[:nl]TisMis[:]
01/03/2020

[:nl]??????! ??? ???????????? ??????????? ??? ??????
Een actueel cultureel programma met handvatten om de nieuwe werkelijkheid in de tijd van klimaatcrisis als oplossingen ervaarbaar te maken voor een breed publiek.

Metaal Kathedraal is in 2011 gestart met statements over de plastic soep om de noodklok te luiden. Inmiddels hoeven we niet meer te strijden om dit zichtbaar te maken. Helaas. De wereld staat in brand. Letterlijk en figuurlijk. We zien onze eigen individuele sterfelijkheid onder ogen en houden rekening met het feit dat ons soort mens als geheel uitsterft. Hoe zal de mens en de algehele mensheid worden herinnerd? Wat wordt onze nalatenschap? Door te denken aan de dood, kom je er ook achter hoe je wilt leven, wat écht de moeite waard is en hoe je zin geeft aan het bestaan. Dat ons einde een feit is, en nog niet iedereen dat beseft en inziet is kraakhelder. En dat we nog een kleine kans hebben het tij te keren is voor Metaal Kathedraal ook kraakhelder. Hier zetten we ons in 2020 wederom voor in. Met man en macht. Met Kunstenaar en Wetenschapper. In nauwe samenwerking met onze buren en wijkbewoners. Hoe?

???? ????? ??? ??? ??? ?? ??????????? ??? ?? ??????!
Wij denken dat de kennis, kunde en kracht vd natuur ons de hoop en verbinding geeft die we als mens nodig hebben om het tij te keren. En dat het onze taak is onze medemens intensief te betrekken bij de magie en genialiteit van (onze) natuur! In samenwerking met wijkbewoners en oa de Waterschool, Building Conversation en de Onkruideniers maken we dit ervaarbaar en belichten we het ingenieuze zelfherstellende vermogen van lichaam en geest, de aarde en universum. In de vorm van veldonderzoek herontdekken we onze directe omgeving. We gaan met wijkbewoners op onderzoek en in gesprek. We maken cultureel programma met datgene dat leeft en aangereikt wordt door de lokale omgeving. Hun vragen bepalen de inhoud van het programma in TisMis. We gaan met elkaar onderzoeken hoe we samen lokaal kunnen produceren, consumeren en communiceren om te bouwen aan een eetbare en zuurstofrijke omgeving.

TisMis is de eerste zondag van de maand. Op andere dagen is er allemaal bedrijvigheid in de circulaire proeftuin. Kom spelen en onze toekomst ervaren tijdens TisMis en doordeweeks in de circulaire proeftuin! Open van ma/vrij van 9 tot 17.00. Kook water voor een kopje koffie op het restafval en ga op avontuur. Verwen uzelf met de kennis over de kracht & kunde van de natuur en hoe dienstbaar deze is aan ons geluk!

Met uitzondering van sommige activiteiten is TisMis gratis te bezoeken. Ga voor actuele informatie over het programma naar metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Metaal Kathedraal / 9.30
TisMis
01/03/2020
[:nl]TisMis[:]
[:nl]TisMis biedt een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. [:]
/ Metaal Kathedraal / 9.30
 
   
[:nl]TisMis Marktplein: KLEER[:]
01/03/2020

[:nl]KLEER: Ruil erop los!
Hou jij van geweldige en unieke kleding? Van afwisseling? Draag je graag iedere dag iets anders? Neem dan een abonnement bij KLEER. Wijkbewoners bouwen samen met KLEER aan een geweldige kledingbibliotheek en verduurzamen zo hun eigen kledingkast.

KLEER staat op het marktplein van Metaal Kathedraal tijdens TisMis en is een wijkinitiatief van kledingspecialist Nina Poldner om met elkaar onze kledingkast te verduurzamen. Zij heeft een bijzonder aanbod van vintage en unieke kledingstukken die je kan kopen of ruilen. En zo bouwt Nina samen met wijkbewoners aan een geweldige kledingbibliotheek waar we samen verantwoording voor nemen. Doe mee! Met KLEER zie je er geweldig uit, bespaar je geld, wordt je consumptie van kleding circulair én leer je hoe je je als kledingconsument kan verduurzamen.

Leen eens per maand bijzondere vintage en tweedehands kleding tijdens TisMis in Metaal Kathedraal.

We love fashion, and the world we are living in!

