[:nl]Metaal Kathedraal meets Het Huis Utrecht[:]
15/01/2017

[:nl]Een wintermiddag met performances, een lezing, rondleidingen, lekker eten en haardvuur. Verbinding tussen ecologie en kunst. Makers vanuit de broedplaats Metaal Kathedraal en Het Huis Utrecht presenteren hun werk in de prachtige omgeving van deze oude kerk en fabriek. De stadsherberg verzorgt de biologische lunch en borrelhappen. De lunch is vanaf 12:00 uur verkrijgbaar.

Dit Winterfestival is onderdeel van Culturele Zondagen Nieuwsjaarsduik 2017.

Tijdens de Nieuwjaarsduik vindt de kick-off plaats van de samenwerking tussen Het Huis en Metaal Kathedraal. De toegangsprijs van €10,00 is een speciale Nieuwjaarsduikprijs voor een middagvullend programma.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Programma

Vanaf 12.00 uur

Vanaf 12.00 uur kan er heerlijk geluncht worden in onze nieuw geopende stadsherberg. De lunch wordt voor u vers bereid door Jose Fonseca.

13:00 – 13:30 | Collectief Walden

33 liter olie, 33 liter ijs en 33 liter minerale aarde hervinden op kleine schaal hun natuurlijke evenwicht. Collectief Walden bestaat uit vijf kunstenaars, ieder heeft een achtergrond vanuit een andere discipline.

13:45 – 14:15 / 14:30 – 15:00 | Sjamandada

Sinds 2013 bouwt Sjamandada aan een cyclus van rituele seizoensontregelingen onder de titel ‘dronken kalender’. Speciaal voor de Metaal Kathedraal is de performance ‘tweegezicht’ te zien.

13:45 – 14:15 / 16:30-17:00 | Fabuloka

Edwin Schulte en Jorga Lok; twee circusartiesten die in hun werk een mix brengen van circus, theater, muziek en poëzie op het podium of in de straat. In de voorstelling Contra gaan de artiesten op zoek naar hun schaduw.

15:00 – 16:00 | Wild Vlees

‘When everything is human, the human is an entirely different thing’. Een performance van Wild Vlees waarin Tamar Blom en Francesca Lazzeri onderzoeken hoe je op fysieke wijze afstand kunt nemen van je identiteit.

16:30 – 17:30 | Beeldjutters

Doorlopend programma. Een danser, acteur of muzikant worden omringd door videoprojecties met absurdistische beelden van vissen met mensenarmen, een verdwaalde trombone-speler op een berg en een poëtisch schaduwspel van dans tussen wuivende takken.

Doorlopend is er heerlijke warme Glühwein en kun je genieten van winterse happen.
Naast dit programma is er ook nog open atelier van Kim Helder, Margo de Wijk en de foto-expositie ‘Wabi Sabi’ van Friso Wiersum.

Kim Helder

Helder is eigenaar van Flinterfijn;’Ongecompliceerde kunst & fratsen met een knipoog’.

Margo de Wijk

Margo de Wijk doet niets liever dan fotograferen, schilderen, beelden creëren en ronddwalen in de natuur. Deze passies heeft zij samengebracht in haar werk.

Wabi Sabi

Wabi sabi is een Japans begrip dat staat voor ‘het schone in het imperfecte zien’, en staat daarmee haaks op een aantal ontwikkelingen in de Westerse wereld waarin wij ons bewegen. Als reiziger, als forens en als verwoed flaneur is Friso Wiersum gevoelig voor die kleine storingen in ons systeem. Hij fotografeerde er veel de afgelopen jaren – en presenteert hier een kleine selectie.

