[:nl]Cinemekka: A mindful choice[:]
15/10/2017

[:nl]Elke derde zondag van de maand film kijken bij Metaal Kathedraal!

De filmavonden zijn een samenwerking tussen T Hoogt Filmtheater en Café en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Op de maandelijkse filmavond worden films getoond die ertoe doen. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren.

 

A Mindful Choice

Deze editie laten we de film A Mindful Choice zien. A Mindful Choice is een adembenemende documentaire die de krachtige, positieve impact laat zien die de beoefening van Ascension heeft op het leven van mensen. Prachtig gefilmd, weeft A Mindful Choice verhalen samen van individuen, groepen en gemeenschappen uit verschillende delen van de wereld, met ongelofelijk uiteenlopende achtergronden, die ten goede zijn veranderd door de impact van deze geweldige leer.

De film wordt voorzien van een verdiepend nagesprek. De invulling hiervan is nog een verrassing. Uiteraard sluiten we weer af met een drankje en een kampvuur in de tuin van Metaal Kathedraal.


Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een biologische maaltijd of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst via stadsherbergboelens@metaalkathedraal.nl.


Programma

17.30 Biologisch diner
19.30 Film met een verhaal
20.10 Pauze
21.10 Bijzonder nagesprek
21.45 Vuur en een drankje

 

Koop je ticket online of aan de deur.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
Cinemekka: A mindful choice
15/10/2017
[:nl]Cinemekka: A mindful choice[:]
[:nl]Deze filmavond elke derde zondag van de maand is een samenwerking tussen Filmtheater 't Hoogt en Metaal Kathedraal. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
 
   
[:nl]Trouwbeleving on tour Utrecht[:]
29/10/2017

[:nl]Trouwbeleving organiseert een tweede editie van Trouwbeleving on Tour. Op zondag 29 oktober 2017 touren ze langs 3 toffe locaties in Utrecht. Een trouwbeurs maar dan veel leuker! Om je nog een beter beeld te geven van alles wat mogelijk is voor de grote dag.

Dit doen ze door op drie locaties drie verschillende settings te creëren samen met de leukste bedrijven uit de regio. In Utrecht hebben ze drie prachtige en verschillende locaties gevonden voor de perfecte beleving. En raad eens, Metaal Kathedraal is er een van! Bij elke locatie staat een van deze settings centraal: ceremonie, diner en feestavond. Bij Metaal Kathedraal is dit de ceremonie. Kom langs en laat je verwonderen!

 

Opgeven kan via: weldoener@metaalkathedraal.nl[:]

Metaal Kathedraal / 10.00 - 16.00
Trouwbeleving on tour Utrecht
29/10/2017
[:nl]Trouwbeleving on tour Utrecht[:]
[:nl]Trouwbeleving organiseert een tweede editie van Trouwbeleving on Tour.[:]
/ Metaal Kathedraal / 10.00 - 16.00
 
   
[:nl]Workshop EHBO kruiden #2 Rode Zonnehoed[:]
29/10/2017

[:nl]Workshops EHBO kruiden bij Metaal Kathedraal

Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Metaal Kathedraal is een prachtige plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden.
Heddy Veltkamp studeert Kruidengeneeskunde op het Kruidenrijk te Haaren. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil graag haar kennis delen met anderen, daarom biedt zij komend najaar aantal workshops aan: EHBO kruiden.
De workshops zijn voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden en hier iets mee wil doen. Je kunt je voor 1 workshop inschrijven maar ook voor alle drie!

De tweede workshop is op zondag 29 oktober van 13.30 tot 16.30 uur en er wordt gewerkt met Rode Zonnehoed!

Rode Zonnehoed activeert en verhoogt de lichaamseigen afweer. Je lichaam gaat meer witte bloedlichaampjes aanmaken die ziektekiemen aanvallen. Erg goed in te zetten bij een aankomende griep. In de workshop maak je kennis met deze  plant en je eigen Echinaceae tinctuur.


Prijs 25,00 per workshop, inclusief thee en materialen. Minimaal 2 deelnemers, maximaal 8 per workshop. Schrijf je snel in via onderstaande link![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
Workshop EHBO kruiden #2 Rode Zonnehoed
29/10/2017
[:nl]Workshop EHBO kruiden #2 Rode Zonnehoed[:]
[:nl]Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Metaal Kathedraal is een prachtige plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden.[:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
 
   
[:nl]Kinderworkshop Professor Loep[:]
05/11/2017

[:nl] 

 

Doe mee met de leukste kinderworkshops van Utrecht!

