[:nl]Feestelijke opening Stadsherberg Boelens[:]
07/05/2017

[:nl]Dierbare Buurt- en Stadsgenoten!

We heten u graag welkom in de herberg van de nieuwe stad!
Stadsherberg Boelens opent 7 mei haar deuren in Metaal Kathedraal. Een groene stadsoase met betoverende tuin en fantastisch terras!

Bij Boelens serveren we goddelijke biologische dranken en hemelse spijzen. Goed voor mens, natuur en lekker lekker lekker.

Drink onze wijn en breek ons brood, zowel binnen als op het landgoed met stralend terras.

Feestelijke opening

Na afloop van de Bio Markt wordt om 15.00 uur Stadsherberg Boelens op feestelijke wijze geopend met een hapje & een drankje!

wees welkom!

Ben jij bij de opening? Stuur een RSVP naar stadsherbergboelens@metaalkathedraal.nl of zet jezelf op aanwezig op het evenement op Facebook.

Proeven is geloven!

——
Stadsherberg Boelens
Rijksstraatweg 20
3545 NA Utrecht

Vanaf 7 mei geopend op zondag van 11.00 – 22.00 uur[:]

Stadsherberg Boelens / 15.00 - 18.00
Feestelijke opening Stadsherberg Boelens
07/05/2017
[:nl]Feestelijke opening Stadsherberg Boelens[:]
[:nl]Feestelijke opening van Stadsherberg Boelens. Een groene stadsoase met betoverende tuin en fantastisch terras! Bij Boelens serveren we goddelijke biologische dranken en hemelse spijzen. Goed voor mens, natuur en lekker lekker lekker. [:]
/ Stadsherberg Boelens / 15.00 - 18.00
 
   
[:nl]Aan tafeltennis toernooi #2 = VOL![:]
07/05/2017

[:nl]

VOL // VOL
Hoppa, aan tafeltennis is weer aan! Er zijn nog enkele plekken vrij. In het verleden veel vragen gekregen over het niveau. We zijn beginners, iedereen kan meedoen.
Wat is aan tafeltennis? Lekker eten van stadsherberg Boelens, 12 mensen die strijden om de prestigieuze MetaalKathedraalBokaal. Bier van de tap. Geen verliezers. Ok, mailtje als je nog mee wilt doen Doei!

[:]

Metaal Kathedraal / 18.00
Aan tafeltennis toernooi #2 = VOL!
07/05/2017
[:nl]Aan tafeltennis toernooi #2 = VOL![:]
VOL // VOL Hoppa, aan tafeltennis is weer aan! Er zijn nog enkele plekken vrij. In het verleden veel vragen gekregen over het niveau. We zijn beginners, iedereen kan meedoen. Wat is aan tafeltennis? Lekker eten van stadsherberg Boelens, 12 mensen die strijden om de prestigieuze MetaalKathedraalBokaal. Bier van de...
/ Metaal Kathedraal / 18.00
 
   
[:nl]Changemakers in Retail[:]
09/05/2017

[:nl]Changemakers in Retail is een nieuw event van RetailTrends Media over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan uw organisatie het verschil maken? Kom dinsdag 9 mei naar Changemakers in Retail in de Metaal Kathedraal in Utrecht en ontmoet pioniers en krijg praktische handvatten voor nieuwe businessmodellen, innovatie en leiderschap.

Een preview van het programma:
Tony’s Chocolonely wil samen op weg naar 100% slaafvrije chocolade. En is 100% verantwoordelijk voor de eigen impact. Maar hoe meten ze hun impact? Tony’s first lady of chocolate Eva Gouwens neemt u mee naar de cacaoplantages in West-Afrika en vertelt samen met de impactmeters van Avance hoe gestuurd wordt op concrete resultaten.

– Welke kansen biedt product-as-a-service retailers en merken? Circulair expert en oprichter Subspot Robert van Boesschoten signaleert vijf mogelijkheden en gaat tijdens zijn workshop in op wat product-as-a-service voor uw organisatie kan betekenen.

– Hoe staat de consument t.o.v. duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Zijn er verschillen tussen consumentengroepen? En binnen welke productgroepen toont de consument zich het meest kritisch? Bart Bruggenwirth, oprichter van b-open en initiator Dossier Duurzaam beantwoordt deze en meer vragen over de consument.