Tickets voor deze gezellige wintermiddag zijn hier verkrijgbaar.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 12.00 - 18.00
Metaal Kathedraal meets Het Huis Utrecht
15/01/2017
[:nl]Metaal Kathedraal meets Het Huis Utrecht[:]
[:nl]Een gezellige wintermiddag met glühwein en heerlijke happen. Makers van Metaal Kathedraal en het Huis tonen werk tijdens de nieuwjaarsduik op 15 januari 2017[:]
/ Metaal Kathedraal / 12.00 - 18.00
 
   
[:nl]Buurtdiner[:]
15/01/2017

[:nl]Op 15 januari staat er opnieuw een Buurtdiner gepland! Samen met buurtgenoten eten aan lange tafels in Metaal Kathedraal. Voor slechts €15,- (exclusief drankjes) schuif je al gezellig aan bij dit drie gangen diner.

Het vorige buurtdiner op 20 november 2016 was een groot succes!

Wat hebben we genoten! Complimenten aan alle betrokkenen. Dit smaakt absoluut naar meer .. :-)’ – Rob, Jet en Pim

Deze editie wordt er een driegangen wintermaaltijd verzorgd, geheel in de stijl van deze periode van het jaar. In samenwerking met Bierbrouwerij De Leckere (brouwerij van het eigen Mekka bier) en ingrediënten uit de omgeving, wordt een biologisch diner bereid.

Wil je graag een handje uit de mouwen steken en als vrijwilliger aan de slag? Meld je dan hier aan.

Het buurtdiner wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van Stichting DOEN.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 19.00
Buurtdiner
15/01/2017
[:nl]Buurtdiner[:]
Op 15 januari staat er opnieuw een Buurtdiner gepland! Samen met buurtgenoten eten aan lange tafels in Metaal Kathedraal. Voor slechts €15,- (exclusief drankjes) schuif je al gezellig aan bij dit drie gangen diner.
/ Metaal Kathedraal / 19.00
 
   
[:nl]Workshop Wim Hof Methode[:]
22/01/2017

[:nl]Workshop Wim Hof Methode

In ons lijf zit alles wat we nodig hebben voor geluk, kracht en gezondheid. Verzuring en genezing kunnen we direct beïnvloeden en tijdens deze dag leer jij hoe je dat doet. Je leert de werking van de veel besproken Wim Hof Methode. Een methode die krachtig is in zijn eenvoud en effectiviteit.

 

Deze dag wordt een samensmelting van de verschillende ademhalingsoefeningen en koudetraining die jou in staat stellen je immuunsysteem te bereiken en te beïnvloeden. Met de kracht van gerichte aandacht en eenvoudige ademhalingstechnieken leer jij om warm te blijven in een bad vol ijs. Je bent tot veel meer in staat dan je voor mogelijk houdt, ongeacht je fysieke uitgangspositie.

 

Deze workshop is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de Wim Hof Methode of met koude om wil leren gaan. Bereid je voor op een dag van ontdekken en ervaren. Geen competitie, alleen innerlijke kracht.

 

De dag wordt verzorgd door Jurjen Annen, instructeur en oprichter bij Bosbeweging. Jurjen is na een jaar trainen met Wim Hof zelf, erkend en gepassioneerd instructeur van de Wim Hof Methode.

Duur van de cursus

12.30 -18.30

Locatie

Utrecht – De Metaal Kathedraal

Kosten

€ 85,-

Datum

22 jan 2017

 

Maximum deelnemers

20 personen

 

Meer info en aanmelden

https://bosbeweging.nl/workshops/wim-hof-methode

 

Direct aanmelden

https://bosbeweging.nl/programma/workshops

 

 

Gegevens

Bosbeweging,  Predikherenkerkhof 13,  3512TJ,  Utrecht

Rekeningnummer: NL92 TRIO0254683231 t.n.v. J.P. Annen & H.D. Vreugdenhil

BTW nummer Bosbeweging – 851408655b01

V.O.F. Bosbeweging, gevestigd te Utrecht, KvK-nummer 54703212

Telefoonnummer: 06-48363415 – 06-13679502

info@bosbeweging.nl  –  www.bosbeweging.nl   –  www.facebook.com/bosbeweging[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 12.30 - 18.30
Workshop Wim Hof Methode
22/01/2017
[:nl]Workshop Wim Hof Methode[:]
Workshop Wim Hof Methode In ons lijf zit alles wat we nodig hebben voor geluk, kracht en gezondheid. Verzuring en genezing kunnen we direct beïnvloeden en tijdens deze dag leer jij hoe je dat doet. Je leert de werking van de veel besproken Wim Hof Methode. Een methode die krachtig...
/ Metaal Kathedraal / 12.30 - 18.30
 
   
[:nl] NATURE QUEST[:]
01/03/2017

[:nl]* Inschrijving gesloten!
* De volgende Kampvuursessie vindt plaats op 10 mei te Amsterdam!

