TisMis Marktplein: KLEER


KLEER: Ruil erop los!
Hou jij van geweldige en unieke kleding? Van afwisseling? Draag je graag iedere dag iets anders? Neem dan een abonnement bij KLEER. Wijkbewoners bouwen samen met KLEER aan een geweldige kledingbibliotheek en verduurzamen zo hun eigen kledingkast.

KLEER staat op het marktplein van Metaal Kathedraal tijdens TisMis en is een wijkinitiatief van kledingspecialist Nina Poldner om met elkaar onze kledingkast te verduurzamen. Zij heeft een bijzonder aanbod van vintage en unieke kledingstukken die je kan kopen of ruilen. En zo bouwt Nina samen met wijkbewoners aan een geweldige kledingbibliotheek waar we samen verantwoording voor nemen. Doe mee! Met KLEER zie je er geweldig uit, bespaar je geld, wordt je consumptie van kleding circulair én leer je hoe je je als kledingconsument kan verduurzamen.

Leen eens per maand bijzondere vintage en tweedehands kleding tijdens TisMis in Metaal Kathedraal.

We love fashion, and the world we are living in!

Expertise

Bij KLEER leer je hoe je je als kledingconsument kan verduurzamen. 1 maart zijn er weer nieuwe tips en informatie over het duurzamer omgaan met textiel en milieu. Hoe en wat kan jij doen? Welke stoffen zijn nou het minst schadelijk? En hoe zit dat met die wasvoorschriften? Welk wasprogramma gebruik je voor welke was en welk wasmiddel is het beste? Nina heeft een team van specialisten om zich heen en vindt graag samen met jou het antwoord.

Leenabonnement

Wil jij van te voren weten wat je kan lenen? Kijk dan vanaf 22 februari op insta: @kleer.official en krijg een sneakpreview van een paar setjes je kan lenen of kopen. Voor jouw KLEER abonnement neem je een geldig legitimatiebewijs mee. De betaling gaat via een tikkie of contant.

1STE KEER? Kom je voor het eerst iets lenen? Dan ligt er een leuke verrassing op jou te wachten.

TisMis

Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.