[:nl]Opening pop-up store KLEER[:]
06/09/2020

[:nl]KLEER Niet kopen, maar lenen: Jouw inloop kledingkast in Leidsche Rijn op 6 september tijdens TisMis voor het eerst geopend!

Heb jij ook altijd je eigen inloop kledingkast gewild? Dan is dit je kans!
Van 6 september t/m 31 december opent KLEER een pop-up kledingshop in Metaal Kathedraal.

Open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 – 17.00 en op TisMis op zondag tot eind 2020.

KLEER is een lokaal initiatief wat staat voor Koop, Leen, Ruil. Het doel van KLEER is om mensen te inspireren creatiever en duurzamer om te gaan met hun kleding. Houd jij van afwisseling in je garderobe of wil je een keer een andere stijl uitproberen? Waarom zou je dan nieuwe kleding kopen als je ook mooie dingen kunt lenen?

De KLEER pop-up shop kun je zien als jouw extra kledingkast: je leent het item dat jij op dat moment wil dragen.

Wil je weten hoe ’t werkt? Lees hier verder!

[:]

Metaal Kathedraal / 13.00 - 17.00
Opening pop-up store KLEER
06/09/2020
[:nl]Opening pop-up store KLEER[:]
KLEER Niet kopen, maar lenen: Jouw inloop kledingkast in Leidsche Rijn op 6 september tijdens TisMis voor het eerst geopend! Heb jij ook altijd je eigen inloop kledingkast gewild? Dan is dit je kans! Van 6 september t/m 31 december opent KLEER een pop-up kledingshop in Metaal Kathedraal. Open op...
/ Metaal Kathedraal / 13.00 - 17.00
 
   
[:nl]Voedsellab Workshop Fermenteren[:]
06/09/2020

[:nl]

 
 

Vanuit de kennis van fermenteren hoef je geen voedsel meer te verspillen! Draag je bij aan je eigen zelfherstellend vermogen en verklein je je footprint door zelf lokaal geproduceerd eten goed te bewaren en smaken te veredelen. Vanuit deze expertise laat je je smaakpapillen kennismaken met overheerlijke vernieuwende smaken. Met fermenteren leer je vanuit oude wijsheden overheerlijke gerechten te maken. Hiermee brengen we oude kennis weer tot leven zodat we dit op lokaal niveau weer grootschalig kunnen gaan toe passen. Dit heeft niet alleen een enorme sociale impact maar levert ook een grote bijdrage aan de broodnodige verandering mbt de huidige klimaatproblematiek.

Hoe?

Dat leer je van Jasper Pos. Kok en fermentatie expert. We zien in de praktijk hoe we voedselverspilling tegen kunnen gaan met schimmels en bacteriën en wat nu de footprint is en vanuit lokaal geproduceerd eten en de invloeden van fermentatie. Je leert over het tegengaan van de verspillingsketen, bestaande en nieuwe toepassingen & biomimcry. Je gaat naar huis met overheerlijke eigen gemaakte heerlijkheden geladen met veel opgedane kennis zodat je zelf thuis met fermenteren aan de slag kunt, en de komende workshop weer kan groeien naar een next level!

Dus ja: Fermenteren kun je leren! Het is kostenbesparend en biedt grote gezondheidsvoordelen. Met fermenteren zet je je huidige keten van verspilling in als een rijke aanvulling van je voedselvoorraad. En dat allemaal in je eigen keuken!

Waar?

In het voedsellab van Metaal Kathedraal

Doe mee en schrijf je snel in via onze online ticketshop. Kosten zijn 32,50 euro p.p. en inclusief het lekkers dat je tijdens de workshop maakt. Om het mee naar huis te kunnen nemen vragen we je om zelf 2 glazen potten (max 500 ml) en 1 glazen fles mee te brengen.

Wie is Jasper

De workshop Fermenteren wordt gegeven door Jasper Pos.