– Purpose en responsible leadership zijn niet alleen agendapunten van kleine sociale ondernemingen. Chief sustainability Marc Croonen maakt er werk van bij Ahold Delhaize. Hoe kun je tegelijkertijd een positieve impact maken, je marktaandeel vergroten en je merk versterken? Gedachten van een insider.

– Transparantie is een manier om succesvol te zijn, stelt Mark van de Grift, merkexpert en auteur van het boek TRUE Brands (TRUE staat voor transparant, responsible, unique en empathetic). Wat is het belang van transparantie? Wat kenmerkt een TRUE brand in communicatie en gedrag als het gaat om transparantie? En wat zijn de do’s en don’ts? Leer wat transparantie voor uw organisatie kan betekenen in een interactieve sessie. Alle deelnemers aan Changemakers in Retail ontvangen het boek TRUE Brands.

– Van Hulley maakt boxershorts van versleten overhemden. Het concept van Jolijn Creutzberg heeft zo sinds de oprichting in 2012 al tweeënhalf miljoen liter water bespaard. Zij ontving vorig jaar tijdens het World Economic Forum in Davos een aanmoedigingsprijs in de categorie Circulair. Het merk is niet alleen duurzaam, maar ook sociaal doordat vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt achter de naaimachines zitten. Van Hulley is tijdens Changemakers in Retail aanwezig met een mobiel naaiatelier. Neem je oude overhemd mee en ontvang tien procent korting voor jouw Van Hulley.

Moyee Coffee gaat voor niets minder dan een revolutie in de koffieketen. Hoe oprichter Guido van Staveren Van Dijk hiervoor gaat zorgen en waarom fairtrade koffie volgens hem gewoon niet opschiet.

En dat is nog niet alles, er volgen snel meer sprekers. Kom 9 mei ook naar Changemakers in Retail in de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Meld je aan via
www.changemakersinretail.nl. Kosten voor deelname zijn €295,00 (excl. btw).
[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / Hele dag
Changemakers in Retail
09/05/2017
[:nl]Changemakers in Retail[:]
[:nl]Changemakers in Retail is een nieuw event van RetailTrends Media over verandering en kansen. Staan voor product, merk, consument, werknemers en de wereld biedt kansen voor groei en onderscheidend vermogen. Waar kan uw organisatie het verschil maken?[:]
/ Metaal Kathedraal / Hele dag
 
   
[:nl]Ruimte voor initiatief - inspiratietraject[:]
14/05/2017

[:nl]In Utrecht zijn er steeds meer waardevolle buurtinitiatieven met een positieve impact op het milieu en die een groei in bewustzijn realiseren onder medebewoners. Wij als initiatiefnemers van De Grote Transitie Utrecht, zien dat burgerinitiatieven ongekende resultaten bereiken. Deze bewegingen zijn belangrijk voor een verdere maatschappelijke en economische ontwikkeling in onze provincie.

Het opzetten, onderhouden en versterken van initiatieven kost veel tijd en energie. Wij waarderen jullie inzet en ondersteunen graag het versterken van jullie initiatief. Daarom biedt de Grote Transitie Utrecht een inspiratietraject aan waarvan de eerste bijeenkomst zal zijn op 14 mei 2017 in Metaal Kathedraal in de stad Utrecht.

Laat je inspireren door de locatie zelf en stel je voor aan organisaties met experts. Samen met andere kansrijke buurtinitiatieven worden er in creatieve sessies met een kunstenaar handreikingen gegeven om met een nieuwe blik naar je eigen samenwerkingsverband te kijken en om je eventuele vragen te beantwoorden.

Aanmelden

Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mail weldoener@metaalkathedraal.nl met je naam, telefoonnummer, mailadres, namens welk initiatief je komt en met hoeveel personen.

In de week voor 14 mei proberen wij de kunstenaar even contact met je te laten opnemen, zodat deze wat meer over jouw initiatief komt te weten. Dan kunnen we de 14e nog efficiënter aan de slag gaan.

