Voedselbos in eigen tuin


Je tuin of balkon inrichten kan een grote kans zijn om je leven meer duurzaam vorm te geven én geld te besparen doordat je eten in eigen tuin groeit! Een tuin vol eetbare gewassen voor mens en dier. Vol planten en bomen die fijnstof filteren! Dat kan allemaal. In deze workshop leer je van de expert Madelon Oostwoud je eigen eetbare tuin of balkon te schetsen en ga je na een kleine 2 uur al naar huis met een mooi ontwerp op papier dat je tot uitvoering kan brengen. Neem de maten van je tuin of balkon mee, voor de rest zorgen wij.

Inschrijven

Schrijf je in via de online ticketshop. Kosten zijn €30,00.
De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers.

Madelon Oostwoud

De workshop wordt gegeven door Madelon Oostwoud van Schellinkwoud. Schellinkwoud is een klein voedselbos in Noord-Holland. Madelon schreef er twee boeken over: “Een kleine eetbare tuin met vaste planten” en “Voedselbos. Inspiratie voor ontwerp en beheer”.

Madelon Oostwoud

“Dit jaar wonen wij 30 jaar in hetzelfde huis en tuinier ik al die tijd in de binnenplaats achter het huis. Tussen de muren van de buren en onszelf ligt een kleine postzegeltuin van 30m2. Nog altijd beschouw ik deze tuin als een oase, een extra kamer bij ons huis. (…) De mooiste aanplant is een moerbeiboom, die ik van Arend-Jan van der Horst kreeg als dank voor het openstellen van de tuin, en in de loop van de jaren daarna maakten de felgekleurde azalea en de immer-groene buxussen plaats voor eetbare vaste planten in alle soorten en maten. De oorspronkelijke ontwerptekening veranderde met de jaren mee en toont nu meer dan 60 eetbare soorten… op 30m2.In 2014 kwam permacultuur op mijn pad en toen ik er op internet over las, realiseerde ik me dan in die opleiding alles wat me interesseert, alles wat mijn en mijn tuin gaande hield, en alles wat mij energie geeft steeds neerkwam op teruggeven aan de aarde, nadenken over grondstoffen, oogsten en ervan genieten.”

TisMis

Deze activiteit is onderdeel van TisMis. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van TisMis bekijk je op metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.

foto door Rosita Stumpel-Breuer