Museum Schiedam: CO CREATIE; OP PAD MET UTRECHTERS


Op 25 september gaan co creaturen op pad met Shay Raviv van De Voorkamer. Het museum van Schiedam heeft ons uitgenodigd om onze expertise van co creatie te delen. Je gaat op pad naar bijzondere locaties en in dialoog delen we expertise. Museum Schiedam biedt twee workshops aan begeleid door Metaal Kathedraal en BAK. Beide op het terrein van Metaal Kathedraal. Voorlopige tijden 10.15-16.00 (met facultatieve borrel).

De Voorkamer – design/cultuur voor inclusiviteit (±10.15)

Tijdens de Utrechtse DoorVanVoor-excursie gaan we op pad met Shay Raviv, social designer en mede-oprichter van de Voorkamer in Utrecht (Lombok, afbeelding links). De Voorkamer is een culturele ontmoetingsruimte, gericht op inclusie en integratie. Vanaf dag één is de missie geweest dat het initiatief ook dóór de gemeenschap wordt vormgegeven. Shay en haar team nemen ons mee in de ontwikkelingen en ervaringen van de Voorkamer. Hoe werkt dat: een inclusieve plek worden met designprocessen en cultuur? In een combi rondleiding/workshop zetten ze ons ook aan het werk!

Le Guess Who – Lombok Festival (±11.30)

Tijdens het Lombok Festival, een satelliet festival van Le Guess Who, vinden allerlei optredens en culturele activiteiten plaats. Muziek, expo’s, dichtkunst, lezingen, dans… alles komt voorbij. En alles is in samenwerking met de buurt. Zo opent de Ulu Moskee zijn deuren voor festivalgasten en op het plein van de moskee is een food market. Le Guess Who neemt ons mee op pad door Lombok: hoe zorgen lokale samenwerkingen ook voor een bijdrage aan de wijk?

Metaal Kathedraal – samen een circulaire leefomgeving bouwen (±13.30)

Metaal Kathedraal (afbeelding rechts) daagt mensen uit om samen een toekomst vorm te geven op basis van sociale, ecologische en culturele gelijkheid. Met de geniale natuur als gids werkt Metaal Kathedraal vanuit participatie en verbinding. Commerciële partijen, overheid, kunstenaars, wetenschappers, social designers, ouders en kinderen… iedereen komt bij hen over de vloer. Hoe verbinden ze mensen, en organiseren en stimuleren ze circulaire initiatieven? Artistiek leider Maureen Baas leidt ons rond in het kruispunt van werelden bij Metaal Kathedraal.

BAK, basis voor actuele kunst Utrecht (±15.00)

BAK is een internationaal platform voor theoretisch-geïnformeerde, politiek-gedreven kunst en experimenteel onderzoek. Sociale, ideologische en milieu-gerelateerde vraagstukken staan centraal in hun publieke programmering. Samen met Shay Raviv gaan we met Sanne Karssenberg en mogelijk een van hun samenwerkingspartners in gesprek over co-creatie.

Lunch/borrel

Onderweg krijgt iedereen een broodje en stuk fruit. Na de excursie, rond 16.00, is er bij Metaal Kathedraal de gelegenheid om nog na te praten met een borrel. Dit is op eigen kosten.

Ja, ik ga graag mee met de excursie en geef me hierbij op!
Selecteer de datum (25 september) en kies voor de DoorVanVoor excursie. De kosten bedragen 15 euro per persoon. We houden rekening met de corona-maatregelen.