Geannuleerd: Nationale Hollandia Zijspandag


Bericht van Bert van Heuveln: “Het resultaat van de door ons gehouden online enquête is dat een heel groot deel van de respondenten het risico om besmet te worden met Covid19 te groot vindt en niet naar het evenement zullen komen. In geval van regen, en het dus een binnen evenement wordt, blijven er vrijwel geen deelnemers over. Dat het virus weer aan een opgang bezig is volgens de virologen kan ik als organisator niet negeren. De verantwoording is mij te groot en de kans op een geslaagd evenement met talrijke bezoekers is door de Covid19 minimaal. Het evenement wordt uitgesteld naar volgend jaar.”

We hopen u een volgende keer alsnog te verwelkomen!
——-

Hollandia zijspannen keren terug naar hun bron van ontstaan: Metaal Kathedraal. Ooit kerk, toen zijspan fabriek nu ecologische broedplaats.
Duizenden Hollandia zijspannen werden er in Metaal Kathedraal geproduceerd tussen 1940-1960. En tijdens het weekend van open monumentendag keren zij terug naar hun thuisbasis.

De zijspannen rijden vandaag door Metaal Kathedraal zodat u deze kan bewonderen. Experts, gebruikers en oud-fabrieksarbeiders zijn aanwezig om elkaar te ontmoeten en verhalen op te halen uit die goede oude tijd van ronkende motoren.

Oldtimers in Transitie

Metaal Kathedraal toont tevens hoe je een oldtimer kan ombouwen tot een duurzaam vehikel. Niet alleen in hergebruik maar ook qua uitstoot. Is het denkbaar dat oldtimers zichtbaar blijven op de openbare weg en zich elektrisch en of middels waterstof voortbewegen?

Metaal Kathedraal realiseert De Nationale Hollandia Zijspandag in samenwerking met Historische Vereniging, Bert van Heuveln en de Hollandia ZijspanClub.

Meld je online aan voor €6,00 en bezoek zondag 13 september tussen 10.00 – 15.00 uur de Nationale Hollandia Zijspandag!
Ons zonovergoten terras is van 09.00 – 17.00 geopend.