[:nl]22-23 JULI CONVOI DE FÊTE![:]
22/07/2017 - 23/07/2017

[:nl]De Metaal Kathedraal zet opnieuw haar deuren wagenwijd open voor de kleurrijke karavaan die Convoi de Fête heet. Verwacht food trucks, artiesten, kunst en vooral: alle FUN van de wereld! Je bent beide dagen van harte welkom om te komen kijken, proeven en meedoen.  De toegangsprijs is 2,50 euro pp.  CU THERE! https://www.convoidefete.com

22 Juli 14.00 – 23.00 uur

23 juli 12.00 – 23.00 uur[:]

Metaal Kathedraal / 0.00
22-23 JULI CONVOI DE FÊTE!
22/07/2017 - 23/07/2017
[:nl]22-23 JULI CONVOI DE FÊTE![:]
De Metaal Kathedraal zet opnieuw haar deuren wagenwijd open voor de kleurrijke karavaan die Convoi de Fête heet. Verwacht food trucks, artiesten, kunst en vooral: alle FUN van de wereld! Je bent beide dagen van harte welkom om te komen kijken, proeven en meedoen.  De toegangsprijs is 2,50 euro pp....
/ Metaal Kathedraal / 0.00
 
   
[:nl]KOM SPELEN,BELEVEN EN LEREN BIJ KUNSTLABORATORIUM XXL[:]
31/07/2017 - 02/08/2017

[:nl]Ze zijn er weer! Professor Loep gaat in de zomervakantie een hele speciale Kunstlaboratorium verzorgen: Kunstlaboratorium XXL: Buitenplaats. Drie hele dagen vol natuur en techniek voor kinderen vanaf 7 jaar in Metaalkathedraal!

Samen met de creatieve Professors van Professor Loep gaan kinderen hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken om allerlei buitenexperimenten, bouwwerken of buitenkunstwerken te maken. Wat gaan we dan precies maken? Nou geen idee, dat bepalen de kinderen zelf!Samen met de creatieve Professors van Professor Loep ga je met jouw eigen creativiteit en fantasie aan de slag om je eigen kunst- of bouwwerken te maken. Wat dan precies? Nou geen idee, jij bent de maker en bedenkt dat zelf!

Elke dag word er gestart met onderzoek of experiment van nieuwe technieken, materialen, ontwerpers of kunstenaars.Aan de hand van deze nieuwe inspiratie kunnen kinderen een eigen ontwerp maken. Per dag een ander ontwerp of juist een heel groot ontwerp als je meerdere dagen komt. Het kan allemaal!

De Professors begeleiden en ondersteunen, maar de kinderen zijnde ontwerpers en makers!

Voor wie: kinderen vanaf 7 jaar Wanneer?  31 juli, 1, 2 augustus locatie Metaal Kathedraal

Kosten: € 45,00 per dag/€87,50 2dgn/€125,00 3 dgn/ U-Pas is mogelijk

Dit programma is inclusief materialen, lunch, werktas,werkboekje & certificaat van deelname.
Meer info of aanmelden? info@professorloep.nl www.professorloep.nl

Edit[:]

Metaal Kathedraal / 0.00
KOM SPELEN,BELEVEN EN LEREN BIJ KUNSTLABORATORIUM XXL
31/07/2017 - 02/08/2017
[:nl]KOM SPELEN,BELEVEN EN LEREN BIJ KUNSTLABORATORIUM XXL[:]
Ze zijn er weer! Professor Loep gaat in de zomervakantie een hele speciale Kunstlaboratorium verzorgen: Kunstlaboratorium XXL: Buitenplaats. Drie hele dagen vol natuur en techniek voor kinderen vanaf 7 jaar in Metaalkathedraal! Samen met de creatieve Professors van Professor Loep gaan kinderen hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken om allerlei...
/ Metaal Kathedraal / 0.00
 
   
[:nl]Bio Markt[:]
06/08/2017

[:nl]De maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn. Elke 1e zondag van de maand boodschappen doen bij Metaal Kathedraal!