Partners Grote Transitie Utrecht

Natuur- en Milieufederatie Utrecht
Stichting Oikos
Stichting Aarde
Young Innovators van de Universiteit Utrecht
GreenWish

De Grote Transitie wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht[:]

Metaal Kathedraal / 13.00 - 17.00
Ruimte voor initiatief - inspiratietraject
14/05/2017
[:nl]Ruimte voor initiatief – inspiratietraject[:]
In Utrecht zijn er steeds meer waardevolle buurtinitiatieven met een positieve impact op het milieu en die een groei in bewustzijn realiseren onder medebewoners. Wij als initiatiefnemers van De Grote Transitie Utrecht, zien dat burgerinitiatieven ongekende resultaten bereiken. Deze bewegingen zijn belangrijk voor een verdere maatschappelijke en economische ontwikkeling in onze...
/ Metaal Kathedraal / 13.00 - 17.00
 
   
[:nl]Vooruitblik samen met Robbert van der Horst[:]
14/05/2017

[:nl]

Foto: Biomeiler in opbouw

Fotograaf: Peter Jan Brouwer

 

Zondag 14 mei gaan we bij Metaal Kathedraal met kunstenaar Robbert van der Horst over zijn nieuwe kunstwerk.

Mobiele ontmoetingsplaats vlakbij de Biomeiler 
Kunstenaar Robbert van der Horst heeft speciaal voor Metaal Kathedraal het kunstwerk Particle S gemaakt. Deze mobiele ontmoetingsplaats kan op allerlei wijzen een omgeving adopteren. Zowel hangend aan een boom, of staand op de grond. Zo ook tussen de veelheid aan experimenten en processen die gaande zijn op het terrein/in de achtertuin van Metaal Kathedraal. Zondag 14 mei gaan we met de kunstenaar in gesprek over zijn nieuwe kunstwerk.

De warmte van een Biomeiler
Particle S creëert een oase van rust en warmte, door zich vlakbij een Biomeiler te installeren. De warmte die door de Biomeiler wordt gegenereerd krijgt hiermee een directe functie en maakt de opbrengst van deze enorme composthoop ervaarbaar. Het werk is het eerste van een toekomstige serie, waarbij de S staat voor Sit & Sleep. Kom ontspannen in deze warme, bijzondere plek en beleef de mogelijkheden van compost.[:]

Metaal Kathedraal / 16.30 - 17.30
Vooruitblik samen met Robbert van der Horst
14/05/2017
[:nl]Vooruitblik samen met Robbert van der Horst[:]
[:nl]Zondag 14 mei gaan we met kunstenaar Robbert van der Horst over zijn nieuwe kunstwerk, Particle S. Dit werk is speciaal in opdracht van de Metaal Kathedraal gemaakt en maakt de warmte van onze Biomeiler ervaarbaar. [:]
/ Metaal Kathedraal / 16.30 - 17.30
 
   
[:nl]Film "Tomorrow"[:]
14/05/2017

[:nl]Onze planeet wordt bedreigd: natuurlijke bronnen raken uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion naar tien verschillende landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken.

In samenwerking met filmtheater ’t Hoogt vertonen wij de film “Tomorrow”.
Deze film ontvangt een 8,1 op IMDB; een echte aanrader!

Tickets zijn vanaf nu online verkrijgbaar voor 9 euro.

Eten en drinken

In onze gloednieuw op 13 mei geopende Stadsherberg Boelens ben je van harte welkom om voorafgaand aan de film te komen borrelen of te genieten van een vers bereide daghap.

Trailer

[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
Film "Tomorrow"
14/05/2017
[:nl]Film “Tomorrow”[:]
[:nl]Onze planeet wordt bedreigd: natuurlijke bronnen raken uitgeput, de temperatuur stijgt en de bevolking groeit. Onze ecosystemen kunnen het tempo waarin dit allemaal gebeurt niet meer aan. Op zoek naar oplossingen voor dit probleem reizen Mélanie Laurent en Cyril Dion naar tien verschillende landen. Ze ontmoeten daar pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en educatie opnieuw proberen uit te vinden om de wereld leefbaarder te maken. Al deze initiatieven hebben één ding gemeen: het zijn kleine lokale groepen mensen die een alternatief bedenken. In samenwerking met filmtheater 't Hoogt vertonen wij de film "Tomorrow".[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
 
   
[:nl]21-05 Workshop :Voeding van Leen "Burn Out" [:]
21/05/2017

[:nl]Heb je te maken met een burn-out, ben je overspannen of voel je dat je op het randje zit?

Wil je op een natuurlijke manier herstellen of voorkomen dat het mis gaat?

Kom dan naar deze workshop waarin we uitleggen wat de natuur voor jou en je naasten en gezin kan betekenen.