Expertise

Bij KLEER leer je hoe je je als kledingconsument kan verduurzamen. 1 maart zijn er weer nieuwe tips en informatie over het duurzamer omgaan met textiel en milieu. Hoe en wat kan jij doen? Welke stoffen zijn nou het minst schadelijk? En hoe zit dat met die wasvoorschriften? Welk wasprogramma gebruik je voor welke was en welk wasmiddel is het beste? Nina heeft een team van specialisten om zich heen en vindt graag samen met jou het antwoord.

Leenabonnement

Wil jij van te voren weten wat je kan lenen? Kijk dan vanaf 22 februari op insta: @kleer.official en krijg een sneakpreview van een paar setjes je kan lenen of kopen. Voor jouw KLEER abonnement neem je een geldig legitimatiebewijs mee. De betaling gaat via een tikkie of contant.

1STE KEER? Kom je voor het eerst iets lenen? Dan ligt er een leuke verrassing op jou te wachten.

TisMis

Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Metaal Kathedraal / 10.00 - 14.00
TisMis Marktplein: KLEER
01/03/2020
[:nl]TisMis Marktplein: KLEER[:]
[:nl]Hou jij van geweldige en unieke kleding? Van afwisseling? Draag je graag iedere dag iets anders? Neem dan een abonnement bij KLEER. Wijkbewoners bouwen samen met KLEER aan een geweldige kledingbibliotheek en verduurzamen zo hun eigen kledingkast. Met KLEER zie je er geweldig uit, bespaar je geld én wordt je consumptie van kleding circulair! [:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 14.00
 
   
[:nl]Voedselbos in eigen tuin[:]
01/03/2020

[:nl]

Je tuin of balkon inrichten kan een grote kans zijn om je leven meer duurzaam vorm te geven én geld te besparen doordat je eten in eigen tuin groeit! Een tuin vol eetbare gewassen voor mens en dier. Vol planten en bomen die fijnstof filteren! Dat kan allemaal. In deze workshop leer je van de expert Madelon Oostwoud je eigen eetbare tuin of balkon te schetsen en ga je na een kleine 2 uur al naar huis met een mooi ontwerp op papier dat je tot uitvoering kan brengen. Neem de maten van je tuin of balkon mee, voor de rest zorgen wij.

Inschrijven

Schrijf je in via de online ticketshop. Kosten zijn €30,00.
De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Madelon Oostwoud

De workshop wordt gegeven door Madelon Oostwoud van Schellinkwoud. Schellinkwoud is een klein voedselbos in Noord-Holland. Madelon schreef er twee boeken over: “Een kleine eetbare tuin met vaste planten” en “Voedselbos. Inspiratie voor ontwerp en beheer”.

Madelon Oostwoud

“Dit jaar wonen wij 30 jaar in hetzelfde huis en tuinier ik al die tijd in de binnenplaats achter het huis. Tussen de muren van de buren en onszelf ligt een kleine postzegeltuin van 30m2. Nog altijd beschouw ik deze tuin als een oase, een extra kamer bij ons huis. (…) De mooiste aanplant is een moerbeiboom, die ik van Arend-Jan van der Horst kreeg als dank voor het openstellen van de tuin, en in de loop van de jaren daarna maakten de felgekleurde azalea en de immer-groene buxussen plaats voor eetbare vaste planten in alle soorten en maten. De oorspronkelijke ontwerptekening veranderde met de jaren mee en toont nu meer dan 60 eetbare soorten… op 30m2.In 2014 kwam permacultuur op mijn pad en toen ik er op internet over las, realiseerde ik me dan in die opleiding alles wat me interesseert, alles wat mijn en mijn tuin gaande hield, en alles wat mij energie geeft steeds neerkwam op teruggeven aan de aarde, nadenken over grondstoffen, oogsten en ervan genieten.”

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.

foto door Rosita Stumpel-Breuer[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.00 - 12.00
Voedselbos in eigen tuin
01/03/2020
[:nl]Voedselbos in eigen tuin[:]
[:nl]Je tuin of balkon inrichten kan een grote uitdaging zijn. Deze uitdaging wordt nog groter als je er ook duurzaam uit wilt kunnen eten door er zoveel mogelijk eetbare planten en bomen in te zetten. In deze workshop leer je je eigen eetbare tuin of balkon schetsen en ga je na een kleine 2 uur al naar huis met een mooi ontwerp in schets op papier. Neem de maten van je tuin of balkon mee, voor de rest zorgen wij.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 12.00
 
   
[:nl]Kinderworkshop: Kruistocht in Fijnstof[:]
01/03/2020

[:nl]

 
 
Word een fijnstof ridder!
Hoe wapen je je tegen fijnstof? Wat is het? Wat kun je ermee? Wij nemen je mee op avontuur. Zodat je jezelf ertegen kan beschermen. Hancarde!