Geef je hier op: https://www.naturequest.nl/quests/kampvuursessie-amsterdam/

Een ieder van ons is ‘Eigen-Wijs’. Behalve een gezonde dosis eigenwijsheid betekent dit ook dat we over Eigen-Wijsheid (de wijsheid van onszelf) beschikken. In een wereld waar de verwachtingen en prestaties zich continu aandienen is het heerlijk als we dicht bij onszelf en onze Eigen-Wijsheid kunnen staan. Dan staan we in onze kracht.

We nodigen jou van harte uit om samen met ons aanwezig te zijn bij de allereerste kampvuursessie van Nature Quest in Utrecht! Daar gaan we samen met jou opzoek naar jouw Eigen Wijsheid, delen we verhalen om het kampvuur en zijn anderen een natuurlijke spiegel vanuit hun natuur.

Wat levert de kampvuursessie jou op?

• Investeer oprecht en vanuit het hart in jezelf

• Maak keuzes vanuit rust en reflectie

• Ga op stap met een scherpgesteld innerlijk kompas

• Verken, ontwikkel en stap in jouw Eigen-Wijsheid

Hoe werkt het?

Samen met een professionele Nature Quest coach en de andere deelnemers neem je plaats rond het kampvuur. Aan de hand van een oeroude en zeer effectieve dialoogvorm gaan we samen de diepte in. De kracht van het vuur, de groep en de dialoogvorm begeleiden het proces.

Allereerste kampvuursessie![:]

Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
NATURE QUEST
01/03/2017
[:nl] NATURE QUEST[:]
* Inschrijving gesloten! * De volgende Kampvuursessie vindt plaats op 10 mei te Amsterdam! Geef je hier op: https://www.naturequest.nl/quests/kampvuursessie-amsterdam/ Een ieder van ons is 'Eigen-Wijs'. Behalve een gezonde dosis eigenwijsheid betekent dit ook dat we over Eigen-Wijsheid (de wijsheid van onszelf) beschikken. In een wereld waar de verwachtingen en prestaties...
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
 
   
[:nl]Uitverkocht / Geen kaarten meer beschikbaar / Aan de Keukentafel, feestelijke talkshow op 4 maart[:en]Aan de keukentafel[:]
04/03/2017

[:nl]

HELAAS GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR! VOL

Aan de Keukentafel, feestelijke talkshow op 4 maart

02 februari 2017

Op zaterdag 4 maart organiseert Milieudefensie ‘Aan de keukentafel’ een participatieve talkshow over de toekomst van het voedselsysteem in Nederland. Een avond vol voedselinspiratie op een prachtige locatie: de Metaal Kathedraal in Utrecht. Bestel je kaartjes hier en kom ook!

Wat is de impact van onze landbouw op het klimaat? Hoe kunnen jonge boeren en consumenten bijdragen aan de landbouw van de toekomst? Wat is er nodig voor een eerlijke transitie en wat moet er veranderen in het beleid in Nederland en Europa om dit te kunnen bereiken?

We gaan deze vragen bespreken aan de keukentafel met:

– Welmoed Deinum (Jonge boerin, Graasboerderij in Friesland)
– Jorrit Kiewik (Directeur Youth Food Movement)
– Lisette Kreischer (Ecofabulous bekende vegan)
– Pier Vellinga (Hoogleraar klimaatverandering)
– Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks)

En met jou! Schuif aan tijdens het gesprek en praat mee.

