Radio Watertoren – Waterschool Utrecht


Kunstenaars die werk ontwikkelen bij Metaal Kathedraal zijn allemaal te horen en te zien op Oerol! Bezoek Het Imaginaire Eiland Oerol! En bewonder hun werk! En op het vaste land bouwen ze straks weer verder!

Dorstige mensen, opgelet! Ja, Terschelling is omringd door water. Maar wist je ook dat Terschelling bovenop een ondergrondse waterbel zit? En dat er onzichtbare waterstromen over het hele eiland te vinden zijn? Radio Watertoren ontbloot de allermooiste watergeheimen en feiten in een vijfdelige podcast.

Waar komt bijvoorbeeld het drinkwater op een eiland vandaan? Hoe gaat Terschelling om met steeds langere droge periodes? En wie zorgt er eigenlijk voor dat de grond niet verzilt?

De zoektocht naar deze antwoorden start dagelijks aan de voet van de watertoren in het Hoornse Bos op Terschelling. Door te spreken met kenners en gebruikers zoals Staatsbosbeheer ontstaat er een prachtige reeks van waterverhalen. Water zal hierna nooit meer hetzelfde zijn. Deze podcast wordt gemaakt door Studio Makkink & Bey en Studio Corvers. De podcast duurt tussen de 10 en 20 minuten en is onderdeel van het doorlopende project ‘Water School’.

Makers: Rianne Makkink & Wouter Corvers
Beeld: Radio Watertoren – Studio Makkink & Bey, Studio Corvers