Voor kinderen vanaf 4 jaar, ouders zijn ook welkom!

Tickets a €7,50 (ouder & kind) zijn te koop via onze online ticketshop.

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.30 - 12.00
Kinderworkshop: Kruistocht in Fijnstof
01/03/2020
[:nl]Kinderworkshop: Kruistocht in Fijnstof[:]
[:nl]Word een fijnstof ridder! Hoe wapen je je tegen fijnstof? Wat is het? Wat kun je ermee? Wij nemen je mee op avontuur. Zodat je jezelf ertegen kan beschermen. Hancarde! [:]
/ Metaal Kathedraal / 10.30 - 12.00
 
   
[:nl]Repair Café[:]
01/03/2020

[:nl]In het Repair Café ga je samen met onze handige vrijwilligers aan de slag. Zij helpen je bij het repareren van kleine elektronische apparaten zoals een elektrische tandenborstel, scheerapparaat, oude telefoon of laptop. Maar je kunt bij hen ook terecht met meubels, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed etc. Alles wat kapot is en je qua formaat zelf per fiets hebt kunnen vervoeren (dus geen grote apparaten als een koelkast etc.) is welkom!

Welkom bij het Repair Café

Je bent van harte welkom tussen 11.00 – 15.00 uur. Een bezoek aan het Repair Café is gratis, maar een fooi wordt zeer op prijs gesteld! Eventuele kosten voor vervangende onderdelen zijn voor eigen rekening.

Spelregels

  • Laat je apparaat zien en schrijf je in.
  • Het zou kunnen dat je even moet wachten, je kunt (bij drukte) terecht met 1 product per keer.
  • Samen kijken we wat er kapot is en of we het kunnen maken.
  • De kosten voor de onderdelen die vervangen moeten worden zijn voor eigen rekening.
  • Voor het repareren is een fooi van harte welkom!
  • Wij bieden geen garantie dat het product gemaakt kan worden, onze hulp is vrijblijvend.
  • Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw spullen, ook als deze kapot gaan zijn wij niet aansprakelijk. Natuurlijk zijn wij zo voorzichtig mogelijk!
  • Je neemt je producten altijd mee terug naar huis, ook als wij het helaas niet konden maken

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
Repair Café
01/03/2020
[:nl]Repair Café[:]
[:nl]In het Repair Café ga je samen met onze handige vrijwilligers aan de slag. Zij helpen je bij het repareren van kleine elektronische apparaten zoals een elektrische tandenborstel, scheerapparaat, oude telefoon of laptop. Maar je kunt bij hen ook terecht met meubels, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed etc. Alles wat kapot is en je qua formaat zelf per fiets hebt kunnen vervoeren (dus geen grote apparaten als een koelkast etc.) is welkom![:]
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
 
   
[:nl]Workshop Tai Chi - doe gratis mee![:]
01/03/2020

[:nl]Tai chi is van origine een Chinese vechtkunst. Het wordt ook beoefend ter verbetering van de gezondheid en als meditatie. Tai Chi – ook wel ‘taijiquan’ – bevordert het natuurlijk functioneren, door lichaam en geest meer in evenwicht te brengen. In het beoefenen van Tai Chi staat het voelen en ontspannen van het lichaam centraal. Dit leidt tot meer lichaamsbewustzijn, balans en een betere houding. Tai Chi is geen therapie, maar kan soms wel therapeutisch werken. Deelname aan deze workshop Tai Chi is gratis. Je kunt je inschrijven aan de bar van Stadsherberg Boelens. Vol=vol.

Inhoud van de workshop

De workshop start met een warming-up. Vervolgens leer je enkele bewegingen van de Tai Chi vorm. Natuurlijk komen ook de basisprincipes van Tai Chi aan bod. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

De docent

De workshop wordt gegeven door Tjeerd Verbeek. Hij beoefent ruim 25 jaar Tai Chi en Qigong en geeft les in Utrecht Leidsche Rijn. Kijk voor meer info over Tjeerd op tai-chi.nl/leidsche-rijn . Hij verzorgt ook tai chi workshops voor bedrijven.

Kleding

Ruimzittende kleding, zoals een joggingbroek, en comfortabele schoenen met soepele platte zool zijn aanbevolen. Op blote voeten of met sokken kan ook. Er worden zowel actieve oefeningen waar je het warm van krijgt, als rustige gedaan. Als je wat ‘laagjes’ aantrekt kun je je kleding aanpassen aan het moment. Bij goed weer wordt de workshop buiten gegeven. Er is geen aparte kleedruimte, omkleden in de ruimte kan natuurlijk altijd.

