UNBUIL(T/D) & Radio WaterRuis
04/07/2020 | Hele dag | Metaal Kathedraal
Tickets
Anderhalve metersessies en duet van Robbert van der Horst en Noortje Sanders
Waterschool Utrecht, een initiatief van Makkink & Bey, gesetteld op het terrein van Metaal Kathedraal presenteren UNBUIL(T/D) door Robbert van der Horst & Radio WaterRuis door Noortje Sanders.
Waterschool Utrecht is een speculatieve school ontworpen en georganiseerd rondom water als een essentieel materiaal, onderwerp en sociaal fenomeen. In deze samenwerking zetten Metaal Kathedraal en Waterschool Utrecht de eerste stappen om het luisteren van kinderen naar de volwassen wereld om te keren en met kinderen manieren te creëren waarop de volwassen wereld meer naar de kinderen gaat luisteren.
Noortje Sanders beet het spits af als 1ste Artist in Residence bij Waterschool Utrecht. Begeleid door de kennis van Makkink & Bey heeft zij werk gemaakt over water en geluid. Haar werk Radio WaterRuis is nu ook te beluisteren op het Imaginaire Eiland Oerol. Noortje duet zaterdag 4 juli met Robbert van der Horst en presenteert haar project WaterRuis.
In Juni is Robbert van der Horst gestart met een residency. De titel van zijn project is UNBUIL(T/D). Met de titel van zijn project verwijst Robbert van der Horst naar unbuilt architecture waarin de utopie en de droom centraal staan. Tegelijk is to unbuild het verdwijnen van het bestaande bouwwerk door sloop of verval. Een project voor de Waterschool Utrecht over dat wat (nog) niet is en dat wat weer oplost. Er is niet zoiets als lege ruimte.
Robbert & Noortje presenteren 4 juli
- 14.30 uur
- 16.00 uur
Wil je erbij zijn? Meld je aan en koop voor €5 een kaartje inclusief kopje koffie/thee via onze online ticketshop.. Hiermee draag je bij aan het culturele hart van Metaal Kathedraal.
Robbert van der Horst is beeldend kunstenaar en performer. Hij maakt tijdelijk grootschalige architectuur, interactieve installaties en performances die sociale interactie bewerkstelligen.
Als vernecular architect onderzoekt hij met zijn vluchtige bouwwerken de relatie van de mens, het huis en de horizon. Zijn structuren werken als observatoria waarin de bewoners het omliggende landschap opnieuw ervaren en zo hun sense of place verankeren. Zijn werk is startpunt van interactie. Als radio-archeoloog bij Radiobaken bevraagt hij het landschap en haar bewoners. De verzamelde verhalen, live ontmoetingen en verzamelde artefacten worden gedeeld in theatrale radio-voorstellingen op locatie.