Academie van de Verwarring: Het zelfgenezend vermogen – Tom Tichelaar – Tom over Tom


Op 18 maart presenteert spreker en ondernemer Tom Tichelaar, Tom over Tom, een lezing over het herstellend en zelf genezend vermogen van het lichaam. Met als rode draad zijn eigen genezing nadat hij de diagnose CVS, Chronisch Vermoeidheidssyndroom, kreeg opgespeld. Tichelaar demonstreert tijdens de presentatie hoe hij door middel van energie in staat is mensen te helpen in hun genezingsproces.

De keerzijde van welvaart

Nederland behoort tot de top 10 meest welvarendste landen ter wereld. Deze welvaart kent een keerzijde: 1,000.000 mensen slikken antidepressiva, 70.000 mensen kampen dagelijks met migraine en 8.3 miljoen personen lijden aan chronische klachten. Dit aantal zal de komende jaren alleen nog maar stijgen.
Het wordt tijd dat we het heft weer in eigen hand nemen, meent Tichelaar. Door niet langer de pillenindustrie op gang te houden en ons klakkeloos te laten leiden door doktersadviezen, maar te leren vertrouwen op de werking van het eigen lichaam.

De artsen waren uitgedokterd en stuurde me naar de PAAZ- afdeling!

Tichelaar (45) werd tien jaar geleden ernstig ziek, wat begon met vermoeidheidsklachten, concentratieproblemen en koortsaanvallen, tot het uiteindelijk zo erg was dat een ommetje met de hond aanvoelde als een marathon.
Na twee jaar van ziekenhuis in en uit, kreeg hij de diagnose CVS en de boodschap dat er niks anders opzat dan hiermee te leren leven. ‘Medicijnen en opname op de PAAZ- afdeling van het ziekenhuis waren nog de enige opties, zeiden de artsen. Het was meer pappen en nathouden, dan uitzicht op herstel.’

Ik wil de brug slaan tussen de yogi en het RTL4 publiek

Tichelaar, die voelde dat hij het over een andere boeg moet gooien, begon met meditatie.
Voorzichtig optimistisch is hij als hij zich na een retraiteweekend weer energieker begint te voelen. Hij besluit er een ochtendritueel van te maken, mediteren, wandelen en yogaoefeningen. Tot ieders verbazing voelde hij zich met de dag fitter en na twee maanden kon hij weer volledig aan het werk.
‘In de jaren die volgden, heb ik me meer verdiept in het menselijk lichaam, de werking van energie, Quantum Touch en de kracht van de mind. Dat is ons namelijk nooit geleerd. Wat ik wil is het publiek inspireren in hoe energie in je voordeel kan werken, ook preventief!’

Tijdens het event TOM over TOM vertelt TOM gepassioneerd over wat het zelfgenezende vermogen voor hem heeft betekend en hoe hij dit nu inzet om anderen van hun klachten af te helpen. Een uitdagende en informatieve middag waarbij Tom ook concreet laat zien wat mogelijk is.

Tickets Lezing en workshop: € 44,-
Tip! Lezing, workshop en aansluitend CineMekka Food & Film €55,00