[:nl]Stralend ontspruiten !? - Doe je mee?[:]
23/04/2020 - 30/04/2020

[:nl]Naar aanleiding van ‘Hoe gaaf is 5G?!’ kijken we wat voor invloed straling heeft op ons eten. Meten is weten! Zelf ervaren is geloven!

Dus test je mee? Gewoon thuis, vanuit huis! Kijk hoe Jaco Appelman (UU) een experiment uitvoert samen met Ocean van 4. Hiermee kan je de invloed van straling onderzoeken in eigen huis en kijken wat het lekkerste smaakt. Wij beginnen vandaag, doen jullie mee?

Handleiding Stralend ontspruiten !?

Wat heb je nodig? Twee gelijke bakjes, met evenveel watten/keukenpapier, evenveel zaadjes van een willekeurige kiemgroente (tuinkers, waterkers, alfalfa, linzen) en evenveel water. Zet het ene bakje op of direct naast de router en de andere daar precies een meter vandaan. Zorg dat beide bakjes even warm en licht staan en dat ze elke dag precies dezelfde hoeveelheid (10 a 15 ml) water krijgen.

Ervaringen delen

Wij laten de hele week via o.a. onze InstaStories, instagram.com/metaalkathedraal, zien wat onze resultaten zijn.

We zijn ook razend benieuwd naar jouw resultaten! Deel je bevindingen, tag ons en gebruik de hashtag #stralendontspruiten. [:]

Metaal Kathedraal / Hele dag
Stralend ontspruiten !? - Doe je mee?
23/04/2020 - 30/04/2020
[:nl]Stralend ontspruiten !? – Doe je mee?[:]
[:nl]Test je mee? Gewoon thuis, vanuit huis! Kijk hoe Jaco Appelman (UU) een experiment uitvoert samen met Ocean van 4. Hiermee kan je de invloed van straling onderzoeken in eigen huis en kijken wat het lekkerste smaakt. Wij zijn begonnen, doen jullie mee? [:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]Nationale Dag van de Paardenbloem [:]
26/04/2020

[:nl]Uitgeroepen door Taraxacum Nederland, Ruimtekoers, Natuurcentrum Arnhem en de Onkruidenier.

Met gebundelde krachten lanceren Taraxacum Nederland (onderdeel Herbarium Frisicum), Ruimtekoers, Natuurcentrum Arnhem en de Onkruidenier gezamenlijk de allereerste editie van de Nationale Dag van de Paardenbloem. De laatste zondag van april, dit jaar op 26 april, zal vanaf 2020 door het leven gaan als de Nationale Dag van de Paardenbloem. Deze doodgewone plant die met zijn stevige penwortel altijd zo vastzit tussen de tegels op je trottoir, is eigenlijk een heel bijzondere en veelzijdige plant. En dat gaan we landelijk onder de aandacht brengen. We roepen iedereen die dag op foto’s van paardenbloemen te maken en met ons te delen via #dagvandepaardenbloem op social media.

“Helaas komt de paardenbloem steeds minder voor”, vertelt paardenbloemenexpert Karst Meijer van Herbarium Frisicum. Als het aan Karst ligt, stoppen we met dat oeverloze maaien van bermen en velden en laten we de paardenbloem weer gewoon stáán. “Trouwens, dé paardenbloem bestaat niet. Er zijn vele honderden soorten, Nederland kent er ruim 250. Zag je vroeger een compleet geel gekleurd weiland, dan stonden daar niet één soort, maar wel zestig verschillende varianten in”, aldus Karst. De paardenbloem komt er qua reputatie tamelijk bekaaid af. Volledig onterecht, want het is niet alleen een veelzijdige, maar ook een gezonde en heilzame plant. Tijd, vonden de initiatiefnemers, om de plant de aandacht te geven die het verdient.

Doe mee met #dagvandepaardenbloem!