Jasper Pos - docent Workshop Fermenteren

Jasper Pos – docent Workshop Fermenteren

“De afgelopen jaren kook ik naast hobbymatig ook voor mijn werk. Het is mijn ideale vorm van creatieve expressie. Tijdens een lange reis ontdekte ik dat het huidige consumptiesysteem vaak negatieve gevolgen heeft voor de wereld om ons heen. We verspillen zoveel. Tijdens een vorige project heb ik mensen gemotiveerd om met een aantal kleine veranderingen deze verspilling tegen te gaan. Bijvoorbeeld door te leren hoe je oesterzwammen op koffieprut kweekt. De koffieprut ging de afvalemmer niet meer in en na een paar weken ontstonden er eetbare paddestoelen. Ik wil mensen leren om juist mèt de natuur te werken in plaats van tegen de natuur. Verspilling van nog goede groente tegengaan door samen te werken met de bacteriën die fermenteren is daarvoor een goede manier. Ook ga ik komende tijd in het voedsellab aan de slag op zoek naar innovatieve producten. Zo wordt koken en duurzaamheid een briljante combinatie!”

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.00 - 15.00
Voedsellab Workshop Fermenteren
06/09/2020
[:nl]Voedsellab Workshop Fermenteren[:]
[:nl]Vanuit de kennis van fermenteren hoef je geen voedsel meer te verspillen! Draag je bij aan je eigen zelfherstellend vermogen en verklein je je footprint door zelf lokaal geproduceerd eten goed te bewaren en smaken te veredelen. Vanuit deze expertise laat je je smaakpapillen kennismaken met overheerlijke vernieuwende smaken. Met fermenteren leer je vanuit oude wijsheden overheerlijke gerechten te maken. Hiermee brengen we oude kennis weer tot leven zodat we dit op lokaal niveau weer grootschalig kunnen gaan toe passen. Dit heeft niet alleen een enorme sociale impact maar levert ook een grote bijdrage aan de broodnodige verandering mbt de huidige klimaatproblematiek. [:]
/ Metaal Kathedraal / 13.00 - 15.00
 
   
[:nl]Wildplukken voor ouder & kind (4-8 jr)[:]
06/09/2020

[:nl]Workshop voor kinderen (4-8 jr) met hun ouders door Wildplukken Utrecht met Arda van Helsdingen.
Ken je de smaken van de natuur al? Weet je hoe het voelt, ruikt en proeft?
We gaan samen op pad en ontdekken meer over de wonderen van de natuur. En waarom het zo fijn is om er meer van te weten.
Het eten ligt voor het oprapen in je directe omgeving! Aan het eind van de workshop kan je je ouders laten zien en proeven wat er in het seizoen geoogst kan worden. Na afloop van onze wildpluk wandelling hebben we een kleine proeverij. Doe kleren aan die vies mogen worden en neem eventueel regenkleding mee!

Meedoen

Schrijf je in via online in.
Kids van 4-8 jaar: €15,00, Ouder: €22,50, Combiticket ouder & kind (4-8 jr): €33,50

De workshop wildplukken is er ook op 4 oktober en 1 november.

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.00 - 15.00
Wildplukken voor ouder & kind (4-8 jr)
06/09/2020
[:nl]Wildplukken voor ouder & kind (4-8 jr)[:]
[:nl]We gaan samen op pad en ontdekken meer over de wonderen van de natuur. En waarom het zo fijn is om er meer van te weten. Het eten ligt voor het oprapen in je directe omgeving![:]
/ Metaal Kathedraal / 13.00 - 15.00
 
   
[:nl]EHBO Kruiden: Luchtwegklachten[:]
06/09/2020

[:nl]Anderhalve metersessie met Heddy Veltkamp
Bij deze workshop bespreken we enkele kruiden die je kunnen helpen als je last hebt van de luchtwegen, bijvoorbeeld bij verkoudheid, griep of bronchitis. We maken een thee met luchtwegkruiden en een tinctuur.

