KeBBeK ♫


Onder Franse heerschappij was Québec bekend als “Le Canada”. De Franse kolonisten begonnen zich te identificeren met hun thuisland “Nieuw Frankrijk” en noemden ze zichzelf “les Canadiens”. Een soortgelijk sociaal-cultureel fenomeen deed zich ook voor in Acadia: Het voorportaal van Franse emigranten naar Canada.

De Canadiens en de Acadiens brachten een rijke traditie mee van liederen en dansen uit Noord-Frankrijk. Invloeden van deze regio’s, en de Ierse immigratie naar Québec van de 19e eeuw kan de Keltische connectie verklaren die Québec nog steeds deelt met Bretagne, Ierland, Schotland en de Maritimes.

“KeBBek” neemt je mee op reis en brengt deze oude stromingen bijeen tot de oorspronkelijkheid, die de tijd en de muziek hebben beïnvloed.

Speeltijden

KeBBeK speelt op de volgende tijden:
12:00 tot 12:20 uur
13:00 tot 13:20 uur
14:00 tot 14:20 uur

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag!
Elke 1e en 3e zondag van de maand is Mekka op Zondag en staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.