We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de waarde van wilde planten in de stad uit om mee te helpen aan een paardenbloem take-over op social media op de allereerste Nationale Dag van de Paardenbloem. Laat de paardenbloem eens een keer aan het woord en opkomen voor de Nederlandse natuur. Hoe? Op 26 april neem je een of meerdere foto‘s van paardenbloemen. Dat mag overal; in je achtertuin, tussen stoeptegels bij de lantaarnpaal of misschien kom je wel een paardenbloem tegen op een onverwachte locatie tijdens je ‘frisse neus’ – wandeling. Ga niet onnodig het huis uit, maar kijk vooral op de plekken rondom je huis. Plaats de gemaakte foto’s op Instagram en/of Facebook met je locatie en gebruik #dagvandepaardenbloem. Op deze manier kunnen wij alle prachtige kiekjes bewonderen en vastleggen in een digitaal paardenbloemenarchief.

Meer informatie over deze social media actie, vind je op ruimtekoers.nl/dagvandepaardenbloem.

Wat eraan vooraf ging

De initiatiefnemers van de Nationale Dag van de Paardenbloem ontwikkelden samen Werkplaats de Paardenbloem, bestaande uit verschillende houten karren, determinatie panelen en gereedschappen voor het bereiden, determineren, proeven en het onderzoeken van de paardenbloem. Door middel van workshops, expedities en openlucht hoorcolleges is Werkplaats de Paardenbloem een omgeving voor stadsmensen om een nieuwe relatie aan te leren gaan met deze stadsplant die het buiten de bebouwde kom aanzienlijk minder goed doet. In 2019 opende de werkplaats voor het eerst op Ruimtekoers Festival 2019.

Wie zijn de initiatiefnemers?

Karst Meijer

Paardenbloem deskundige van het eerste uur, Karst Meijer van Herbarium Frisicum is één van de aanjagers van de Nationale Dag van de Paardenbloem. In 2019 ontdekte Karst een hele zeldzame paardenbloem op Schiermonnikoog, namelijk de Gevlekte paardenbloem.

Ruimtekoers

Ruimtekoers is een stedelijk en cultureel onderzoek verpakt in een gratis en toegankelijk kunst- en cultuurfestival in Arnhem-Zuid. Met makers, bewoners, publiek, overheden en ondernemers wordt de lege ruimte in de stad ingezet om samen nieuwe ideeën, dromen en richtingen te verkennen voor het samenleven in de stad. Dat doet Ruimtekoers midden in de samenleving. Waar mensen hun boodschappen doen, wonen en naar school gaan. www.ruimtekoers.nl

Natuurcentrum Arnhem

Natuurcentrum Arnhem zet zich in voor een levendige groene stad, waar bewoners een actieve bijdrage kunnen en willen leveren aan een duurzame toekomst. Dit doen ze door je zoveel mogelijk te laten zien hoe je zelf duurzame keuzes kunt maken. www.natuurcentrumarnhem.nl

De Onkruidenier

De Onkruidenier onderzoekt de relatie tussen stadsmens en stadsplant. Zij doen – vaak in gezamenlijkheid met publiek – veldwerk, verzamelen planten, de verhalen en geschiedenissen die daaraan verbonden zijn. De manier waarop zij het werk delen met hun publiek, creëert weer nieuwe verhalen.

Foto door Valerie Spanjers[:]

Metaal Kathedraal / Hele dag
Nationale Dag van de Paardenbloem
26/04/2020
[:nl]Nationale Dag van de Paardenbloem [:]
[:nl]We nodigen iedereen die geïnteresseerd is in de waarde van wilde planten in de stad uit om mee te helpen aan een paardenbloem take-over op social media op de allereerste Nationale Dag van de Paardenbloem. Laat de paardenbloem eens een keer aan het woord en opkomen voor de Nederlandse natuur. Hoe? Op 26 april neem je een of meerdere foto‘s van paardenbloemen. [:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]RepairCafe & Citizen Science[:]
03/05/2020

[:nl]RepairCafe Metaal Kathedraal met Citizen Science!
Zondag TisMis 3 mei; Water als leermeester

Luister zelf naar de wereld onder water! Bouw met Billie Dijkshoorn aan een onderwatermicrofoon en verplaats je met je gezin in de dierenwereld. Hoe ervaren zij het geluid van ons mensen onder water?


Meten is weten!
Ervaren is leren!
Met de hele familie!