Schrijf je online in voor €32,50[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.00
EHBO Kruiden: Luchtwegklachten
06/09/2020
[:nl]EHBO Kruiden: Luchtwegklachten[:]
[:nl]Anderhalve metersessie met Heddy Veltkamp. Bij deze workshop bespreken we enkele kruiden die je kunnen helpen als je last hebt van de luchtwegen, bijvoorbeeld bij verkoudheid, griep of bronchitis. We maken een thee met luchtwegkruiden en een tinctuur.[:]
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.00
 
   
[:nl]GEANNULEERD Dag 1. Duurzaamheidsheld in je organisatie - Zo inspireer je je collega's tot verandering[:]
07/09/2020

[:nl]

Deze training is helaas geannuleerd.
Op 7 en 21 september (twee-daagse training) kun je de handschoen oppakken om klimaat en milieu op de agenda te zetten in je organisatie bij Metaal Kathedraal. Transformeer je intentie om een steentje bij te dragen aan positieve verandering in je eigen leefomgeving, naar concrete actie.  Wordt een duurzaamheidsheld in je organisatie en inspireer je collega’s tot verandering!

Trainer Jeanine Pothuizen: Ik zie dat steeds meer mensen zich zorgen maken over het klimaat en de intentie hebben om hier wat aan te doen (onderzoek van I&O Research). Dat is fijn!

Daarom kijk ik er naar uit om in september weer de workshop ‘Duurzaamheidsheld in je organisatie’ te verzorgen. Dan gaan we samen aan de slag om je duurzame intenties om te zetten in veranderkracht en te vertalen naar een inspirerende aanpak voor op het werk. Tot 1 juli is er early bird korting.

Herken jij je in het volgende?

  • Je wilt dat de organisatie waar je werkt meer gaat doen met duurzaamheid.
  • Op je werk doen ze niks met jouw mooie, groene ideeën: je ervaart soms tegenwerking.
  • Je voelt je niet serieus genomen, collega’s vinden je een ‘klimaatgekkie’. Misschien durf je zelfs duurzaamheid niet ter sprake te brengen.
  • Je collega’s zijn blij met de eerste duurzame stappen (laaghangend fruit), maar blijven stil als het lastiger wordt.

Brandt er in jou een groen lichtje dat je graag inzet om anderen te inspireren om te verduurzamen? Wil je zo je organisatie verder brengen? Dan is deze workshop iets voor jou! Verwacht twee dagen waarin je geïnspireerd en ontspannen aan de slag gaat met gelijkgestemden, geprikkeld wordt in je creativiteit en waarin plezier maken en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan.

Check het programma en schrijf je in voor deze tweedaagse workshop via ticketbrite.

[:]

Metaal Kathedraal / 9.30 - 17.30
GEANNULEERD Dag 1. Duurzaamheidsheld in je organisatie - Zo inspireer je je collega's tot verandering
07/09/2020
[:nl]GEANNULEERD Dag 1. Duurzaamheidsheld in je organisatie – Zo inspireer je je collega’s tot verandering[:]
Deze training is helaas geannuleerd. Op 7 en 21 september (twee-daagse training) kun je de handschoen oppakken om klimaat en milieu op de agenda te zetten in je organisatie bij Metaal Kathedraal. Transformeer je intentie om een steentje bij te dragen aan positieve verandering in je eigen leefomgeving, naar concrete...
/ Metaal Kathedraal / 9.30 - 17.30
 
   
[:nl]Vrijwilligersdag[:]
10/09/2020 - 11/09/2020

[:nl]

Donderdag vrijwilligersdag bij Metaal Kathedraal.

Wij hebben op donderdagen vrijwilligersdag ingepland. Voedselbos-expert Abel Tattje trekt met vrijwilligers de (medicinale) tuin in, om alles te leren over het onderhoud van de tuin en de regeneratieve kracht van de natuur. Lijkt het jou ook leuk om meer te ontdekken over de kracht, kennis en kunde van de natuur? Kom dan meewerken bij Metaal Kathedraal! Voorkennis is niet nodig, met interesse en motivatie kun je bij ons veel leren over circulair wonen, werken en leven. Stuur een email naar hallo@metaalkathedraal.nl en informeer over de mogelijkheden.[:]

Metaal Kathedraal / Hele dag
Vrijwilligersdag
10/09/2020 - 11/09/2020
[:nl]Vrijwilligersdag[:]
[:nl]Ga als vrijwilliger aan de slag bij Metaal Kathedraal en leer over circulair wonen, werken en leven! Er liggen verschillende taken die door vrijwilligers kunnen worden opgepakt.[:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]Geannuleerd: Nationale Hollandia Zijspandag[:]
13/09/2020