De Bio Markt is geopend tussen 11.00 – 15.00 uur en vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht, Leidsche Rijn.

Ga voor meer informatie over de aanwezige marktpartijen naar www.metaalkathedraal.nl/biomarkt.

Voedselpodium

Met de komst van een integraal voedselbos in toekomstige woonwijk Rijnvliet met Metaal Kathedraal als aanjager van deze ontwikkelingen te midden van Leidsche Rijn, is de achtertuin van deze oude kerk de uitgelezen plek voor een Bio Markt. Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. De markt is tevens de plek waar delen van de programmering van Metaal Kathedraal gepresenteerd wordt.

Dit jaar werken kunstenaars met “de Kunst van de Kringloop” en nemen voedsel in de breedste zin onder de loep. Een rijke aanvulling voor bezoekers die op unieke wijze aan de hand genomen worden door kunstenaars en inzichten krijgen voorgeschoteld over voedsel en het klimaat.

Artist in residence Roland van Dierendonck geeft om 13.00 een voordracht op de afvalkansel gemaakt door kunstenaar Robbert van der Horst. Dit is een oeroude traditie van Metaal Kathedraal. De performance duurt ongeveer een kwartier waarna bezoekers in gesprek kunnen gaan met de kunstenaar. Het thema: “Wat is natuurlijk voedsel?”

Biomarkt-watisnatuurlijk-2

 

IMG_1985(1)

Foto: Roland van Dierendonck op de afvalkansel van kunstenaar Robbert van der Horst

 

Eten & drinken

Geniet van een kop koffie, een biologische lunch en ander lekkers bij Stadsherberg Boelens. Boelens is goed voor mens en natuur en elk weekend geopend van 11.00 tot 22.00. Nestel je op het prachtige terras en laat je verwonderen door een betoverend landgoed gelegen aan de historische Metaal Kathedraal.

Metaal Kathedraal is een ecologische culturele broedplaats in Leidsche Rijn.

Een plek waar je elk moment een wonder kan verwachten.[:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
Bio Markt
06/08/2017
[:nl]Bio Markt[:]
[:nl]De Bio Markt Leidsche Rijn is er elke 1e zondag van de maand tussen 11.00 - 15.00 uur. De Bio Markt biedt een uitgebreid biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas en wordt gehouden achter Metaal Kathedraal.[:]
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
 
   
[:nl]Workshop Prof. Loep![:]
06/08/2017

[:nl]Op 6 augustus is er weer een superleuke workshop voor kinderen tot 12 jaar! Dit keer gaan we bottelen!
We gaan op zoek naar eetbare planten en kruiden, en maken een eigen recept voor een limonade. We gaan deze brouwen en bottelen in onze eigen fles of pot met eigen etiket

Tijdstip 13.00-15.00 uur
Prijs ; 15,00 euro pp

Meld je snel aan via onderstaande link![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 13.00 - 15.00
Workshop Prof. Loep!
06/08/2017
[:nl]Workshop Prof. Loep![:]
[:nl]Op 6 augustus is er weer een superleuke workshop voor kinderen tot 12 jaar! Dit keer gaan we bottelen! We gaan op zoek naar eetbare planten en kruiden, en maken een eigen recept voor een limonade. We gaan deze brouwen en bottelen in onze eigen fles of pot met eigen etiket[:]
/ Metaal Kathedraal / 13.00 - 15.00
 
   
[:nl]Filmavond 'Down to Earth'[:]
20/08/2017

[:nl]Elke derde zondag van de maand film kijken bij Metaal Kathedraal

Zondag 20 augustus, 19.30 uur
DOWN TO EARTH Met nagesprek
Filmmakers: Rolf Winters en Renata Heinen