Iedere maand presenteert Billie Dijkshoorn een mooi project waar jij en je familie mee aan de slag kunnen.
Alles om van de kwaliteit van leven in je eigen leefomgeving bewust te worden.
Zelf meten. Zelf op onderzoek met de kids en grootouders. Verken je eigen leefomgeving!
WANT
Jij bent als consument oppermachtig. Met alle programma’s die we afgelopen jaren gemaakt hebben, hebben we de honger gevoeld. Als we ons gezamenlijk inzetten, kunnen we fabrieken laten stilvallen en sluiten en het onmogelijke mogelijk maken. Als we met elkaar bouwen aan een voedende wereld, voor mens, dier en aarde, bouwen we aan een eindeloos en gezond voortbestaan.

Metaal Kathedraal heeft veel verzoeken van omwoners ontvangen die graag meer willen leren over hun eigen leefomgeving en hoe je dit meetbaar maakt. Daarom hebben we maandelijks een zelfbouwproject om jezelf mee te bekwamen en bewust te worden van de gezondheid van je eigen leefomgeving.

Heb je vragen en/of suggesties? Mail ons op hallo@metaalkathedraal.nl
Zodra we weer mensen mogen ontvangen opent RepairCafe weer live. Voor nu kun je thuis aan de gang. Bijvoorbeeld met de fijnstofmeter!

Luister deze maand ook naar onze podcasts gemaakt door Noortje Sanders met Radio WaterRuis en leer meer over de wereld onder water!

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Metaal Kathedraal / Hele dag
RepairCafe & Citizen Science
03/05/2020
[:nl]RepairCafe & Citizen Science[:]
[:nl]Luister zelf naar de wereld onder water! Bouw met Billy Dijkshoorn aan een onderwatermicrofoon en verplaats je met je gezin in de dierenwereld. Hoe ervaren zij het geluid van ons mensen onder water? De DIY video is zondag 3 mei vanaf 16.00 uur te bekijken via deze pagina.[:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]Online TisMis: Water als leermeester[:]
03/05/2020

[:nl]Waterschool Utrecht presenteert: Water als leermeester
Vanuit de ogen van Kunstenaar in Residence Noortje Sanders.

Noortje presenteert haar ervaringen vanuit het perspectief als theater- en radiomaker. Zij heeft onderzoek gedaan naar geluid, water en communicatie. Zij neemt niet alleen volwassen maar ook de allerjongsten mee in deze wondere waterwereld en geluid.

Om je deelgenoot te kunnen maken van de ervaringen van Noortje Sanders zenden we deze in de loop van mei uit via onze kanalen.

Metaal Kathedraal gaat viraal

Metaal Kathedraal gaat viraal! Nu de deuren gesloten zijn kan dit programma-onderdeel niet zoals gepland doorgaan. Om iedereen een hart onder de riem te steken in deze tijd van COVID-19, gaan we ons opnieuw uitvinden. In samenwerking met wetenschappers en kunstenaars zijn we mooie maatschappelijk actuele programma’s aan het maken. Online. Om thuis te bekijken. 

We houden u op de hoogte wanneer wat plaats vindt, zodat u dit kunt kijken wanneer dat voor u wenselijk is. Stay Tuned via metaalkathedraal.nl/nieuwsbrief

TisMis! Een maandelijkse festivaldag met impact

Een actueel cultureel programma met handvatten om de nieuwe werkelijkheid in de tijd van klimaatcrisis als oplossingen ervaarbaar te maken voor een breed publiek.

Metaal Kathedraal is in 2011 gestart met statements over de plastic soep om de noodklok te luiden. Inmiddels hoeven we niet meer te strijden om dit zichtbaar te maken. Helaas. De wereld staat in brand. Letterlijk en figuurlijk. We zien onze eigen individuele sterfelijkheid onder ogen en houden rekening met het feit dat ons soort mens als geheel uitsterft. Hoe zal de mens en de algehele mensheid worden herinnerd? Wat wordt onze nalatenschap? Door te denken aan de dood, kom je er ook achter hoe je wilt leven, wat écht de moeite waard is en hoe je zin geeft aan het bestaan. Dat ons einde een feit is, en nog niet iedereen dat beseft en inziet is kraakhelder. En dat we nog een kleine kans hebben het tij te keren is voor Metaal Kathedraal ook kraakhelder. Hier zetten we ons in 2020 wederom voor in. Met man en macht. Met Kunstenaar en Wetenschapper. In nauwe samenwerking met onze buren en wijkbewoners. Hoe?