[:nl]Bericht van Bert van Heuveln: “Het resultaat van de door ons gehouden online enquête is dat een heel groot deel van de respondenten het risico om besmet te worden met Covid19 te groot vindt en niet naar het evenement zullen komen. In geval van regen, en het dus een binnen evenement wordt, blijven er vrijwel geen deelnemers over. Dat het virus weer aan een opgang bezig is volgens de virologen kan ik als organisator niet negeren. De verantwoording is mij te groot en de kans op een geslaagd evenement met talrijke bezoekers is door de Covid19 minimaal. Het evenement wordt uitgesteld naar volgend jaar.”

We hopen u een volgende keer alsnog te verwelkomen!
——-

Hollandia zijspannen keren terug naar hun bron van ontstaan: Metaal Kathedraal. Ooit kerk, toen zijspan fabriek nu ecologische broedplaats.
Duizenden Hollandia zijspannen werden er in Metaal Kathedraal geproduceerd tussen 1940-1960. En tijdens het weekend van open monumentendag keren zij terug naar hun thuisbasis.

De zijspannen rijden vandaag door Metaal Kathedraal zodat u deze kan bewonderen. Experts, gebruikers en oud-fabrieksarbeiders zijn aanwezig om elkaar te ontmoeten en verhalen op te halen uit die goede oude tijd van ronkende motoren.

Oldtimers in Transitie

Metaal Kathedraal toont tevens hoe je een oldtimer kan ombouwen tot een duurzaam vehikel. Niet alleen in hergebruik maar ook qua uitstoot. Is het denkbaar dat oldtimers zichtbaar blijven op de openbare weg en zich elektrisch en of middels waterstof voortbewegen?

Metaal Kathedraal realiseert De Nationale Hollandia Zijspandag in samenwerking met Historische Vereniging, Bert van Heuveln en de Hollandia ZijspanClub.

Meld je online aan voor €6,00 en bezoek zondag 13 september tussen 10.00 – 15.00 uur de Nationale Hollandia Zijspandag!
Ons zonovergoten terras is van 09.00 – 17.00 geopend.


[:]

Metaal Kathedraal / 10.00 - 15.00
Geannuleerd: Nationale Hollandia Zijspandag
13/09/2020
[:nl]Geannuleerd: Nationale Hollandia Zijspandag[:]
[:nl]Hollandia zijspannen keren terug naar hun bron van ontstaan: Metaal Kathedraal. Ooit kerk, toen zijspan fabriek nu ecologische broedplaats. Duizenden Hollandia zijspannen werden er in Metaal Kathedraal geproduceerd tussen 1940-1960. En tijdens open monumentendag keren zij terug naar hun thuisbasis. [:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 15.00
 
   
[:nl]GEANNULEERD Vrijwilligersdag[:]
17/09/2020 - 18/09/2020

[:nl]

Donderdag vrijwilligersdag bij Metaal Kathedraal.

Wij hebben op donderdagen vrijwilligersdag ingepland. Voedselbos-expert Abel Tattje trekt met vrijwilligers de (medicinale) tuin in, om alles te leren over het onderhoud van de tuin en de regeneratieve kracht van de natuur. Lijkt het jou ook leuk om meer te ontdekken over de kracht, kennis en kunde van de natuur? Kom dan meewerken bij Metaal Kathedraal! Voorkennis is niet nodig, met interesse en motivatie kun je bij ons veel leren over circulair wonen, werken en leven. Stuur een email naar hallo@metaalkathedraal.nl en informeer over de mogelijkheden.[:]

Metaal Kathedraal / Hele dag
GEANNULEERD Vrijwilligersdag
17/09/2020 - 18/09/2020
[:nl]GEANNULEERD Vrijwilligersdag[:]
[:nl]Ga als vrijwilliger aan de slag bij Metaal Kathedraal en leer over circulair wonen, werken en leven! Er liggen verschillende taken die door vrijwilligers kunnen worden opgepakt.[:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]GEANNULEERD Dag 2. Duurzaamheidsheld in je organisatie - Zo inspireer je je collega's tot verandering [:]
21/09/2020