Laat ons je richtingaanwijzer zijn naar een natuurlijker, gezonder en meer gebalanceerd leven. Naar de kern. Naar jou!

Marileen vertelt wat je kan bereiken door het aanpassen van je leefstijl op het gebied van voeding, training en stress.
Hetty vertelt hoe je je lichaam en geest kan ondersteunen door middel van essentiële oliën.

Wij zijn ervan overtuigd dat alles samenhangt dus wij zullen het ook op deze manier benaderen. Holistisch. Niet zweverig, lekker laagdrempelig en vooral gezellig.
Met koffie, thee en wat (gezond) lekkers!

Zien we je de 21e?

Geef je op via de link: https://eepurl.com/cMW0q1

NB: Deel 2 van deze serie inspiratiesessies vindt plaats op 11 juni en zal gaan over darmen en je gezondheid. Reserveer deze vast in je agenda.[:]

Metaal Kathedraal / 14.00 - 17.00
21-05 Workshop :Voeding van Leen "Burn Out"
21/05/2017
[:nl]21-05 Workshop :Voeding van Leen “Burn Out” [:]
Heb je te maken met een burn-out, ben je overspannen of voel je dat je op het randje zit? Wil je op een natuurlijke manier herstellen of voorkomen dat het mis gaat? Kom dan naar deze workshop waarin we uitleggen wat de natuur voor jou en je naasten en gezin...
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 17.00
 
   
[:nl]Congrestival Sociaal en Gezond[:]
30/05/2017

[:nl]Sociaal maakt gezond. En gezond helpt sociaal. Dat wist je al. Maar welke kanten zitten daar eigenlijk aan? En wat betekent het leggen van deze verbinding voor jouw werk? Het Congrestival Sociaal & Gezond, dat plaatsvindt op 30 mei 2017 in Utrecht, is een uitnodiging aan innovatieve professionals uit de gezondheidszorg en professionals uit het sociaal werk om ideeën uit te wisselen en samen aan de slag te gaan.

Het Congrestival Sociaal & Gezond 2017 wordt georganiseerd door Movisie, Sociaal Werk Nederland, NFACTORY, Alles is gezondheid en FNO en de afdeling Sociale Geneeskunde van Amc/UvA.

 

Tickets via: www.movisie.nl[:]

Metaal Kathedraal / 9.00 - 17.00
Congrestival Sociaal en Gezond
30/05/2017
[:nl]Congrestival Sociaal en Gezond[:]
Sociaal maakt gezond. En gezond helpt sociaal. Dat wist je al. Maar welke kanten zitten daar eigenlijk aan? En wat betekent het leggen van deze verbinding voor jouw werk? Het Congrestival Sociaal & Gezond, dat plaatsvindt op 30 mei 2017 in Utrecht, is een uitnodiging aan innovatieve professionals uit de...
/ Metaal Kathedraal / 9.00 - 17.00
 
   
[:nl]Bio Markt[:]
04/06/2017

[:nl]De maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn. Elke 1e zondag van de maand boodschappen doen bij Metaal Kathedraal!

Zondag 4 juni – Bio Markt

Na een ontzettend geslaagde eerste editie in mei, strijkt zondag 4 juni de Bio Markt opnieuw neer bij Metaal Kathedraal. Elke eerste zondag van de maand is de Bio Markt geopend tussen 11.00 – 15.00 uur. De markt vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht, Leidsche Rijn.

Ga voor meer informatie over de aanwezige marktpartijen naar www.metaalkathedraal.nl/biomarkt.

Voedselpodium

Met de komst van een integraal voedselbos in toekomstige woonwijk Rijnvliet met Metaal Kathedraal als aanjager van deze ontwikkelingen te midden van Leidsche Rijn, is de achtertuin van deze oude kerk de uitgelezen plek voor een Bio Markt.
Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. De markt is tevens de plek waar delen van de programmering van Metaal Kathedraal gepresenteerd wordt.

Dit jaar werken kunstenaars met “de Kunst van de Kringloop” en nemen voedsel in de breedste zin onder de loep. Een rijke aanvulling voor bezoekers die op unieke wijze aan de hand genomen worden door kunstenaars en inzichten krijgen voorgeschoteld over voedsel en het klimaat.

Een markt met een verhaal.