2020 wordt een ode aan de genialiteit van de natuur!

Wij denken dat de kennis, kunde en kracht vd natuur ons de hoop en verbinding geeft die we als mens nodig hebben om het tij te keren. En dat het onze taak is onze medemens intensief te betrekken bij de magie en genialiteit van (onze) natuur! In samenwerking met wijkbewoners en oa de Waterschool, Building Conversation en de Onkruideniers maken we dit ervaarbaar en belichten we het ingenieuze zelfherstellende vermogen van lichaam en geest, de aarde en universum. In de vorm van veldonderzoek herontdekken we onze directe omgeving. We gaan met wijkbewoners op onderzoek en in gesprek. We maken cultureel programma met datgene dat leeft en aangereikt wordt door de lokale omgeving. Hun vragen bepalen de inhoud van het programma in TisMis. We gaan met elkaar onderzoeken hoe we samen lokaal kunnen produceren, consumeren en communiceren om te bouwen aan een eetbare en zuurstofrijke omgeving.

TisMis is de eerste zondag van de maand. Op andere dagen is er allemaal bedrijvigheid in de circulaire proeftuin. Kom spelen en onze toekomst ervaren tijdens TisMis en doordeweeks in de circulaire proeftuin! Open van ma/vrij van 9 tot 17.00. Kook water voor een kopje koffie op het restafval en ga op avontuur. Verwen uzelf met de kennis over de kracht & kunde van de natuur en hoe dienstbaar deze is aan ons geluk!

Met uitzondering van sommige activiteiten is TisMis gratis te bezoeken. Ga voor actuele informatie over het programma naar metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Metaal Kathedraal / 12.00
Online TisMis: Water als leermeester
03/05/2020
[:nl]Online TisMis: Water als leermeester[:]
[:nl]Dé Biotoop in Utrecht biedt maandelijks Cultureel programma met handvatten om de nieuwe werkelijkheid in de tijd van klimaatcrisis als oplossingen ervaarbaar te maken voor een breed publiek. Een festivaldag met Artist in residence presentaties, Kindertheater, programma en workshops, Repaircafé, Proeftuin, Marktplein voor de Wijk, lezingen, lange tafelmaaltijden, exposities en interactief programma.[:]
/ Metaal Kathedraal / 12.00
 
   
[:nl]EHBO Kruiden en jouw zelfherstellend vermogen [:]
07/06/2020

[:nl]

 
 

Anderhalve metersessie met Heddy Veltkamp

Versterk je eigen immuunsysteem met Likkepot!
Spijsvertering speelt een cruciale rol bij de bescherming van je lichaam tegen ziektes.
Zo’n 70% van onze afweercellen bevinden zich je de darmen!
Wat kan jezelf doen om je gezondheid te ondersteunen? En welke kruiden kunnen je hierbij helpen? Met Heddy maak je een kruidenazijn en een likkepot die het immuunsysteem stimuleert!

Het intieme werk gebeurt natuurlijk op 1,5 meter afstand. Om voldoende afstand te kunnen behouden is er plek voor maximaal 5 deelnemers, wacht dus niet te lang met het reserveren van een plekje in de workshop.

[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.00
EHBO Kruiden en jouw zelfherstellend vermogen
07/06/2020
[:nl]EHBO Kruiden en jouw zelfherstellend vermogen [:]
[:nl]Anderhalve metersessie met Heddy Veltkamp Versterk je eigen immuunsysteem met Likkepot! Spijsvertering speelt een cruciale rol bij de bescherming van je lichaam tegen ziektes. Zo’n 70% van onze afweercellen bevinden zich je de darmen! Wat kan jezelf doen om je gezondheid te ondersteunen? En welke kruiden kunnen je hierbij helpen? Met Heddy maak je een kruidenazijn en een likkepot die het immuunsysteem stimuleert! Het intieme werk gebeurt natuurlijk op 1,5 meter afstand. Om voldoende afstand te kunnen behouden is er plek voor maximaal 3 deelnemers, wacht dus niet te lang met het reserveren van een plekje in de workshop. [:]
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.00
 
   
[:nl]Digitaal Koraal - De Onkruidenier[:]
15/06/2020 - 19/06/2020

[:nl]Kunstenaars die werk ontwikkelen bij Metaal Kathedraal zijn allemaal te horen en te zien op Oerol! Bezoek Het Imaginaire Eiland Oerol! En bewonder hun werk! En op het vaste land bouwen ze straks weer verder!