Bron afbeelding: Tjeerd Verbeek.

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.
[:]

Metaal Kathedraal / 12.00 - 13.30
Workshop Tai Chi - doe gratis mee!
01/03/2020
[:nl]Workshop Tai Chi – doe gratis mee![:]
[:nl]Tai Chi – ook wel ‘taijiquan’ – bevordert het natuurlijk functioneren, door lichaam en geest meer in evenwicht te brengen. Tijdens deze workshop leer je enkele bewegingen van de Tai Chi vorm en komen ook de basisprincipes van Tai Chi aan bod. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.[:]
/ Metaal Kathedraal / 12.00 - 13.30
 
   
[:nl]Dialoogtafel over Fijnstof[:]
01/03/2020

[:nl]

 
 
Adem in, adem uit. Laat je meenemen in de wereld van fijnstof!
Schuif aan bij de dialoogtafel over fijnstof met Kunstenaar Roland van Dierendonck en maak samen een reis in Fijnstof. Een dialoog met U, Roland & Dago Wellink van het longfonds.

Wat is het? Waarom is dit zo in opspraak? Hoe kunnen we het meten? Wat kunnen we er tegen doen?
Roland van Dierendonck heeft een interactieve tafel gedekt om het gesprek te inspireren en van elkaar te leren!
Schuif aan aan! Denk mee, praat mee!

RESERVEREN

Voor de Fijnstof reiziger: €5 pp
Schuif aan bij deze adembenemende eetbare installatie en reserveer snel via metaalkathedraal.nl/tickets.

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 12.30 - 14.30
Dialoogtafel over Fijnstof
01/03/2020
[:nl]Dialoogtafel over Fijnstof[:]
[:nl]Adem in, adem uit. Laat je meenemen in de wereld van fijnstof! Schuif aan bij de dialoogtafel over fijnstof met Kunstenaar Roland van Dierendonck en maak samen een reis in Fijnstof. Een dialoog met U, Roland & Dago Wellink van het longfonds.[:]
/ Metaal Kathedraal / 12.30 - 14.30
 
   
[:nl]Kruidenworkshop: Detoxen![:]
01/03/2020

[:nl]

 
 
Aan de slag met de Natuur, Kruidenworkshops

De rijke voedingsbodem van Moeder Aarde ligt aan onze voeten. Zij begrijpt als geen ander hoe genezing werkt en laat bloemen, kruiden en bomen groeien die ons zelf-herstellend en genezend vermogen activeren en ondersteunen. Deze giften zijn er voor iedereen! En vrij toegankelijk. We zijn het een en ander verleerd maar wij bieden je graag de kennis kunde en wijsheid om vol vertrouwen zelf aan de slag te gaan.

Laat je inspireren door de kruidenworkshops. Oogst voor zelfgemaakte lekkere hapjes, thee, tincturen, huidoliën, zalf of weldadige bodybutter! Je leert de kruiden beter kennen, komt meer te weten over de groei en bloei, signatuurleer, inhoud stoffen en werking ervan. Je gaat het ruiken, proeven en plukken en maakt een kruidenproduct dat je mee kunt nemen naar huis.

1 maart: Voorjaarsreiniging

De dagen worden langer en de sapstroom in plant en mens stroomt in een hoge versnelling door de cellen. Dat is te merken aan de natuur. Kruiden steken hun kopjes op en het jonge blad zit vol vitaminen en mineralen. Dé perfecte tijd om je lichaam te reinigen, afvalstoffen af te voeren, bloed te zuiveren en vitamines en mineralen op een natuurlijke manier aan te vullen. In deze workshop leer je reinigende kruiden kennen, hoe ze het lichaam ondersteunen en hoe je het kan verwerken. We maken een lekkere reinigingsthee, soepjes en sapjes.

Inschrijven

Kosten per workshop € 27,50 euro excl. € 0,79 online administratiekosten,
De workshops zijn incl. materialen, koffie/kruidenthee, iets lekkers, hand-out en btw.
Schrijf je in via de online ticketshop.

Wie is Heddy?

 
De workshops worden gegeven door Heddy Veltkamp. Zij heeft juni 2019 haar diploma Kruidengeneeskunde van het Kruidenrijk behaald. In 2018 heeft zij de mooie medicinale tuin bij Metaal Kathedraal aangelegd en is sindsdien onder haar hoede.Daarnaast heeft ze sinds 2013 veel ervaring met de aanleg en het onderhoud van een eetbare ontmoetingstuin te Spinozaplantsoen te Utrecht. Zij begeleidt daar bewoners bij het tuinieren en bereiden van groenten, fruit en kruiden.