Wil je andere voedselinspiratie opdoen tijdens deze avond? Dat kan. Naast de talkshow bieden we een inspirerend programma met workshops, films, lekker eten door Vegan cateraar ‘Just Like Your Mom’, muziek van Florian Wolff en en heel veel leuke mensen die zich met een ander voedselsysteem bezig houden.

Praktische info

Locatie: De Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht
(er wordt vervoer geregeld vanaf Utrecht CS, geen autoparkeergelegenheid bij de Metaal Kathedraal)
Datum: zaterdag 4 maart 2017
Tijd: 17:30 tot 23:00 uur
Kosten: 6 euro – inclusief twee consumptiemuntjes

[:en]

Aan de Keukentafel, feestelijke talkshow op 4 maart

02 februari 2017

Op zaterdag 4 maart organiseert Milieudefensie ‘Aan de keukentafel’ een participatieve talkshow over de toekomst van het voedselsysteem in Nederland. Een avond vol voedselinspiratie op een prachtige locatie: de Metaal Kathedraal in Utrecht. Bestel je kaartjes hier en kom ook!

Wat is de impact van onze landbouw op het klimaat? Hoe kunnen jonge boeren en consumenten bijdragen aan de landbouw van de toekomst? Wat is er nodig voor een eerlijke transitie en wat moet er veranderen in het beleid in Nederland en Europa om dit te kunnen bereiken?

We gaan deze vragen bespreken aan de keukentafel met:

– Welmoed Deinum (Jonge boerin, Graasboerderij in Friesland)
– Jorrit Kiewik (Directeur Youth Food Movement)
– Lisette Kreischer (Ecofabulous bekende vegan)
– Pier Vellinga (Hoogleraar klimaatverandering)
– Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks)

En met jou! Schuif aan tijdens het gesprek en praat mee.

Wil je andere voedselinspiratie opdoen tijdens deze avond? Dat kan. Naast de talkshow bieden we een inspirerend programma met workshops, films, lekker eten door Vegan cateraar ‘Just Like Your Mom’, muziek van Florian Wolff en en heel veel leuke mensen die zich met een ander voedselsysteem bezig houden.

Praktische info

Locatie: De Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht
(er wordt vervoer geregeld vanaf Utrecht CS, geen autoparkeergelegenheid bij de Metaal Kathedraal)
Datum: zaterdag 4 maart 2017
Tijd: 17:30 tot 23:00 uur
Kosten: 6 euro – inclusief twee consumptiemuntjes

 

https://milieudefensie.nl/allemaallokaal/nieuws/aan-de-keukentafel-feestelijke-talkshow-op-4-maart/?utm_source=Milieudefensie+e-mailnieuws&utm_campaign=1743b1340b-EMAIL_CAMPAIGN_2017_02_02&utm_medium=email&utm_term=0_ad4f4dd4bb-1743b1340b-61562425[:]

Metaal Kathedraal / 17.30 - 23.00
Uitverkocht / Geen kaarten meer beschikbaar / Aan de Keukentafel, feestelijke talkshow op 4 maart
04/03/2017
[:nl]Uitverkocht / Geen kaarten meer beschikbaar / Aan de Keukentafel, feestelijke talkshow op 4 maart[:en]Aan de keukentafel[:]
HELAAS GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR! VOL Aan de Keukentafel, feestelijke talkshow op 4 maart 02 februari 2017 Op zaterdag 4 maart organiseert Milieudefensie 'Aan de keukentafel' een participatieve talkshow over de toekomst van het voedselsysteem in Nederland. Een avond vol voedselinspiratie op een prachtige locatie: de Metaal Kathedraal in Utrecht....
/ Metaal Kathedraal / 17.30 - 23.00
 
   
[:nl]Workshop Eetbare Woonwijk Rijnvliet[:]
15/03/2017

[:nl]Een wijk waar het groen is ingericht als een voedselbos?

Een jaar geleden kwam bewonersgroep “De Groene Longen” van de Rijksstraatweg met het idee voor een eetbare woonwijk: een wijk waar het groen in de openbare ruimte is ingericht als een voedselbos.

