Tegenlicht Meetup: Worsteling van de Groenmens


Ons consumptiegedrag moet op de schop. We weten immers welke schade en ellende we veroorzaken aan het klimaat met het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en citytrips. Hoe krijgen we de broodnodige gedragsverandering voor elkaar zonder veel comfortverlies? Over de dagelijkse dilemma’s en hoofdbrekens van de Groenmens.

Hoe maken we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk? En niet alleen voor hen die het kunnen betalen, diegenen die hun boodschappen doen bij de Groene Slager, ecologische designmeubelen kopen of zich een Tesla kunnen veroorloven. Een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen.

Meetup

Initiatiefnemer Maureen Baas van Metaal Kathedraal en team voedselbos Rijnvliet zijn uitgenodigd als spreker bij de Utrechtse Tegenlicht Meetup bij de uitzending “De worsteling van de Grünmensch” (regie Jorien van Nes) van VPRO`s Tegenlicht. Met als hoofdvraag: hoe maak je de goede keuze in wat je eet, gebruikt en hoe je reist? Hoe wordt het groene leven van iedereen, en niet alleen voor degenen die het kunnen betalen?

En verder: Green Evelien (ecologisch inspirator), Renee Lertzman (klimaatpsycholoog), Babette Porcelijn (ontwerper) en Thiëmo Heilbron (ecoloog, oprichter Fawaka).

Regie: Jorien van Nes

Tijden

19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht aflevering van de avond ervoor
20.00 uur: start van de Meet up
21.30 uur: borrel en napraten

Meedoen

Wilt u graag meedoen? Klik dan hier om aan te melden voor deze en/of andere Meet Up avonden. Deelname is gratis.

Deze meetup vindt plaats in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht te Utrecht en is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht; een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie.

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht

Bovenstaande tekst is grotendeels overgenomen van de website van Bibliotheek Utrecht.