De natuur met zijn vele geneeskrachtige planten, en bomen in het bijzonder, inspireren haar. Zij wil haar kennis hierover delen met anderen. De workshops zijn er voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van de natuur en is geschikt voor alle niveaus.

Rondleidingen tuin

Elke 1e zondag van de maand (vanaf maart) geeft Heddy 12.00 uur gratis een rondleiding door de tuin en laat zij kruiden zien die op dat moment van belang zijn om iets mee te doen.

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.00
Kruidenworkshop: Detoxen!
01/03/2020
[:nl]Kruidenworkshop: Detoxen![:]
[:nl]De dagen worden langer en de sapstroom in plant en mens stroomt in een hoge versnelling door de cellen. Dé perfecte tijd om je lichaam te reinigen, afvalstoffen af te voeren, bloed te zuiveren en vitamines en mineralen op een natuurlijke manier aan te vullen.[:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.00
 
   
[:nl]Mekka Spreekuur[:]
01/03/2020

[:nl]Tijdens TisMis staat Metaal Kathedraal ook in het teken van de wijk en het voorzien in jullie behoefte. Beter een goede buur dan een verre vriend! Kom langs bij ons zondagse spreekuur en maak je wensen kenbaar!

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.
[:]

Metaal Kathedraal / 13.30 - 14.00
Mekka Spreekuur
01/03/2020
[:nl]Mekka Spreekuur[:]
[:nl]Tijdens TisMis staat Metaal Kathedraal ook in het teken van de wijk en het voorzien in jullie behoefte. Beter een goede buur dan een verre vriend! Kom langs bij ons zondagse spreekuur en maak je wensen kenbaar![:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 14.00
 
   
[:nl]Uitgesteld. Kinderworkshop: Survivallen in de natuur[:]
05/04/2020

[:nl]

Tot nader order geen workshops op het terrein van Metaal Kathedraal conform de regels van het RIVM. Alles wordt doorgeschoven. Heb je al betaald? Wij nemen contact met je op en prikken in overleg een andere datum.

Metaal Kathedraal gaat viraal! Nu de deuren gesloten zijn kan dit programma-onderdeel niet zoals gepland doorgaan. Om iedereen een hart onder de riem te steken in deze tijd van COVID-19, gaan we ons opnieuw uitvinden. In samenwerking met wetenschappers en kunstenaars zijn we mooie maatschappelijk actuele programma’s aan het maken. Online. Om thuis te bekijken.

We houden u op de hoogte wanneer wat plaats vindt, zodat u dit kunt kijken wanneer dat voor u wenselijk is. Stay Tuned via metaalkathedraal.nl/nieuwsbrief. 

Survivallen in de natuur

Survivallen en op avontuur in de natuur met Jay Mantel alias Mogli! Op avontuur in de wildernis van Metaal Kathedraal in Rijnvliet! Jay komt uit Canada en kent de wilde natuur. Hoe je erin kan overleven, wat je kan eten, hoe je vuur maakt en hoe je de grootste avonturen kan beleven. Jay kon al survivallen als kind en voedt de indiaan in ons en het wonder en de schoonheid van de natuurlijke wereld. Hij leert nu de allerjongsten hoe veel er te leren valt van en in de natuur. Ook ga je fijnstof ervaren door zelf vuurtjes te stoken en daar alles over te leren. Ouders mogen mee, maar hoeft niet.

Meedoen

Inschrijven kan via onze online ticketshop. Kaartje kost €17,50. Twee kinderen? Dan krijg je €2,50 korting per kind.

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 10.00 - 12.00
Uitgesteld. Kinderworkshop: Survivallen in de natuur
05/04/2020
[:nl]Uitgesteld. Kinderworkshop: Survivallen in de natuur[:]
[:nl]Op avontuur in de wildernis van Metaal Kathedraal in Rijnvliet! Jay komt uit Canada en kent de wilde natuur. Hoe je erin kan overleven, wat je kan eten, hoe je vuur maakt en hoe je de grootste avonturen kan beleven. Jay kon al survivallen als kind en voedt de indiaan in ons en het wonder en de schoonheid van de natuurlijke wereld. Hij leert nu de allerjongsten hoe veel er te leren valt van en in de natuur. Ook ga je fijnstof ervaren door zelf vuurtjes te stoken en daar alles over te leren. Ouders mogen mee, maar hoeft niet.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 12.00
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12