Initiatiefnemers en de gemeente Utrecht hebben samen een ambitiedocument gemaakt en zijn gestart met de inrichting van het vogeleiland.

Download hier het ambitiedocument (16,5 mb in PDF)

Programma

Denk mee over de verdere invulling van de eetbare woonwijk in de groene ruimte Rijnvliet. In samenwerking met de bewonersgroep ‘De Groene Longen’ en de gemeente Utrecht vindt woensdagavond 15 maart een workshop plaats bij Metaal Kathedraal. Wij horen graag jouw ideeën over deze bijzondere woonwijk.

Na een presentatie van de gezamenlijke ideeën voor de groene ruimte in Rijnvliet, gaan aanwezigen in groepjes uit elkaar om diverse thema’s uit te werken.

Kom je ook?

Je bent vanaf 19.15 uur van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen en aan de workshop mee te doen. Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Deelname is gratis.
We stellen het op prijs als je je vooraf even per e-mail aanmeld via a.gouka@utrecht.nl.

Tot woensdag 15 maart!
[:]

Metaal Kathedraal / 19.30 - 21.30
Workshop Eetbare Woonwijk Rijnvliet
15/03/2017
[:nl]Workshop Eetbare Woonwijk Rijnvliet[:]
[:nl]Denk mee over de verdere invulling van de eetbare woonwijk in de groene ruimte Rijnvliet. In samenwerking met de bewonersgroep 'De Groene Longen' en de gemeente Utrecht vindt woensdagavond 15 maart een workshop plaats bij Metaal Kathedraal. Wij horen graag jouw ideeën over de verdere invulling van deze bijzondere woonwijk.[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 21.30
 
   
[:nl]The Pollinators [:]
22/04/2017

[:nl]Een gezond ecosysteem is de basis voor een gezonde voedselketen. Bodemrijkheid en biodiversiteit zijn onmisbaar voor gezonde ecosystemen. Wordt de natuurlijke balans verstoord, dan heeft dat onmiskenbare gevolgen voor het ecosysteem en daarmee ook voor wat er dagelijks op ons bord ligt.

Om die biodiversiteit te vergroten is The Pollinators gelanceerd. Er gebeurt gelukkig al veel op dit vlak, maar door de krachten van verschillende initiatieven te bundelen willen we het herstel van ecosystemen in een stroomversnelling brengen.

 

Daar hebben we jou ook bij nodig!

 

Join the swarm!

Op 22 april -de Dag van de Aarde- organiseren we een landelijke zaaidag. We zullen over Nederland uitzwermen in elektrische BMWi3’tjes, met duurzame BN-ers achter het stuur. Met auto’s vol met bloemzaad, zakken aarde en tools.

We gaan langs verschillende steden waar we met lokale ‘pollinators’ de aarde in gaan zaaien (en ook zaadbommen kneden etc). Het zal een feestelijke bedoeling zijn met muziek, eten, drinken, etc. Ook de (lokale) pers is aanwezig om de acties verder te bestuiven en verspreiden. We sluiten de dag aan het einde van de middag passend feestelijk af in Amsterdam.

Het lijkt ons fantastisch als ook jij mee gaat tijdens deze dag!

https://www.facebook.com/events/1234495459997542/

Wil je meer weten over waar wij voor staan? Hier vind je ons manifest.

We horen graag of je met ons mee op pad wilt om onze biodiversiteit een boost te geven.

 

See you later Pollinator!

 [:]

Metaal Kathedraal / 10.45 - 12.15
The Pollinators
22/04/2017
[:nl]The Pollinators [:]
Een gezond ecosysteem is de basis voor een gezonde voedselketen. Bodemrijkheid en biodiversiteit zijn onmisbaar voor gezonde ecosystemen. Wordt de natuurlijke balans verstoord, dan heeft dat onmiskenbare gevolgen voor het ecosysteem en daarmee ook voor wat er dagelijks op ons bord ligt. Om die biodiversiteit te vergroten is The Pollinators...
/ Metaal Kathedraal / 10.45 - 12.15
 
   
[:nl]Heb je het door?! Debat over propaganda[:]
25/04/2017

[:nl]Een debat over politiek & propaganda. Over bluf en brandhaarden, kernraketten en ego boosting, zelfverheerlijking en creëren van ‘de’ waarheid.