Een Nederlandse familie van vijf laat de boel de boel en gaat op zoek naar een nieuw perspectief op onze doorgedraaide wereld. Ze bezoeken de meest afgelegen plekken op aarde. In vijf jaar tijd bezoekt de familie zes continenten om hier opzoek te gaan naar wijze mensen die nog nooit eerder geïnterviewd of gefilmd zijn. Van de Amazone tot de jungles in India, van de outback in Australië tot de Kalahari Woestijn, van het Andesgebergte tot het Bovenmeer, ontmoeten zij mensen die één zijn met de natuur. Down to Earth schetst de diepe wijsheid die zij ontmoetten. Ben jij er klaar voor?

Films die ertoe doen

Deze filmavond is een samenwerking tussen Filmtheater ’t Hoogt en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Op de maandelijkse filmavond worden films getoond die ertoe doen. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren. Deze films worden in de context van het inhoudelijke programma van Metaal Kathedraal geplaatst. Een van de programmalijnen is de Kunst van de Kringloop. Dit programma plaatst op diverse wijzen ons afval in een ander daglicht. De Kunst van de Kringloop geeft artistiek commentaar op de wereld en gaat in op de relatie tussen mens, afval en natuurlijke bronnen.

Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een biologische maaltijd of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst.

Koop je ticket online . UITVERKOCHT![:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
Filmavond 'Down to Earth'
20/08/2017
[:nl]Filmavond ‘Down to Earth'[:]
[:nl]Deze filmavond elke derde zondag van de maand is een samenwerking tussen Filmtheater 't Hoogt en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
 
   
[:nl]The Bucketlist Festival[:]
02/09/2017

[:nl]Wat staat er op jouw bucketlist?

Kom op zaterdag 2 september je bucketlist afstrepen op de tweede editie van The Bucketlist Festival bij de Metaal Kathedraal!

Maak je borst maar nat voor de tweede editie van The Bucketlist Festival! The Bucketlist Festival is een uniek ervaringsfestival waar het allemaal draait om verrassende, avontuurlijke en buitengewone dingen doen. Op 2 september toveren we de Metaal Kathedraal weer om tot een paradijs waar je anderen én jezelf weer kunt uitdagen om je bucketlist af te strepen. Ga helemaal los met auto’s slopen, transformeer jezelf tot een levend kunstwerk met een exclusieve body paint-sessie of verleg je grenzen met het eten van sushi van naaktmodellen. Niets is te gek, dus geef je goeie ideeën maar door. Wij regelen weer een schitterende dag op 2 september!

Dus zet je jezelf op aanwezig, nodig je BFF’s uit en hou onze website en Facebook-pagina in de gaten voor onthullingen en de start van de ticketverkoop!

Psssst…. Wil je een indruk van de vorige editie? Check dan snel de aftervideo:

https://bit.ly/BLF16after[:]

Metaal Kathedraal / 14.00 - 23.00
The Bucketlist Festival
02/09/2017
[:nl]The Bucketlist Festival[:]
Wat staat er op jouw bucketlist? Kom op zaterdag 2 september je bucketlist afstrepen op de tweede editie van The Bucketlist Festival bij de Metaal Kathedraal! Maak je borst maar nat voor de tweede editie van The Bucketlist Festival! The Bucketlist Festival is een uniek ervaringsfestival waar het allemaal draait...
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 23.00
 
   
[:nl]Bio Markt[:]
03/09/2017

[:nl]De maandelijkse Bio Markt van Leidsche Rijn. Elke 1e zondag van de maand boodschappen doen bij Metaal Kathedraal!

De Bio Markt is geopend tussen 11.00 – 15.00 uur en vindt plaats in de achtertuin van Metaal Kathedraal aan Rijksstraatweg 20 te Utrecht, Leidsche Rijn.

Ga voor meer informatie over de aanwezige marktpartijen naar www.metaalkathedraal.nl/biomarkt.