Professor Loep & Het Kunstlaboratorium organiseert deze keer een wel heel bijzondere versie. Niet alleen kinderen uit Leidsche Rijn, maar ook kinderen uit AZC Oog in Al worden uitgenodigd! Samen met professor Loep gaan jullie meehelpen met de Buurt High Tea in Metaal Kathedraal.

Op het programma staat het maken van heerlijke broodjes, boven een vuurtje en helemaal zelf! Trek je laarzen aan want natuurlijk ga je dit buiten doen! De workshop begint om 13 uur en zal om 14 uur klaar zijn, hierna kunnen jullie het brood presenteren, delen met alle buren en zelf meesnoepen van al het lekkers bij de Buurt High Tea.

Geef je snel op! Een kaartje kost niks, maar je moet je wel online aanmelden.

 [:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.00 - 14.00
Kinderworkshop Professor Loep
05/11/2017
[:nl]Kinderworkshop Professor Loep[:]
[:nl]Doe mee met de leukste kinderworkshops van Utrecht! Op het programma staat het maken van een heerlijke soep, boven een vuurtje en helemaal zelf! [:]
/ Metaal Kathedraal / 13.00 - 14.00
 
   
[:nl]Buurt High Tea[:]
05/11/2017

[:nl]In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid organiseert Metaal Kathedraal een High Tea waarbij gezinnen uit Leidsche Rijn en het AZC Oog in Al elkaar ontmoeten!

Leidsche Rijn en AZC Oog in Al

Deze Buurt High Tea staat geheel in het teken van verbinding. Maak kennis met je buren en met de bewoners van Asielzoekerscentrum (AZC) Oog in Al. Voor elk verkocht kaartje nodigen wij een gezin uit het AZC uit. Met het kopen van een kaartje bezorg je dus niet alleen jezelf een prachtige dag, maar beleef je deze samen met bewoners van het AZC Oog in Al.

High Tea

Aan lange gedekte tafels geniet je onder de eeuwenoude spitsbogen van het Hemelryck in Metaal Kathedraal van oneindig veel heerlijke, zoete en hartige versnaperingen.
Met liefde gebakken en gemaakt door patissiers in spé van basisschool de Boomgaard, de beste thuisbakkers van het AZC, fijnproevers van de Kinderworkshop Professor Loep en de koks van Stadsherberg Boelens.

Professor Loep

Wil je meehelpen met het maken van broodjes voor de bezoekers van de Buurt High Tea? Sluit je dan aan bij de workshop van Professor Loep! Samen gaan jullie buiten op zoek naar de beste stokken om de lekkerste broodjes aan te bakken boven een echt kampvuur. Dus trek je laarzen aan! Verzamelen om 13.00 uur bij Metaal Kathedraal (een uur voordat de high tea begint) om te bakken! Zodat jullie om 14.00 het eindresultaat kunnen presenteren aan de gasten. Aanmelden kan online. 

Meer leuks!

Naast een hoop lekkers is er ook ander vertier!
Geniet van live muziek door muzikanten uit het AZC, doe je biologische boodschappen tijdens de maandelijkse Bio Markt November, speel een gezellig bordspel en bekijk het landgoed rond Metaal Kathedraal.
Kinderen kunnen zelf gebakjes versieren of lekker buiten spelen.

Reserveren

Met de aanschaf van jouw ticket zorg je ervoor dat er ook een vader, moeder of andere bewoner van het AZC mee kan doen aan de Buurt High Tea!

Kosten zijn €15,00 en inclusief onbeperkte lekkernijen, thee en een hoop vertier.

Kinderen t/m 12 jaar kunnen mee voor slechts €1,00
Ook hier geldt; voor elk verkocht kaartje nodigen wij een kind uit het AZC uit.

Kosten zijn exclusief online reserveringskosten

Reserveer nu via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/buurt-high-tea

Aanmelden voor de kinderworkshop kan via: https://goo.gl/forms/CZiQsUGXmPvmY5OW2

Wees welkom! We zien je graag op zondag 5 november! ♥[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.00
Buurt High Tea
05/11/2017
[:nl]Buurt High Tea[:]
[:nl]In samenwerking met Stichting de Vrolijkheid organiseert Metaal Kathedraal een High Tea waarbij gezinnen uit Leidsche Rijn en het AZC Oog in Al elkaar ontmoeten! Deze Buurt High Tea staat geheel in het teken van verbinding. Maak kennis met je buren en met de bewoners van Asielzoekerscentrum (AZC) Oog in Al. Voor elk verkocht kaartje nodigen wij een gezin uit het AZC uit. Met het kopen van een kaartje bezorg je dus niet alleen jezelf een prachtige dag, maar beleef je deze samen met bewoners van het AZC Oog in Al. [:]
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 16.00
 
   
[:nl]Tango Salon[:]
12/11/2017

[:nl]In het kleurrijke najaar danst de Tango Salon verder in het Hemelrijck van de Metaalkathedraal.

