Maandelijkse Bio Markt Leidsche Rijn met muziek, kinderprogramma & meer

 

PERSBERICHT 1 MEI 2018

Zondags vertier, educatie en winkelen voor je dagelijkse biologische boodschappen gaan hand in hand in Metaal Kathedraal

Elke 1e zondag van de maand is de Bio Markt Leidsche Rijn vast onderdeel van Mekka op Zondag; het afwisselend cultureel programma van Metaal Kathedraal met workshops, kunst, muziek, film, bijzondere ondernemers, makers, kinderprogramma & meer. Sinds de start van de markt afgelopen jaar heeft Metaal Kathedraal stap voor stap toegewerkt naar een steeds rijker gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. En dat is gelukt. Vanaf aankomende zondag 6 mei kunnen bezoekers nu ècht voor alle dagelijkse boodschappen terecht bij de Bio Markt Leidsche Rijn. Naast het aanbod van non-food, groente, fruit en kaas is er nu bijvoorbeeld ook een bakker met heerlijk brood, taart en koek en een kraam met zuivelproducten.

Metaal Kathedraal is sinds 2011 de Utrechtse ecologische culturele broedplaats waar de lokale historie en ecologische toekomst kan worden ervaren. Een praktijkmuseum vol handvatten om lichaam en geest te voeden en zodoende in samenspraak met moeder natuur de wereld een betere plek te maken. Een biomarkt met educatieve programmering is onlosmakelijk verbonden aan deze missie. Het landgoed rondom de aloude kerk is rijk gevuld met eetbare gewassen, heeft een medicinale tuin en grenst aan de nieuwe woonwijk Rijnvliet. In deze kersverse woonwijk wordt, naar initiatief van Metaal Kathedraal en omwonenden, een integraal voedselbos van 15 hectare aangelegd. Dit maakt Metaal Kathedraal de uitgelezen plek voor een biomarkt. Met het huisvesten van de Bio Markt geeft Metaal Kathedraal gehoor aan de behoefte van inwoners van Leidsche Rijn om lokaal en eerlijk geteeld biologisch voedsel te kopen in de directe omgeving. De ondernemers van de Bio Markt leveren naast overheerlijk voedsel ook een bijdrage aan een goed voedselklimaat voor de wijk en de stad. Een markt met een verhaal waar kennis wordt gedeeld over eten en goede voeding.

Mekka op Zondag

Elke 1e en 3e zondag van de maand is het tijd voor Mekka op Zondag. Een vermakelijk rijk gevuld en educatief programma voor alle leeftijdsgenoten in de wijk met muziek, theater, kinderprogramma, kunst en workshops. Iedere 1ste zondag van de maand is de Bio Markt tussen 10.00 – 14.00 uur vast onderdeel van Mekka op Zondag. Elke 3e zondag van de maand verandert Metaal Kathedraal in samenwerking met filmtheater ‘t Hoogt in een filmhuis. Met films die ertoe doen, films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren. Om de beleving van de film te versterken en samen de dialoog over de inhoud aan te gaan wordt er na de film gegeten. Thuiskoks van pop-up restaurant Tantes Maal verzorgen een vegetarisch biologisch menu in lijn met de film. Met uitzondering van sommige activiteiten is Mekka op Zondag gratis te bezoeken. Meer informatie is te vinden op metaalkathedraal.nl/mekkaopzondag.

Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengaan binnen een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal werd in 1857 gebouwd en was een van Utrechts’ eerste katholieke kerken. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd. Van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar metaalfabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen door kunstenaars. Een buitengewone locatie voor buitengewone mensen in een buitengewone wereld! Dit bruisend nieuw Mekka is toegankelijk voor een breed publiek, Utrechtse makers, kunstenaars, performers en evenementen.

Kom maken, Kom spelen!