Bio Markt


Aanstaande zondag 7 mei is de eerste editie van de Bio Markt Leidsche Rijn. Een maandelijks terugkerende markt met een biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas. Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod.

Bio Markt

Elke eerste zondag van de maand is de Bio Markt geopend tussen 11.00 – 15.00 uur. De markt vindt plaats achter Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 in Utrecht, Leidsche Rijn.

Markt met een verhaal

Met de komst van een integraal voedselbos in achtergelegen toekomstige woonwijk Rijnvliet met Metaal Kathedraal als aanjager van de gebiedsontwikkeling te midden van Leidsche Rijn, is de achtertuin van deze oude kerk de uitgelezen plek voor een Bio Markt. Een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. Een plek waar kennis wordt gedeeld over over eten en goed voedsel. Een markt met een verhaal.

Kunst

De markt is tevens de plek waar programmering van Metaal Kathedraal gepresenteerd wordt. Dit jaar werken kunstenaars met “de Kunst van de Kringloop” en nemen zij voedsel in de breedste zin onder de loep. Een rijke aanvulling voor bezoekers die op unieke wijze aan de hand genomen worden door kunstenaars en inzichten krijgen voorgeschoteld over voedsel en het klimaat.

Stadsherberg

Tijdens de markt is onze Stadsherberg Boelens open. Bij Boelens serveren we heerlijke en originele biologische dranken en spijzen. Op 7 mei zal de feestelijke opening van deze nieuwe herberg plaatsvinden.

Even voorstellen…!

Met trots stellen wij aan u voor:

Stijn Costermans van De Groentenakker

De Groentenakker is een kleine tuinderij in Odijk waar meer dan 50 soorten groenten op biologische wijze geteeld worden. Niet de opbrengst van alle groenten, maar de smaak staat bij De Groentenakker voorop.
Want is dat niet uiteindelijk het meest belangrijk? Dat voedsel – naast gezond – vooral lekker is!
Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Stijn-Costermans-Utrechtse-Held-vd-Smaak-2014-portret

logo klein

 

Magda en Harry van De Groote Stroe!

Geitenboerderij De Groote Stroe biedt een groot assortiment aan biologische boerengeitenkazen. Kazen die op ambachtelijke wijze door de boer en boerin zelf worden gemaakt. De kaas heet: Stroese Dame.

Het bedrijf heeft 90 Nederlandse witte melkgeiten, die het grootste gedeelte van het jaar buiten grazen in kruidige gras-klaver weiden, welke omzoomd zijn door houtwallen. Kernwoorden zijn: rauwmelkse kaas, antibioticavrij, weidegang en lammeren drinken bij de moeder.

Magda en Harry met geiten  stroese dame geitenkaas

Harry met de geiten

Festus Eboigbe van Beebox!

Willem&Drees werkt met biologische boeren. Ze kopen direct in bij biologische boeren en betalen hen een eerlijke prijs. Ze bezorgen jouw verse bio boodschappen bij je thuis zonder bezorgkosten. Kik hier voor meer info.

festus_cut

 

Kevin en Meike van De Kas Eet & Kweekplek!

De Kas Eet & Kweekplek kweekt met het seizoen mee groentes in een oude onverwarmde kas en in de volle grond, aan de rand van Utrecht. De groentes zijn te koop in de kaswinkel, Utrechtse groentepakketten en komen terecht in hun eigen gerechten. Daarnaast organiseert De Kas van mei t/m oktober diverse eetbelevingen en kleinschalige evenementen in de kas, tussen de planten.
Wil je meer weten? Klik hier.

 

KASDAG_110516-27 kevin en meike

 

De Kas Eet & Kweekplek - tafel

 

Daphne van Happy Herbi

 

Sil en Ron Bokje van SillyScreens

Biologisch katoenen T-shirts en sweaters voor fietsliefhebbers. De collectie van SillyScreens ontstond enkele jaren geleden na de ontmoeting tussen een fietsenmaker (Ron) en een illustrator/zeefdrukster (Sil) vanuit de grote liefde voor de fiets en de natuur.

De kleding is gemaakt van biologische katoenen en fair geproduceerd, dus goed voor mens en dier. De prints zijn door Sil en Ron ontworpen en worden met de hand gedrukt in hun eigen zeefdrukkerij in Utrecht.

H tandem burg 0      wapper 2 waslijn

 

Esther Renkens van De kleine Kookfabriek

Met Ayurveda als basis (opleiding 2003 afgerond) ben ik steeds meer gaan doen met gezond eten: mensen begeleiden, koken voor restaurants, cateren, workshops, huiskamer eetcafé met thema en nu productontwikkeling. Deze producten, hartige Whole Food Plant Based alternatieven voor op je brood of bij je warme maaltijd, bied ik aan op deze markt. De meeste producten hebben een gefermenteerde basis. Ik ben nog volop in ontwikkeling dus wat er deze keer niet is, kan er volgende keer zomaar wel zijn!

IMG-20160904-WA0000        DSC_0047