Dans mee op zondag 12 november van 19.30 tot 22.30 uur. Stadsherberg Boelens zal geopend zijn om tussen het dansen door uit te rusten met een drankje in de hand. De entree bedraagt 9 euro.

Vaste DJ Coos leidt je over hoofdwegen en zijpaden door de geschiedenis van de tangomuziek, met daarbij ook veel aandacht voor hedendaagse neo- en non- varianten. Tickets worden bij de deur verkocht. Zie ook de website van La Catedral.[:]

Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.30
Tango Salon
12/11/2017
[:nl]Tango Salon[:]
[:nl]In het kleurrijke najaar danst de Tango Salon verder in het Hemelrijck van de Metaalkathedraal.[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.30
 
   
[:nl]Het Geheugen van Metaal Kathedraal | Haal & Breng[:]
19/11/2017

[:nl]Wat weet u van deze plek? Heeft u foto’s? Verhalen? Van toen het een kerk was? Of zijspanfabriek?

 

Programma

Historicus Ton van Schaik start met een lezing en daarna willen we graag de dialoog aangaan en verhalen ophalen. Want de komende jaren gaan we de verhalen uit het collectieve geheugen ophalen van de aloude gebruikers van het pand en terrein, en zullen we de oude rituelen en gewoontes terugbrengen in het dagelijks reilen en zeilen van Metaal Kathedraal.

 

Over Ton van Schaik

Antonius Hendrikus Maria (Ton) van Schaik (de Meern, 1 januari 1941) is een Nederlands historicus en publicist. Hij schreef een groot aantal studies over de geschiedenis van het Nederlandse Katholicisme. Zijn proefschrift behandelde de scheuring in de Nederlandse Katholieke Kerk in de 18e eeuw, die leidde tot het ontstaan van de Oudkatholieke Kerk. Hierna publiceerde hij een aantal geschiedenissen van parochies, kloosters en katholieke organisaties, zoals de Katholieke Raad voor Israel. Hij is onze buurtbewoner en kent de geschiedenis van Metaal Kathedraal van binnen en van buiten. Wij hebben dhr. van Schaik gevraagd meer onderzoek te doen en in samenwerking met historische vereniging Vleuten de Meern gaan we daadwerkelijk onderzoeken doen en zullen wij dit delen met u.

 

Tickets

Gratis toegang. Gelieve wel online aan te melden.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 11.00 - 13.00
Het Geheugen van Metaal Kathedraal | Haal & Breng
19/11/2017
[:nl]Het Geheugen van Metaal Kathedraal | Haal & Breng[:]
[:nl]Historicus Ton van Schaik start met een lezing en daarna willen we graag de dialoog aangaan en verhalen ophalen over de geschiedenis van Metaal Kathedraal. [:]
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 13.00
 
   
[:nl]Workshop EHBO kruiden #3 Goudsbloem[:]
19/11/2017

[:nl]Workshops EHBO kruiden bij Metaal Kathedraal

Met bloemen en kruiden kunt u uw eigen leven verrijken. Een rijkdom die u iedere dag kan vertrappen of… plukken en verwerken tot de elixer van het betere leven. Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Metaal Kathedraal is een prachtige plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden.


Heddy Veltkamp studeert Kruidengeneeskunde op het Kruidenrijk te Haaren. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil graag haar kennis delen met anderen, daarom biedt zij komend najaar aantal workshops aan: EHBO kruiden.
De workshops zijn voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden en hier iets mee wil doen. 


De laatste workshop is op zondag 19 november van 13.30 tot 16.30 uur. (Er volgen meer!)

Goudsbloem bevat stoffen met weefselherstellende eigenschappen en heelt wonden, maar dit kruid kan nog meer. In deze workshop maakt je kennis met de Goudsbloem en waar je dit allemaal voor kan inzetten.  Met een oliemaceraat van Goudsbloem maak je je eigen Calendulazalf.

