijdens deze workshop de basisprincipes van het lassen. We starten we met het ontwerp van je kachel en het bij elkaar leggen van de benodigde materialen. Vervolgens maak je de losse delen op maat en slijp je de te lassen delen schoon. Wat rest is lassen, afwerken en de fik er in!

De workshop Kachel Lassen is geschikt voor alle niveaus en aan het einde van de dag ga je naar huis met je eigen gemaakte kachel. Zo zit je er binnenkort warmpjes bij in eigen tuin!

Per workshop kunnen maximaal 6 deelnemers deelnemen, reserveer dus op tijd een plekje om teleurstelling te voorkomen.

Data

Je kunt op de volgende data in 2018 een workshop Kachel Lassen bij ons volgen:

  • Zondag 22 april 2018
  • Zondag 20 mei 2018
  • Zondag 17 juni 2018

De kosten voor een workshop bedragen €230,00 euro per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en natuurlijk je zelfgemaakte kachel.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.00 - 17.00
Workshop Kachel Lassen
17/06/2018
[:nl]Workshop Kachel Lassen[:]
[:nl]Het ijzer smeed je als het heet is en waar doe je dat nou liever dan bij Metaal Kathedraal. Deze oude metaalfabriek is nu in gebruik als creatieve broedplaats. In de tuinen van Metaal Kathedraal ga je in de metaalwerkplaats aan de slag met het lassen van je eigen kachel.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 17.00
 
   
[:nl]Kruidenworkshop 'Melissa'[:]
17/06/2018

[:nl]Met bloemen en kruiden kunt u uw eigen leven verrijken. Een rijkdom die u iedere dag kan vertrappen of… plukken en verwerken tot de elixer van het betere leven. Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Metaal Kathedraal is een prachtige plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden.

Heddy Veltkamp studeert Kruidengeneeskunde op het Kruidenrijk te Haaren. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil graag haar kennis delen met anderen, daarom biedt zij bij Metaal Kathedraal een aantal zeer interessante workshops aan: EHBO kruiden met telkens een ander kruid in de hoofdrol.

De workshops zijn er van februari t/m december elke 3e zondag van de maand en zijn er voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden en hier iets mee wil doen.

De kosten per workshop bedragen €30,00 (excl €0,79 online servicekosten per workshop). Materialen en koffie/thee zijn inbegrepen.
Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12, wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw plekje! Dit doe je online via onze ticketshop; wel zo gemakkelijk!

Tot ziens bij EHBO Kruiden!

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag!
Elke 1e en 3e zondag van de maand is Mekka op Zondag en staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.

Workshop Melissa

17 Juni, 13.30-16.30 uur

Melissa is de Latijnse naam voor Citroenmelisse en van een honingbij die de plant graag bezoekt om de nectar. De plant heeft een lange geschiedenis als geneeskruid achter de rug. De Karmelieten monniken maakten hiermee een elixer die ontspannend werkt. In deze workshop maak je je eigen elixer naar een oud recept.

Workshop Kruidenolie maken

15 juli, 13.30-16.30 uur

Van Goudsbloemen en lavendel kun je een verzorgende huidolie maken. Van St. Janskruid een heerlijke massageolie . Maar er zijn natuurlijk ook heerlijke oliën te maken voor de innerlijke mens. Deze bijeenkomst gaan we kijken wat er groeit en bloeit in de tuin van Metaal Kathedraal en bloemen en kruiden plukken om een aantal oliën voor zowel buiten- als binnenkant voor ons lichaam maken.

Workshop Bramenbos

19 augustus, 13.30-16.30 uur

Augustus is het de maand van de overwoekerende, stekelige Braam, met zijn vitamine en mineralen een weerstand verhogende plant. Niet alleen de heerlijke bramen, maar ook het blad is te oogsten voor thee en tinctuur. Maak kennis met de veelzijdigheid van de Braam, je eigen tinctuur en een pittige jam voor de winter.

Workshop Roos

16 september, 13.30-16.30 uur

De Roos is de bloem van de liefde en heerlijk om je huid mee te verzorgen. In deze workshop ga je een aantal lichaamsverzorgingproducten maken zoals een zeep, scrub of een bodybutter. We gaan de roos ook proeven en maken er een hapje mee.

Workshop Smeerwortel

21 oktober, 13.30-16.30 uur

Smeerwortel is onze Nederlandse Arnica en te gebruiken voor blauwe plekken, zwellingen, verstuikingen en spierpijn. We graven de wortel op en maken er een zalf mee voor in je EHBO kastje.

Workshop Verkoudheid

18 november, 13.30-16.30 uur

Kruiden en bloemen groeien daar waar ze nodig zijn en ons kikkerlandje staat vol met kruiden die je kan gebruiken bij verkoudheid. De winter komt er aan, dus tijd om je hierop voor te bereiden. Maak kennis met de kruiden voor luchtwegen en je eigen tinctuur.

Workshop Specerijen

16 december, 13.30-16.30 uur

Iedereen kent ze wel de specerijen, maar weet je ook hoe de kruiden groeien? De natuur is wonderbaarlijk, leer over de groei en bloei van specerijen uit verre landen, de geneeskracht en maak er een aantal lekkere hapjes mee waar je je familie en vrienden mee kan verrassen met de Feestdagen.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
Kruidenworkshop 'Melissa'
17/06/2018
[:nl]Kruidenworkshop ‘Melissa'[:]
[:nl]Melissa is de Latijnse naam voor Citroenmelisse en van een honingbij die de plant graag bezoekt om de nectar. De plant heeft een lange geschiedenis als geneeskruid achter de rug. De Karmelieten monniken maakten hiermee een elixer die ontspannend werkt. In deze workshop maak je je eigen elixer naar een oud recept.[:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12