[:nl]

Deze training is helaas geannuleerd.
Dit is dag 2 van deze twee-daagse training. Op 7 september is de eerste dag. In deze training kun je de handschoen oppakken om klimaat en milieu op de agenda te zetten in je organisatie bij Metaal Kathedraal. Transformeer je intentie om een steentje bij te dragen aan positieve verandering in je eigen leefomgeving, naar concrete actie.  Wordt een duurzaamheidsheld in je organisatie en inspireer je collega’s tot verandering!

Trainer Jeanine Pothuizen: Ik zie dat steeds meer mensen zich zorgen maken over het klimaat en de intentie hebben om hier wat aan te doen (onderzoek van I&O Research). Dat is fijn!

Daarom kijk ik er naar uit om in september weer de workshop ‘Duurzaamheidsheld in je organisatie’ te verzorgen. Dan gaan we samen aan de slag om je duurzame intenties om te zetten in veranderkracht en te vertalen naar een inspirerende aanpak voor op het werk. Tot 1 juli is er early bird korting.

Herken jij je in het volgende?

  • Je wilt dat de organisatie waar je werkt meer gaat doen met duurzaamheid.
  • Op je werk doen ze niks met jouw mooie, groene ideeën: je ervaart soms tegenwerking.
  • Je voelt je niet serieus genomen, collega’s vinden je een ‘klimaatgekkie’. Misschien durf je zelfs duurzaamheid niet ter sprake te brengen.
  • Je collega’s zijn blij met de eerste duurzame stappen (laaghangend fruit), maar blijven stil als het lastiger wordt.

Brandt er in jou een groen lichtje dat je graag inzet om anderen te inspireren om te verduurzamen? Wil je zo je organisatie verder brengen? Dan is deze workshop iets voor jou! Verwacht twee dagen waarin je geïnspireerd en ontspannen aan de slag gaat met gelijkgestemden, geprikkeld wordt in je creativiteit en waarin plezier maken en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan.

Check het programma en schrijf je in voor deze tweedaagse workshop via ticketbrite.

[:]

Metaal Kathedraal / 9.30 - 17.30
GEANNULEERD Dag 2. Duurzaamheidsheld in je organisatie - Zo inspireer je je collega's tot verandering
21/09/2020
[:nl]GEANNULEERD Dag 2. Duurzaamheidsheld in je organisatie – Zo inspireer je je collega’s tot verandering [:]
Deze training is helaas geannuleerd. Dit is dag 2 van deze twee-daagse training. Op 7 september is de eerste dag. In deze training kun je de handschoen oppakken om klimaat en milieu op de agenda te zetten in je organisatie bij Metaal Kathedraal. Transformeer je intentie om een steentje bij...
/ Metaal Kathedraal / 9.30 - 17.30
 
   
[:nl]Vrijwilligersdag[:]
24/09/2020 - 25/09/2020

[:nl]

Donderdag vrijwilligersdag bij Metaal Kathedraal.

Wij hebben op donderdagen vrijwilligersdag ingepland. Voedselbos-expert Abel Tattje trekt met vrijwilligers de (medicinale) tuin in, om alles te leren over het onderhoud van de tuin en de regeneratieve kracht van de natuur. Lijkt het jou ook leuk om meer te ontdekken over de kracht, kennis en kunde van de natuur? Kom dan meewerken bij Metaal Kathedraal! Voorkennis is niet nodig, met interesse en motivatie kun je bij ons veel leren over circulair wonen, werken en leven. Stuur een email naar hallo@metaalkathedraal.nl en informeer over de mogelijkheden.[:]

Metaal Kathedraal / Hele dag
Vrijwilligersdag
24/09/2020 - 25/09/2020
[:nl]Vrijwilligersdag[:]
[:nl]Ga als vrijwilliger aan de slag bij Metaal Kathedraal en leer over circulair wonen, werken en leven! Er liggen verschillende taken die door vrijwilligers kunnen worden opgepakt.[:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15