Prijs 25,00 per workshop, inclusief thee en materialen. Minimaal 2 deelnemers, maximaal 8 per workshop. Schrijf je snel online in![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
Workshop EHBO kruiden #3 Goudsbloem
19/11/2017
[:nl]Workshop EHBO kruiden #3 Goudsbloem[:]
[:nl]Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Metaal Kathedraal is een prachtige plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden.[:]
/ Metaal Kathedraal / 13.30 - 16.30
 
   
[:nl]Symposium | Fosfaat Spagaat[:]
19/11/2017

[:nl]Slow Food Youth Network (SFYN) Utrecht werkt in 2017 met het jaarthema “Poep onder de Loep”. Binnen dit thema worden verschillende onderwerpen aangesneden, zoals darmgezondheid en mest.

Op zondagmiddag 19 november organiseert SFYN Utrecht een speciaal symposium rondom fosfaat – een van de stoffen waar we niet zonder kunnen en welke op het punt staat om schaars goed te worden. Fosfaat is onder andere in uw urine en in dierlijke mest te vinden. Dus je zou zeggen dat we er genoeg van hebben! We duiken met verschillende sprekers zoals Kees Roest van het KWR Watercycle Research Institute, Renske Verhulst van Nutriënt Platform, Geert Boink (SZH) en Henk van Reuler (WUR) in de wereld van fosfaat. Daarna gaan we met z’n allen aan de slag om vraagstukken rondom dit onderwerp op te lossen. Tot dan!

Tickets kosten 10 euro en zijn online verkrijgbaar via SFYN Utrecht.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 14.00 - 18.00
Symposium | Fosfaat Spagaat
19/11/2017
[:nl]Symposium | Fosfaat Spagaat[:]
[:nl]Op zondagmiddag 19 november organiseert SFYN Utrecht een speciaal symposium rondom fosfaat - een van de stoffen waar we niet zonder kunnen en welke op het punt staat om schaars goed te worden. [:]
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 18.00
 
   
[:nl]Cinemekka | Tinkebell[:]
19/11/2017

[:nl]Elke derde zondag van de maand film kijken bij Metaal Kathedraal!

Deze Cinemekka ontvangen wij een hooggeëerde gast! Kunstenaar Tinkebell komt naar Metaal Kathedraal om het fosfaatprobleem uit haar film “Save Our Children” ervaarbaar te maken. De film zal door Tinkebell zelf geïntroduceerd worden en tevens zal zij een installatie bouwen waardoor we een stapje dichter bij de oplossing kunnen komen. Mis het niet!

Film: Save Our Children van Tinkebell

Zijn we de laatste generatie op aarde? Omdat er een fosfaat tekort dreigt zou dit best het geval kunnen worden. Een klein groepje biologen weet al jaren dat de uitspoeling van fosfaat de mensheid voor een aanmerkelijk grotere uitdaging stelt dan het gebruik van fossiele brandstoffen. Performance-kunstenares Tinkebell ontmoette Foodlog commentator Wouter de Heij die haar vertelde dat de wereld vergaat als we fosfaat – een bouwsteen voor DNA en dus de productie van leven en daarmee ook van eten – niet gaan recyclen. Maar waarom weten wij dat niet? En wat moeten we doen? We moeten ons leven veranderen.

Tinkebell verfilmde het en nu kent heel Nederland het probleem. U toch ook? Niet? Kom dan kijken! Dan hebben we het er na de film over hoe we dit gaan oplossen.

 

Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een bijpassend biologisch driegangendiner of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst via stadsherbergboelens@metaalkathedraal.nl.


Programma

17.30 Biologisch diner
19.30 Film met een verhaal
20.00 Pauze
21.00 Nagesprek
21.30 Vuur en een drankje

 

Tickets

 

De toegang is gratis!

Symposium Fosfaat Spagaat

Overdag organiseert Slow Food Youth Network (SFYN) een symposium over het fosfaatprobleem. Cinemekka verrijkt deze dag met een film en installatie over dit onderwerp. Interesse in dit symposium? Meer informatie hierover vindt u online.

Over Cinemekka

De filmavonden zijn een samenwerking tussen T Hoogt Filmtheater en Café en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Op de maandelijkse filmavond worden films getoond die ertoe doen. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren.[:]

Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
Cinemekka | Tinkebell
19/11/2017
[:nl]Cinemekka | Tinkebell[:]
[:nl]Deze filmavond elke derde zondag van de maand is een samenwerking tussen Filmtheater 't Hoogt en Metaal Kathedraal. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
1 2 3 4 5 6 7