Wat is het recept voor zee-cement? Hoe maak je een octopus lolly? Als je huis een zeeslak was, hoe zag de plattegrond er dan uit? En hoe lang hou jij je adem in onder water? Digitaal Koraal ontwerpt een dynamisch kunstzinnig online laboratorium waar jij aan mee kan doen.
De kunstenaars van Digitaal Koraal gaan op zoek naar nieuwe zintuigen voor een leven met en onder water en dompelen ons onder in de verschillende verschijningsvormen van kalk en de zee. Op het ritme van eb en vloed activeren zij onze verbeelding om de zee in ons dagelijks leven terug te kunnen vinden. Het resultaat hiervan vind je terug in hun Instagram tentoonstelling, gevuld met geluiden, beelden en prachtige zinnen als ode aan de oceaan.

Dankzij hun dagelijkse opdrachten, huis, tuin en keukenapparatuur en je eigen lichaam maak jij ook deel uit van deze pixelige onderwaterwereld en kun je eigen werk uploaden. Vind de zee aangespoeld in je waterkoker.

15 juni

  • 4:45 uur | 36 cm
  • 10:50 uur | -80 cm
  • 17:25 uur | 71 cm
  • 23:55 uur | -84 cm

16 juni

  • 5:58 uur | 40 cm
  • 12:15 uur | -80 cm
  • 18:29 uur | 71 cm

17 juni

  • 0:55 uur | -90 cm
  • 7:09 uur | 49 cm
  • 13:21 uur | -86 cm
  • 19:24 uur | 75 cm

18 juni

  • 1:50 uur | -98 cm
  • 8:09 uur | 60 cm
  • 14:16 uur | -93 cm
  • 20:25 uur | 79 cm

19 juni

  • 2:45 uur | -105 cm
  • 8:55 uur | 71 cm
  • 15:02 uur | -101 cm
  • 21:11 uur | 82 cm

Concept/Uitwerking: Ronald Boer, Jonmar van Vlijmen, Rosanne van Wijk
Grafisch ontwerp: Maaike Besseling
Fotograaf: Thijs de Goede
Bewerking: Maaike Besseling, Jonmar van Vlijmen[:]

[:nl]Het Imaginaire eiland Oerol[:] / Hele dag
Digitaal Koraal - De Onkruidenier
15/06/2020 - 19/06/2020
[:nl]Digitaal Koraal – De Onkruidenier[:]
[:nl]Wat is het recept voor zee-cement? Hoe maak je een octopus lolly? Als je huis een zeeslak was, hoe zag de plattegrond er dan uit? En hoe lang hou jij je adem in onder water? Digitaal Koraal ontwerpt een dynamisch kunstzinnig online laboratorium waar jij aan mee kan doen. [:]
/ [:nl]Het Imaginaire eiland Oerol[:] / Hele dag
 
   
[:nl]Radio Watertoren - Waterschool Utrecht[:]
15/06/2020 - 19/06/2020

[:nl]Kunstenaars die werk ontwikkelen bij Metaal Kathedraal zijn allemaal te horen en te zien op Oerol! Bezoek Het Imaginaire Eiland Oerol! En bewonder hun werk! En op het vaste land bouwen ze straks weer verder!

Dorstige mensen, opgelet! Ja, Terschelling is omringd door water. Maar wist je ook dat Terschelling bovenop een ondergrondse waterbel zit? En dat er onzichtbare waterstromen over het hele eiland te vinden zijn? Radio Watertoren ontbloot de allermooiste watergeheimen en feiten in een vijfdelige podcast.

Waar komt bijvoorbeeld het drinkwater op een eiland vandaan? Hoe gaat Terschelling om met steeds langere droge periodes? En wie zorgt er eigenlijk voor dat de grond niet verzilt?

De zoektocht naar deze antwoorden start dagelijks aan de voet van de watertoren in het Hoornse Bos op Terschelling. Door te spreken met kenners en gebruikers zoals Staatsbosbeheer ontstaat er een prachtige reeks van waterverhalen. Water zal hierna nooit meer hetzelfde zijn. Deze podcast wordt gemaakt door Studio Makkink & Bey en Studio Corvers. De podcast duurt tussen de 10 en 20 minuten en is onderdeel van het doorlopende project ‘Water School’.

