Radio WaterRuis

 

Als je over het strand loopt hoor je het ruisen van de zee. Maar heb je je ooit afgevraagd wat er aan de andere kant te horen is?

Radio WaterRuis is een 4 delige podcast serie van kunstenaar Noortje Sanders voor kinderen én volwassenen. In deze serie duikt Noortje in de wereld van geluid onder water. Radio WaterRuis is gemaakt vanuit een artist residency bij de Waterschool en Metaal Kathedraal.

Aflevering 1: Onder water is alles anders

Hebben vissen eigenlijk oren? En is er daar onder water dan wel iets om naar te luisteren? In de eerste aflevering van Radio WaterRuis onderzoekt Noortje Sanders hoe geluid onder water eigenlijk werkt, wie er allemaal aan het luisteren is daar beneden en waarom dat luisteren zo belangrijk is. Luister je mee?

Het doe blaadje voor aflevering 1 kun je downloaden op noortjesanders.com/radiowaterruis. De penguin watch vind je hier: zooniverse.org/projects/penguintom79/penguin-watch

Aflevering 2: Lawaai en stilte

In de tweede aflevering van Radio WaterRuis duikt Noortje in de Noordzee. Want daar onder de golven is misschien wel meer lawaai dan je zou denken, als je daar op het strand loopt uit te ruisen.

De muziek van Radio WaterRuis is gemaakt door Sebastiaan Bax. Wil je meer van Sebastiaan horen, kijk dan op www.sebastiaanbax.com. Het nummer van de neuriënde moeder, “Dear Little boy of mine” is
geschreven door Ernest R. Ball en J. Keirn Brennan. En gezongen voor Radio WaterRuis door Pluck Venema.

Met dank aan Annebelle Kok. Bioloog, gespecialiseerd in de gevolgen van Antropogeen geluid voor vissen en walvisachtigen.

Het doe blaadje voor deze aflevering kun je downloaden op
www.noortjesanders.com/radiowaterruis. Het wetenschappelijk onderzoek “vissen in het verleden” vind je hier.

Radio WaterRuis is gemaakt door Noortje Sanders onder begeleiding van Waterschool Utrecht en mede mogelijk gemaakt door Metaal Kathedraal.

Beluisteren

Ga naar anchor.fm/metaalkathedraal en kies je favoriete podcast platform om de aflevering te beluisteren.