Voedselpodium

Met de komst van een integraal voedselbos in toekomstige woonwijk Rijnvliet met Metaal Kathedraal als aanjager van deze ontwikkelingen te midden van Leidsche Rijn, is de achtertuin van deze oude kerk de uitgelezen plek voor een Bio Markt.
Metaal Kathedraal werkt stap voor stap toe naar een rijk gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. De markt is tevens de plek waar delen van de programmering van Metaal Kathedraal gepresenteerd wordt.

Dit jaar werken kunstenaars met “de Kunst van de Kringloop” en nemen voedsel in de breedste zin onder de loep. Een rijke aanvulling voor bezoekers die op unieke wijze aan de hand genomen worden door kunstenaars en inzichten krijgen voorgeschoteld over voedsel en het klimaat.

Een markt met een verhaal.

Eten & drinken

Geniet van een kop koffie, een biologische lunch en ander lekkers bij Stadsherberg Boelens. Boelens is goed voor mens en natuur en elk weekend geopend van 11-22uur. Nestel je op het prachtige terras en laat je verwonderen door een betoverend landgoed gelegen aan de historische Metaal Kathedraal.

Metaal Kathedraal is een ecologische culturele broedplaats in Leidsche Rijn.

Een plek waar je elk moment een wonder kan verwachten.[:]

Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
Bio Markt
03/09/2017
[:nl]Bio Markt[:]
[:nl]De Bio Markt Leidsche Rijn is er elke 1e zondag van de maand tussen 11.00 - 15.00 uur. De Bio Markt biedt een uitgebreid biologisch aanbod van groenten, fruit, vlees, vis en kaas en wordt gehouden achter Metaal Kathedraal.[:]
/ Metaal Kathedraal / 11.00 - 15.00
 
   
[:nl]Opening 'Particle S' [:]
03/09/2017

[:nl]

Kunstenaar Robbert van der Horst presenteert Particle S bij Metaal Kathedraal!

Zondag 3 september om 14:00 presenteert kunstenaar Robbert van der Horst Particle S bij de Metaal Kathedraal.
Particle S is een werk dat de relatie tussen kunst, ecologie en de mens op spanning brengt. Voor Van der Horst is het de eerste in een serie symbiotische verblijfs-objecten (de Particles) die uitnodigen tot ontmoeting en verstilling. De relatie met de gastheer vormt hierin een cruciaal onderdeel.

Het werk van Robbert van der Horst kenmerkt zich door vluchtige bouwwerken die door hun architectonische inpakt een relatie opwekken met de omgeving en de gebruiker. Particle S is een uitnodiging voor een verwarmd en ongestoord oponthoud met plaats voor 2. De overgang van openbaar naar privé leidt tot focus en verstilling

De gastheer is de biomeiler, een gigantische composthoop van gekapte bomen uit de wijk in aanbouw rond de kathedraal. Het werk laat je het onzichtbare proces van ontbinding en de daarbij vrijkomende warmte ervaren.

Robbert van der Horst is sinds 2016 Artist in Residence bij de Metaal Kathedraal en speelt een prominente rol in het programma de Kunst van de Kringloop. De Kunst van de Kringloop beweegt zich op het snijvlak van kunst, de mens en onze leefwereld met een enorme focus voor duurzaamheid en zorg voor onze Aarde. Metaal Kathedraal gelooft in de kunsten als de innovator en accelerator van maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Metaal Kathedraal daagt de kunstenaar uit deze te verbeelden, te expliciteren en zichtbaar te maken voor een breed publiek. Dit programma wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Utrecht.