Makers: Rianne Makkink & Wouter Corvers
Beeld: Radio Watertoren – Studio Makkink & Bey, Studio Corvers

[:]

[:nl]Het Imaginaire eiland Oerol[:] / Hele dag
Radio Watertoren - Waterschool Utrecht
15/06/2020 - 19/06/2020
[:nl]Radio Watertoren – Waterschool Utrecht[:]
[:nl]Dorstige mensen, opgelet! Ja, Terschelling is omringd door water. Maar wist je ook dat Terschelling bovenop een ondergrondse waterbel zit? En dat er onzichtbare waterstromen over het hele eiland te vinden zijn? Radio Watertoren ontbloot de allermooiste watergeheimen en feiten in een vijfdelige podcast.[:]
/ [:nl]Het Imaginaire eiland Oerol[:] / Hele dag
 
   
[:nl]Boekpresentatie 'Zo kan het ook!' - live via YouTube[:]
22/06/2020

[:nl]
ZO KAN HET OOK!
Een geweldige boekpresentatie van de auteurs Jaco Appelman, Mireille Langedijk, Anoek van der Leest. Leading wetenschappers en biomimicry experts hebben een geweldig boek geschreven over een bio geïnspireerde toekomst. Een handvat om te laten zien dat we al lang in staat zijn een wereld te bouwen in samenspraak met de natuur. Een wereld waarin ons handelen alles wat leeft voedt. En … overdaad (re)genereert!
Kan dat? Ja dat kan.

Het boek beschrijft inspirerende projecten en ideeën die de natuur niet afbreken, maar herstellen. In al deze projecten wordt de natuur als uitgangspunt genomen. Daar kunnen we nog veel van leren. Een groene eeuw ligt in het verschiet, iets waar we naar uitkijken in deze lastige tijden van klimaatverandering, vervuiling en virussen als corona. Tijdens de presentatie zal wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère het eerste exemplaar van het boek in ontvangst nemen. Verder komen verschillende mensen uit het boek aan het woord over hun visie op een nieuwe wereld waarin mens en natuur beter op elkaar zijn afgestemd.

De auteurs van het boek leiden de presentatie:
Jaco Appelman – coördinator Bio Inspired Innovation aan de Universiteit Utrecht
Mireille Langendijk – architecte die natuurlijke processen meeneemt in al haar ontwerpen
Anoek van der Leest – tekstschrijver en Astronaut op aarde

Programma

  • 16.00 uur Opening
  • 16.05 uur Mini-talkshow met geïnterviewden uit het boek
  • 16.35 uur Uitreiking boek aan Anna Gimbrère
  • 16.45 uur Kijkje achter de schermen: hoe is dit boek tot stand gekomen?
  • 17.00 uur Einde livestream

Het boek ‘Zo kan het ook’ Optimistisch over een gezamenlijke, bio-geïnspireerde toekomst is te koop bij bol.com.

[:]

Metaal Kathedraal / 16.00
Boekpresentatie 'Zo kan het ook!' - live via YouTube
22/06/2020
[:nl]Boekpresentatie ‘Zo kan het ook!’ – live via YouTube[:]
ZO KAN HET OOK! Een geweldige boekpresentatie van de auteurs Jaco Appelman, Mireille Langedijk, Anoek van der Leest. Leading wetenschappers en biomimicry experts hebben een geweldig boek geschreven over een bio geïnspireerde toekomst. Een handvat om te laten zien dat we al lang in staat zijn een wereld te bouwen...
/ Metaal Kathedraal / 16.00
 
   
[:nl]UNBUIL(T/D) & Radio WaterRuis[:]
04/07/2020

[:nl]

 
 
Anderhalve metersessies en duet van Robbert van der Horst en Noortje Sanders

Waterschool Utrecht, een initiatief van Makkink & Bey, gesetteld op het terrein van Metaal Kathedraal presenteren UNBUIL(T/D) door Robbert van der Horst & Radio WaterRuis door Noortje Sanders.

