Opening ‘Particle S’


Kunstenaar Robbert van der Horst presenteert Particle S bij Metaal Kathedraal!

Zondag 3 september om 14:00 presenteert kunstenaar Robbert van der Horst Particle S bij de Metaal Kathedraal.
Particle S is een werk dat de relatie tussen kunst, ecologie en de mens op spanning brengt. Voor Van der Horst is het de eerste in een serie symbiotische verblijfs-objecten (de Particles) die uitnodigen tot ontmoeting en verstilling. De relatie met de gastheer vormt hierin een cruciaal onderdeel.

Het werk van Robbert van der Horst kenmerkt zich door vluchtige bouwwerken die door hun architectonische inpakt een relatie opwekken met de omgeving en de gebruiker. Particle S is een uitnodiging voor een verwarmd en ongestoord oponthoud met plaats voor 2. De overgang van openbaar naar privé leidt tot focus en verstilling

De gastheer is de biomeiler, een gigantische composthoop van gekapte bomen uit de wijk in aanbouw rond de kathedraal. Het werk laat je het onzichtbare proces van ontbinding en de daarbij vrijkomende warmte ervaren.

Robbert van der Horst is sinds 2016 Artist in Residence bij de Metaal Kathedraal en speelt een prominente rol in het programma de Kunst van de Kringloop. De Kunst van de Kringloop beweegt zich op het snijvlak van kunst, de mens en onze leefwereld met een enorme focus voor duurzaamheid en zorg voor onze Aarde. Metaal Kathedraal gelooft in de kunsten als de innovator en accelerator van maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Metaal Kathedraal daagt de kunstenaar uit deze te verbeelden, te expliciteren en zichtbaar te maken voor een breed publiek. Dit programma wordt mogelijk gemaakt met ondersteuning van de Gemeente Utrecht.

De opening van particle S vind plaats om 14:00 op het plein achter Metaal Kathedraal en is voor iedereen toegankelijk. Van 11:00 tot 15:00 is ook de maandelijkse biomarkt met producten uit de streek en culturele intermezzo’s en uiteraard is herberg Boelens geopend. Zie de site voor het volledige programma op 3 september. www.metaalkathedraal.nl