Wat zijn de middelen die politici gebruiken om menselijk, betrouwbaar en empathisch te lijken?

Wanneer Vladimir Poetin met zijn hondje Buffy speelt, lachen wij om het ridicule tafereel, en als Barack Obama hetzelfde doet met zijn hond Bo vinden we hem betrouwbaar en zijn we vertederd…

Welke processen zijn er gaande bij dergelijke propaganda en hoe speelt perceptie en beeld hierin een rol? Hoe wordt propaganda opgediend? Waar en waarom trap je erin?
We kijken op nationaal en internationaal niveau naar de werkwijze van de politiek.

Programma

Moderator Pieter van der Lugt (journalist Follow The Money en programmamaker Haagsch College) gaat in gesprek met Hans Poel en Ruben Pater.

Het interactieve kunstwerk Petting Politics And Other Cute Propaganda van Hans Poel staat in Metaal Kathedraal. We gaan met hem in gesprek over zijn analyse in de manieren waarop onschuld en de cute-factor van kinderen en dieren worden gebruikt als gereedschap voor propaganda.

Ruben Pater, auteur van The Politics of Design zegt dat met communicatie ook verantwoordelijkheid komt. Zijn designers bewust van de betekenis en impact van hun werk? Met ideeën vanuit zowel sociologie als antropologie biedt Pater met zijn boek inzichten over visuele communicatie/communicatie met beeld.

Tobias Matthijsen tekent gedurende het debat artistieke propagandacartoons in Studio Lumberjack style.

Praat je mee?

Kom langs en praat mee over dit boeiende onderwerp! Kosten zijn €5,00 met een kop koffie of thee van het huis!
We zullen voor het eerst (spannend, hopen dat het lukt!) ook live uitzenden zodat je vanuit huis het debat kunt volgen. Houd het event op Facebook in de gaten voor de link.

[:]

Metaal Kathedraal / 19.30 - 21.00
Heb je het door?! Debat over propaganda
25/04/2017
[:nl]Heb je het door?! Debat over propaganda[:]
[:nl]Een debat over politiek & propaganda. Over bluf en brandhaarden, kernraketten en ego boosting, zelfverheerlijking en creëren van 'de' waarheid.[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 21.00
 
   
[:nl]Basiscursus Voedselbos in de Praktijk[:]
07/05/2017

[:nl]Basiscursus Voedselbos in de Praktijk op zondagen 7, 14 en 21 mei 

Als cultureel-ecologische broedplaats heeft Metaal Kathedraal in samenwerking met de bewoners georganiseerd als de Groene Longen de afgelopen vier jaar een bijzonder project voor elkaar gekregen. De laatste woonwijk van Leidsche Rijn, Rijnvliet, wordt gerealiseerd met vijftien hectare integraal voedselbos. Nog steeds Uniek voor Europa! Het besef van de kracht van deze vorm van stadslandbouw en de bijdrage aan biodiversiteit en bodemverrijking haalt steeds vaker de pers. Zoals het uitgebreide artikel in de Volkskrant van 26 november en in de Telegraaf op 30 november 2018. Metaal Kathedraal organiseert al jaren in samenwerking met voedselbos-expert Xavier San Giorgi deze unieke basiscursus en nodigt u nu ook weer uit, nu de populariteit stijgt. Niet voor niks!

Docenten Xavier San Giorgi en Andrew Dawson laten u kennismaken met de principes, ecologie, het onderhoud, landschapslezen en de plantensoorten van een ‘voedselbos’. Daarnaast zullen we op excursie gaan naar Voedselbos Makeblijde. Ook leren we het terrein van de Metaal Kathedraal kennen en maken een klein ontwerpje waarvan we zelfs een deel an het einde van de cursus gaan aanplanten.

