Filmavond ‘De Boer en het Klimaat’


MAIL[3]

DE BOER EN HET KLIMAAT

THE UNCERTAINTY HAS SETTLED
met inleiding van regisseur Marijn Poels (is in het nederlands)!

We weten dat het klimaat verandert. Maar hoe nieuw is dat? Is klimaatverandering nog wel natuurlijk? Of wordt de wetenschap geleid door big business? Welke rol spelen politiek, media en grote energiebedrijven? Ontdek er alles over in deze actuele documentairefilm. Won de Beste Documentaire op het Berlin Independent Film Festival 2017!

Films die ertoe doen

Deze filmavond is een samenwerking tussen Filmtheater ’t Hoogt en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Op de maandelijkse filmavond worden films getoond die ertoe doen. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren. Deze films worden in de context van het inhoudelijke programma van Metaal Kathedraal geplaatst. Een van de programmalijnen is de Kunst van de Kringloop. Dit programma plaatst op diverse wijzen ons afval in een ander daglicht. De Kunst van de Kringloop geeft artistiek commentaar op de wereld en gaat in op de relatie tussen mens, afval en natuurlijke bronnen.

Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een biologische maaltijd of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst, graag even bellen naar 030-2374060.

Koop je ticket online of aan de deur.