Lezing Ecodorpen


Een lezing in Hollandia door Ad Vlems. Ad heeft als een van de initiatiefnemers van ecodorp Boekel in de afgelopen 5 jaar diverse ecodorpen bezocht om zo een duidelijker beeld te krijgen over wat ze precies met ecodorp Boekel willen realiseren en hoe ze dit willen doen.

Een stap verder

Als aanjager van een integraal voedselbos voor toekomstige woonwijk Rijnvliet en voor een gezonde leefomgeving in samenspraak met de natuur, is Metaal Kathedraal de uitgelezen plek om met elkaar te praten over ecodorpen. Het voedselbos komt er! Maar wij gaan graag nog een stapje verder en worden zeer enthousiast van de gedachte van een ecodorp achter Metaal Kathedraal! Jij ook?

Duurzame toekomst

In een ecodorp wordt een duurzame toekomst gecreëerd waarin iedereen bewust omgaat met de natuur, elkaar en zichzelf.
Sinds eind jaren 60 zijn er wereldwijd ecodorp initiatieven ontplooid om alternatieve duurzame levenswijzen in de praktijk te brengen. Een aantal daarvan hebben internationale vermaardheid gekregen, zoals: Findhorn in Schotland, Zegg in Duitsland, Damanhur in Italië, Auroville in India en The Farm in Amerika. Inmiddels zijn er wereldwijd zo’n 10.000 ecodorpen, waarvan 4.000 in Europa. De meeste ecodorpen hebben zich aangesloten bij het Global Ecovillage Network (GEN).

Ecodorp Boekel

Er zijn zo’n 12 ecodorpinitiatieven in Nederland en waarvan er drie eigen grond hebben. Ecodorp Boekel is een van deze drie ecodorpen met eigen grond. Zij hebben zich als aspirant-lid aangesloten bij GEN. Via GEN heeft ecodorp Boekel inmiddels veel contacten en kennis opgedaan. Zodra het ecodorp geheel gerealiseerd is worden zij volwaardig lid van GEN.

Bijwonen

Op zondag 4 maart ben je van harte welkom bij Metaal Kathedraal. De lezing Ecodorpen is in “Hollandia” en start om 13.30 uur. In verband met de voorbereidingen horen we graag of je er bij bent. Je kunt je online aanmelden door je naam en mailadres bij ons achter te laten. Voor deze lezing wordt een vrijwillige bijdrage in € gevraagd.

Naast deze interessante lezing is er op 4 maart nog meer te doen bij Metaal Kathedraal. Zo is er tussen 11.00 – 16.00 de Bio Markt voor uw dagelijkse biologische boodschap, kun je tussen 12.00 – 13.30 een workshop mindfulness volgen en vermaken kinderen vanaf 4 jaar zich met een workshop Weven met de natuur van Professor Loep.

Tot zondag 4 maart!


Filmpje over ecodorpen, gemaakt door GEN