Een voedselbos is een vorm van meerjarige landbouw waarin de structuur en de positieve ecologische relaties van een natuurlijk bossysteem gebruikt worden in ontwerp en beheer. Naast een overvloed aan voedsel, kruiden, specerijen, brandstof, vezels en medicijnen bieden voedselbossen een verscheidenheid aan ecologische diensten zoals langdurige co2-opslag, een habitat voor vele insecten en dieren, terwijl het ook een prachtige plek is om in te verblijven.

In tegenstelling tot een natuurlijk bos is een voedselbos ontworpen met overwegend voedselproducerende soorten. Het onderscheidt zich van een boomgaard of traditionele landbouw door de grote diversiteit en wel tot 7 verschillende lagen van vegetatie (bomen, struiken, kruidachtigen etc.).

De ecologische eigenschappen van de verschillende soorten worden intelligent gebruikt om een stabiel en veerkrachtig systeem te creëren dat minder externe input en onderhoud vergt dan conventionele landbouw. Bovendien kan het concept voedselbos worden ingezet voor een ontwerp voor achtertuinen, stadslandbouw, stadsparken, landgoederen of boerderijen.

De basiscursus Voedselbos in de Praktijk biedt de deelnemer een op maat gesneden mix van theoretische en praktische kennis.

Heb je vragen? Stuur dan een e-mail via

info@foodforestry-development.nl

www.foodforestry-development.nl

 

Duur van de cursus

Zondag 7, 14 en 21 mei

Starttijd: 10.30uur

Eindtijd: +/- 16.00uur

Locatie

Metaal Kathedraal

Kosten

€ 330,- (incl. BTW) voor drie cursusdagen, inclusief biologische lunch en certificaat.

Na aanmelding sturen we je een informatieblad met details en vragen rond dieetwensen e.d. toe.

Data

7, 14 en 21 mei 2017

Maximum aantal deelnemers

20 personen[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / Hele dag
Basiscursus Voedselbos in de Praktijk
07/05/2017
[:nl]Basiscursus Voedselbos in de Praktijk[:]
Basiscursus Voedselbos in de Praktijk op zondagen 7, 14 en 21 mei  Als cultureel-ecologische broedplaats heeft Metaal Kathedraal in samenwerking met de bewoners georganiseerd als de Groene Longen de afgelopen vier jaar een bijzonder project voor elkaar gekregen. De laatste woonwijk van Leidsche Rijn, Rijnvliet, wordt gerealiseerd met vijftien hectare integraal voedselbos....
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]Bio Markt[:]
07/05/2017

[:nl]Aanstaande zondag 7 mei is de eerste editie van de Bio Markt Leidsche Rijn. Een maandelijks terugkerende markt met een biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas. Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod.

Bio Markt

Elke eerste zondag van de maand is de Bio Markt geopend tussen 11.00 – 15.00 uur. De markt vindt plaats achter Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 in Utrecht, Leidsche Rijn.

Markt met een verhaal

Met de komst van een integraal voedselbos in achtergelegen toekomstige woonwijk Rijnvliet met Metaal Kathedraal als aanjager van de gebiedsontwikkeling te midden van Leidsche Rijn, is de achtertuin van deze oude kerk de uitgelezen plek voor een Bio Markt. Een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. Een plek waar kennis wordt gedeeld over over eten en goed voedsel. Een markt met een verhaal.

Kunst

De markt is tevens de plek waar programmering van Metaal Kathedraal gepresenteerd wordt. Dit jaar werken kunstenaars met “de Kunst van de Kringloop” en nemen zij voedsel in de breedste zin onder de loep. Een rijke aanvulling voor bezoekers die op unieke wijze aan de hand genomen worden door kunstenaars en inzichten krijgen voorgeschoteld over voedsel en het klimaat.

Stadsherberg

Tijdens de markt is onze Stadsherberg Boelens open. Bij Boelens serveren we heerlijke en originele biologische dranken en spijzen. Op 7 mei zal de feestelijke opening van deze nieuwe herberg plaatsvinden.

