Zalig Pasen bij Metaal Kathedraal


Zondag 1 april vier je samen met familie & vrienden Pasen bij Metaal Kathedraal. Naast een heerlijke paasbrunch is er voor jong & oud weer een hoop leuks te beleven!

Kindervoorstelling: Foomps te water! 3-12 jaar 

Aanvang 10.30 uur – leuk voor kinderen van 3-12 jaar
Foomps te water is een educatieve voorstelling vol humor en muziek. Dit spannende avontuur vindt plaats op en in de rivieren van Nederland. De kinderen leren van alles over milieu en ecologie. Over moed, behulpzaamheid en wat we kunnen doen met alles wat op ons pad terecht komt.

Tickets zijn online verkrijgbaar voor €5,00 (ex servicekosten).

XL Paaseditie Bio Markt

11:00 – 16.00 uur
Het is weer 1e zondag van de maand en dat betekent de maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn! Dit keer is de markt uitgebreider dan je gewend bent. Lekker proeven en genieten? Reserveer dan een paasplank en brunch met de (h)eerlijke producten van de markt.

Op zoek naar het Gouden ei! ღ

11:00 – 14:00 uur
Trek je speurneus uit de kast en ga op zoek…. waar is het gouden ei? Natuurlijk zijn er meer eitjes te vinden en kun je ze ook nog eens versieren! Degene die het Gouden ei vindt krijgt naast de eeuwige roem een ere rol bij de onthulling van ….. nou ja van degenen die dan onthuld worden 🙂 – verrassing!

Workshop Qigong

12.00 – 13.30 uur
Net als tai chi komt deze bewegings- en meditatie leer uit China en is gericht op het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn. Hierin speelt het reguleren van de adem en de levensenergie een belangrijke rol. Qigong wordt ook wel ‘Chinese yoga’ genoemd. Na een uitgebreide warming-up leer je de 5 elementen qigong bewegingen. Daarnaast is er natuurlijk aandacht voor het voelen en ontspannen van het lichaam. Geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Muziek: KeBBek

11.30 – 15.00 uur
Onder Franse heerschappij was Québec bekend als “Le Canada”. De Franse kolonisten begonnen zich te identificeren met hun thuisland “Nieuw Frankrijk” en noemden ze zichzelf “les Canadiens”. Een soortgelijk sociaal-cultureel fenomeen deed zich ook voor in Acadia: Het voorportaal van Franse emigranten naar Canada.

De Canadiens en de Acadiens brachten een rijke traditie mee van liederen en dansen uit Noord-Frankrijk. Invloeden van deze regio’s, en de Ierse immigratie naar Québec van de 19e eeuw kan de Keltische connectie verklaren die Québec nog steeds deelt met Bretagne, Ierland, Schotland en de Maritimes.

“KeBBek” neemt je mee op reis en brengt deze oude stromingen bijeen tot de oorspronkelijkheid, die de tijd en de muziek hebben beïnvloed.

Paasbrunch

12.00 – 14:00 uur
Geniet van een zorgvuldig samengestelde paasplank. Reserveer online een paasplank, haal ‘m eerste paasdag bij ons op en laat je verrassen door de heerlijke producten van de Bio Markt. Met je paasplank struin je langs de kramen om overal een graantje mee te snoepen! Kosten €12,50 p.p / kinderen tot 12 jaar €7,50 p.p.

De mobiele kruidentuin van Professor Loep

13:30 -15:00 uur
Lente! Tijd om te zaaien! Kinderen vanaf 4 jaar maken samen met Professor Loep & Het Kunstlaboratorium een mobiele kruidentuin. De tuin is van hout en ook nog eens gemakkelijk mee te nemen.
Kosten zijn € 12,50 en inclusief materialen, drankje & snack. Online reserveren mag, hoeft niet (vol=vol).

ღ De onthulling van … ღ

14:30 uur
Maak kennis met de allernieuwste bewoners van Metaal Kathedraal. De eerlijke vinder van het gouden ei heeft een wel heel belangrijke taak en regelt samen met Aalmoezenier Abel de grote onthulling van …

Voorjaarsconcert Muziek in de Meern

15:00 -16:00 uur
Alles bloeit op, knoppen komen uit en nachtegalen zingen. Een klassiek concert met aria’s van Handel een ‘nachtegalencantate’ van Caldara & paasmuziek van J. S. Bach.
Kaarten zijn €15 / kinderen/studenten €7,50.

❤ Tickets & reserveren ❤

Voor sommige onderdelen is online reserveren gewenst. Dat kan via: metaalkathedraal.nl/tickets

❝ Pasen. Als we dit jaar nou gewoon de kip verstoppen. Loesje❞