Eten & drinken

Geniet van een kop koffie, een biologische lunch en ander lekkers bij Stadsherberg Boelens. Boelens is goed voor mens en natuur en elk weekend geopend van 11-22uur. Nestel je op het prachtige terras en laat je verwonderen door een betoverend landgoed gelegen aan de historische Metaal Kathedraal.
Metaal Kathedraal is een ecologische culturele broedplaats in Leidsche Rijn.

Een plek waar je elk moment een wonder kan verwachten.[:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
Bio Markt
04/06/2017
[:nl]Bio Markt[:]
[:nl]De Bio Markt Leidsche Rijn is er elke 1e zondag van de maand tussen 11.00 - 15.00 uur. De Bio Markt biedt een uitgebreid biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas en wordt gehouden achter Metaal Kathedraal.[:en]Zondag 7 mei is tussen 11.00 - 15.00 uur de eerste editie van de Bio Markt Leidsche Rijn. Een maandelijks terugkerende markt voor de dagelijkse boodschappen. De Bio Markt biedt een uitgebreid biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas. [:]
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
 
   
[:nl]Nature Quest : Kampvuur[:]
07/06/2017

[:nl]

Kampvuursessie: In je element zijn

Waarom kreeg je vroeger de beste gesprekken rondom een kampvuur op het strand? 

Dat wist je niet, maar het gebeurde gewoon.

In je element zijn. Je kent het vast wel, het fijnste gevoel dat er is. Wanneer jij flow in je leven ervaart dan lijkt alles wel vanzelf te gaan. In ons dagelijks leven streven we dikwijls naar dit gevoel of deze staat van ‘zijn’. Maar kún je daar wel naar streven? Hoe dan? Waarom gaan sommige dingen vanzelf en andere niet?

Op een prachtige zomeravond gaan we graag samen met jou in gesprek over het antwoord op deze vragen.  Naar de zin en onzin van het streven naar flow. Om wijsheid te delen en te ontwikkelen.

Van harte welkom bij deze tweede kampvuursessie van Nature Quest in Utrecht! Om verhalen te delen rondom het kampvuur en vanuit verbinding samen te bouwen aan een duurzame samenleving.

Wat levert de kampvuursessie jou op?

  • Een ontmoeting met gelijkgestemden die van een goed gesprek houden.
  • Inzicht en verdieping met betrekking tot je persoonlijke flow ervaring(en).
  • Een heerlijke zomeravond rond het vuur.
  • Kennismaking met oeroude rituelen in een modern jasje onder begeleiding van een enthousiast team van coaches.
  • Een warme kennismaking met het team van Nature Quest

Hoe werkt het?

Samen met een coach van Nature Quest en de andere deelnemers nemen we na een korte introductie plaats rond het kampvuur. Aan de hand van een oeroude en zeer effectieve dialoogvorm gaan we vervolgens samen de diepte in. Zo simpel? Ja, zo simpel.

Locatie

Deze prachtige kampvuursessie vindt plaats in de tuin van de Metaal Kathedraal te Utrecht. Het adres is: Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht.

Vanaf Utrecht Centraal ben je met de fiets in 15 minuten op de locatie.  

Over Henrik Looij

In de eerste plaats ervaar ik een onverzadigbare nieuwsgierigheid en beschouw ik alles als het volgende experiment. Als ondernemer met idealen, coach en trainer combineer ik bij Nature Quest mijn passie voor de natuur en persoonlijke groei. Daarbij probeer ik de juiste balans te vinden tussen het ontwikkelen van wijsheid en niet lullen maar poetsen. Dat doe ik mede op basis van werkervaring in meer dan 20 landen en bij voorkeur ook met een beetje humor. 

Op de hoogte via Facebook

We vinden het fantastisch als je je aanmeldt via de website. Wil je ook op de hoogte worden gehouden via Facebook? Meldt je dan ook daar aan via deze link!

We kijken er ontzettend naar uit je te ontmoeten! Heb je vragen over dit event? Neem dan gerust contact op met de host van dit event: sara@naturequest.nl. 

Ik ben erbij!

[:]

Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
Nature Quest : Kampvuur
07/06/2017
[:nl]Nature Quest : Kampvuur[:]
Kampvuursessie: In je element zijn Waarom kreeg je vroeger de beste gesprekken rondom een kampvuur op het strand?  Dat wist je niet, maar het gebeurde gewoon. In je element zijn. Je kent het vast wel, het fijnste gevoel dat er is. Wanneer jij flow in je leven ervaart dan lijkt...
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
1 2 3 4 5 6 7