Even voorstellen…!

Met trots stellen wij aan u voor:

Stijn Costermans van De Groentenakker

De Groentenakker is een kleine tuinderij in Odijk waar meer dan 50 soorten groenten op biologische wijze geteeld worden. Niet de opbrengst van alle groenten, maar de smaak staat bij De Groentenakker voorop.
Want is dat niet uiteindelijk het meest belangrijk? Dat voedsel – naast gezond – vooral lekker is!
Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Stijn-Costermans-Utrechtse-Held-vd-Smaak-2014-portret

logo klein

 

Magda en Harry van De Groote Stroe!

Geitenboerderij De Groote Stroe biedt een groot assortiment aan biologische boerengeitenkazen. Kazen die op ambachtelijke wijze door de boer en boerin zelf worden gemaakt. De kaas heet: Stroese Dame.

Het bedrijf heeft 90 Nederlandse witte melkgeiten, die het grootste gedeelte van het jaar buiten grazen in kruidige gras-klaver weiden, welke omzoomd zijn door houtwallen. Kernwoorden zijn: rauwmelkse kaas, antibioticavrij, weidegang en lammeren drinken bij de moeder.

Magda en Harry met geiten  stroese dame geitenkaas

Harry met de geiten

Festus Eboigbe van Beebox!

Willem&Drees werkt met biologische boeren. Ze kopen direct in bij biologische boeren en betalen hen een eerlijke prijs. Ze bezorgen jouw verse bio boodschappen bij je thuis zonder bezorgkosten. Kik hier voor meer info.

festus_cut

 

Kevin en Meike van De Kas Eet & Kweekplek!

De Kas Eet & Kweekplek kweekt met het seizoen mee groentes in een oude onverwarmde kas en in de volle grond, aan de rand van Utrecht. De groentes zijn te koop in de kaswinkel, Utrechtse groentepakketten en komen terecht in hun eigen gerechten. Daarnaast organiseert De Kas van mei t/m oktober diverse eetbelevingen en kleinschalige evenementen in de kas, tussen de planten.
Wil je meer weten? Klik hier.

 

KASDAG_110516-27 kevin en meike

 

De Kas Eet & Kweekplek - tafel

 

Daphne van Happy Herbi

 

Sil en Ron Bokje van SillyScreens

Biologisch katoenen T-shirts en sweaters voor fietsliefhebbers. De collectie van SillyScreens ontstond enkele jaren geleden na de ontmoeting tussen een fietsenmaker (Ron) en een illustrator/zeefdrukster (Sil) vanuit de grote liefde voor de fiets en de natuur.

De kleding is gemaakt van biologische katoenen en fair geproduceerd, dus goed voor mens en dier. De prints zijn door Sil en Ron ontworpen en worden met de hand gedrukt in hun eigen zeefdrukkerij in Utrecht.

H tandem burg 0      wapper 2 waslijn

 

Esther Renkens van De kleine Kookfabriek

Met Ayurveda als basis (opleiding 2003 afgerond) ben ik steeds meer gaan doen met gezond eten: mensen begeleiden, koken voor restaurants, cateren, workshops, huiskamer eetcafé met thema en nu productontwikkeling. Deze producten, hartige Whole Food Plant Based alternatieven voor op je brood of bij je warme maaltijd, bied ik aan op deze markt. De meeste producten hebben een gefermenteerde basis. Ik ben nog volop in ontwikkeling dus wat er deze keer niet is, kan er volgende keer zomaar wel zijn!

IMG-20160904-WA0000        DSC_0047

 [:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
Bio Markt
07/05/2017
[:nl]Bio Markt[:]
Zondag 7 mei is tussen 11.00 - 15.00 uur de eerste editie van de Bio Markt Leidsche Rijn. Een maandelijks terugkerende markt voor de dagelijkse boodschappen. De Bio Markt biedt een uitgebreid biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas.
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
1 2 3 4 5 6 7