Waterschool Utrecht is een speculatieve school ontworpen en georganiseerd rondom water als een essentieel materiaal, onderwerp en sociaal fenomeen. In deze samenwerking zetten Metaal Kathedraal en Waterschool Utrecht de eerste stappen om het luisteren van kinderen naar de volwassen wereld om te keren en met kinderen manieren te creëren waarop de volwassen wereld meer naar de kinderen gaat luisteren.

Noortje Sanders beet het spits af als 1ste Artist in Residence bij Waterschool Utrecht. Begeleid door de kennis van Makkink & Bey heeft zij werk gemaakt over water en geluid. Haar werk Radio WaterRuis is nu ook te beluisteren op het Imaginaire Eiland Oerol. Noortje duet zaterdag 4 juli met Robbert van der Horst en presenteert haar project WaterRuis.

In Juni is Robbert van der Horst gestart met een residency. De titel van zijn project is UNBUIL(T/D). Met de titel van zijn project verwijst Robbert van der Horst naar unbuilt architecture waarin de utopie en de droom centraal staan. Tegelijk is to unbuild het verdwijnen van het bestaande bouwwerk door sloop of verval. Een project voor de Waterschool Utrecht over dat wat (nog) niet is en dat wat weer oplost. Er is niet zoiets als lege ruimte.

Robbert & Noortje presenteren 4 juli

  • 14.30 uur
  • 16.00 uur

Wil je erbij zijn? Meld je aan en koop voor €5 een kaartje inclusief kopje koffie/thee via onze online ticketshop.. Hiermee draag je bij aan het culturele hart van Metaal Kathedraal.

Robbert van der Horst is beeldend kunstenaar en performer. Hij maakt tijdelijk grootschalige architectuur, interactieve installaties en performances die sociale interactie bewerkstelligen.

Als vernecular architect onderzoekt hij met zijn vluchtige bouwwerken de relatie van de mens, het huis en de horizon. Zijn structuren werken als observatoria waarin de bewoners het omliggende landschap opnieuw ervaren en zo hun sense of place verankeren. Zijn werk is startpunt van interactie. Als radio-archeoloog bij Radiobaken bevraagt hij het landschap en haar bewoners. De verzamelde verhalen, live ontmoetingen en verzamelde artefacten worden gedeeld in theatrale radio-voorstellingen op locatie. [:]

Tickets / Metaal Kathedraal / Hele dag
UNBUIL(T/D) & Radio WaterRuis
04/07/2020
[:nl]UNBUIL(T/D) & Radio WaterRuis[:]
[:nl]In Juni is Robbert van der Horst gestart met een residency. De titel van zijn project is UNBUIL(T/D). Met de titel van zijn project verwijst Robbert van der Horst naar unbuilt architecture waarin de utopie en de droom centraal staan. Tegelijk is to unbuild het verdwijnen van het bestaande bouwwerk door sloop of verval. Een project door de Waterschool Utrecht over dat wat (nog) niet is en dat wat weer oplost. Er is niet zoiets als lege ruimte.[:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]EHBO Kruiden: Zwangerschap[:]
05/07/2020

[:nl]

 
 

Anderhalve metersessie met Heddy Veltkamp
Zwangerschap, het grote wonder der natuur. Als vanzelf gebeurt er in het lichaam van de vrouw van alles aan hormonale wisselingen om het kindje te laten nestelen en groeien. Nature is amazing!

Vaak gaat het goed, maar soms zijn er klachten. Wat kan je zelf doen en hoe kunnen kruiden ondersteunen? Welke kruiden mogen wel en welke niet?

De kruiden die stuwing naar de buik stimuleren kun je beter laten staan. Maar er zijn ook kruiden vol met vitamine en mineralen die je weerstand verhogen, je bloed opbouwen en weefsel versterken. Kortom die moeder en kind goed kunnen gebruiken tijdens zwangerschap, hier kan je zelf een heerlijke kruidenthee mee maken.

[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.00 - 12.00
EHBO Kruiden: Zwangerschap
05/07/2020
[:nl]EHBO Kruiden: Zwangerschap[:]
[:nl]Anderhalve metersessie met Heddy Veltkamp. Zwangerschap, het grote wonder der natuur. Als vanzelf gebeurt er in het lichaam van de vrouw van alles aan hormonale wisselingen om het kindje te laten nestelen en groeien. Nature is amazing![:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 12.00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12