De opening van particle S vind plaats om 14:00 op het plein achter Metaal Kathedraal en is voor iedereen toegankelijk. Van 11:00 tot 15:00 is ook de maandelijkse biomarkt met producten uit de streek en culturele intermezzo’s en uiteraard is herberg Boelens geopend. Zie de site voor het volledige programma op 3 september. www.metaalkathedraal.nl

[:]

Metaal Kathedraal / 14.00 - 15.00
Opening 'Particle S'
03/09/2017
[:nl]Opening ‘Particle S’ [:]
Kunstenaar Robbert van der Horst presenteert Particle S bij Metaal Kathedraal! Zondag 3 september om 14:00 presenteert kunstenaar Robbert van der Horst Particle S bij de Metaal Kathedraal. Particle S is een werk dat de relatie tussen kunst, ecologie en de mens op spanning brengt. Voor Van der Horst is...
/ Metaal Kathedraal / 14.00 - 15.00
 
   
[:nl]OPENING  "The Beholder" van Penélope Hémon[:]
17/09/2017

[:nl]Penélope Hémon, Francaise en dit jaar afgestudeerd aan de Rietveld Academie,haar werk ondertussen geselecteerd voor de Dutch Design week, zocht een mooie plek voor “The Beholder”. En waar mooier dan in Metaal Kathedraal!
Zo gezegd, zo gedaan en nu rust The Beholder in ons prachtige Bramenbosch. Op zondag 17 september om 16.00 uur verwelkomen wij hem officieel! Wees welkom!

Title:
“The Beholder” from Pénélope Hémon AKA PEN

“The Beholder is a lonely guardian, looking down on his people with kindness. A shelter located in his belly offers protection. Once you keep him company his loneliness fades away.”[:]

Metaal Kathedraal / 16.00 - 16.30
OPENING  "The Beholder" van Penélope Hémon
17/09/2017
[:nl]OPENING “The Beholder” van Penélope Hémon[:]
[:nl]Penélope Hémon, Francaise en dit jaar afgestudeerd aan de Rietveld Academie,haar werk ondertussen geselecteerd voor de Dutch Design week, zocht een mooie plek voor "The Beholder". En waar mooier dan in Metaal Kathedraal! Zo gezegd, zo gedaan en nu rust The Beholder in ons prachtige Bramenbosch. Op zondag 17 september om 16.00 uur verwelkomen wij hem officieel! Wees welkom![:]
/ Metaal Kathedraal / 16.00 - 16.30
 
   
[:nl]Filmavond 'De Boer en het Klimaat'[:]
17/09/2017

[:nl]MAIL[3]

DE BOER EN HET KLIMAAT

THE UNCERTAINTY HAS SETTLED
met inleiding van regisseur Marijn Poels (is in het nederlands)!

We weten dat het klimaat verandert. Maar hoe nieuw is dat? Is klimaatverandering nog wel natuurlijk? Of wordt de wetenschap geleid door big business? Welke rol spelen politiek, media en grote energiebedrijven? Ontdek er alles over in deze actuele documentairefilm. Won de Beste Documentaire op het Berlin Independent Film Festival 2017!

Films die ertoe doen

Deze filmavond is een samenwerking tussen Filmtheater ’t Hoogt en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Op de maandelijkse filmavond worden films getoond die ertoe doen. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren. Deze films worden in de context van het inhoudelijke programma van Metaal Kathedraal geplaatst. Een van de programmalijnen is de Kunst van de Kringloop. Dit programma plaatst op diverse wijzen ons afval in een ander daglicht. De Kunst van de Kringloop geeft artistiek commentaar op de wereld en gaat in op de relatie tussen mens, afval en natuurlijke bronnen.

Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een biologische maaltijd of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst, graag even bellen naar 030-2374060.

Koop je ticket online of aan de deur.[:]

Tickets / Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
Filmavond 'De Boer en het Klimaat'
17/09/2017
[:nl]Filmavond ‘De Boer en het Klimaat'[:]
[:nl]Deze filmavond elke derde zondag van de maand is een samenwerking tussen Filmtheater 't Hoogt en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.[:]
/ Metaal Kathedraal / 19.30 - 22.00
1 2 3 4 5 6 7