Kasvio; plant-based restaurant

Restaurant Kasvio – plantaardige proefkeuken in Metaal Kathedraal

Rijnvliet en Leidsche Rijn opent de deuren van een uniek plantaardig restaurant. Kasvio is het nieuwe project van Chef-kok Mari Pitkänen en haar team. In samenwerking met kunstenaars creëert Kasvio een unieke  eetervaring met een achtergrond verhaal. In de naam Kasvio, Fins voor herbarium, klinken de Finse roots van Mari door. Herbarium is een metafoor voor wat haar drijft als chef-kok: het onderzoeken van planten, onze leefomgeving, en de vraag of ons eetgedrag verandert met plantaardig voedsel.

Kasvio werkt met biologische ingrediënten. De kruiden komen uit de tuin van Metaal Kathedraal en de seizoensgroenten worden door kleinschalige telers geleverd. Het restaurant werkt samen met producenten die onze visie delen over voedsel als een artisanaal product; met zorg en respect voor het milieu gemaakt.

De diners bij Kasvio vormen de creatieve motor achter de keuken. Kasvio biedt zorgzaam samengestelde gerechten die seizoensgebonden zijn en deze evolueren dankzij collectief onderzoek naar ingrediënten en inspiratie die voortkomt uit de samenwerking met de gemeenschap en kunstenaars om ons heen.

Lunch bij Kasvio vertaalt de experimentele gerechten van de diners naar comfort food, vol smaak en van hoge kwaliteit.

Openingstijden

Do 17 tot 22

Vr 17 tot 22

Za 12 tot 22

Zo 12 tot 21

Reserveren kan via kasvio.nl

Rijksstraatweg 20 | 3545NA Utrecht | 030 237 4062