Metaal Kathedraal meets Het Huis Utrecht


Een wintermiddag met performances, een lezing, rondleidingen, lekker eten en haardvuur. Verbinding tussen ecologie en kunst. Makers vanuit de broedplaats Metaal Kathedraal en Het Huis Utrecht presenteren hun werk in de prachtige omgeving van deze oude kerk en fabriek. De stadsherberg verzorgt de biologische lunch en borrelhappen. De lunch is vanaf 12:00 uur verkrijgbaar.

Dit Winterfestival is onderdeel van Culturele Zondagen Nieuwsjaarsduik 2017.

Tijdens de Nieuwjaarsduik vindt de kick-off plaats van de samenwerking tussen Het Huis en Metaal Kathedraal. De toegangsprijs van €10,00 is een speciale Nieuwjaarsduikprijs voor een middagvullend programma.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Programma

Vanaf 12.00 uur

Vanaf 12.00 uur kan er heerlijk geluncht worden in onze nieuw geopende stadsherberg. De lunch wordt voor u vers bereid door Jose Fonseca.

13:00 – 13:30 | Collectief Walden

33 liter olie, 33 liter ijs en 33 liter minerale aarde hervinden op kleine schaal hun natuurlijke evenwicht. Collectief Walden bestaat uit vijf kunstenaars, ieder heeft een achtergrond vanuit een andere discipline.

13:45 – 14:15 / 14:30 – 15:00 | Sjamandada

Sinds 2013 bouwt Sjamandada aan een cyclus van rituele seizoensontregelingen onder de titel ‘dronken kalender’. Speciaal voor de Metaal Kathedraal is de performance ‘tweegezicht’ te zien.

13:45 – 14:15 / 16:30-17:00 | Fabuloka

Edwin Schulte en Jorga Lok; twee circusartiesten die in hun werk een mix brengen van circus, theater, muziek en poëzie op het podium of in de straat. In de voorstelling Contra gaan de artiesten op zoek naar hun schaduw.

15:00 – 16:00 | Wild Vlees

‘When everything is human, the human is an entirely different thing’. Een performance van Wild Vlees waarin Tamar Blom en Francesca Lazzeri onderzoeken hoe je op fysieke wijze afstand kunt nemen van je identiteit.

16:30 – 17:30 | Beeldjutters

Doorlopend programma. Een danser, acteur of muzikant worden omringd door videoprojecties met absurdistische beelden van vissen met mensenarmen, een verdwaalde trombone-speler op een berg en een poëtisch schaduwspel van dans tussen wuivende takken.

Doorlopend is er heerlijke warme Glühwein en kun je genieten van winterse happen.
Naast dit programma is er ook nog open atelier van Kim Helder, Margo de Wijk en de foto-expositie ‘Wabi Sabi’ van Friso Wiersum.

Kim Helder

Helder is eigenaar van Flinterfijn;’Ongecompliceerde kunst & fratsen met een knipoog’.

Margo de Wijk

Margo de Wijk doet niets liever dan fotograferen, schilderen, beelden creëren en ronddwalen in de natuur. Deze passies heeft zij samengebracht in haar werk.

Wabi Sabi

Wabi sabi is een Japans begrip dat staat voor ‘het schone in het imperfecte zien’, en staat daarmee haaks op een aantal ontwikkelingen in de Westerse wereld waarin wij ons bewegen. Als reiziger, als forens en als verwoed flaneur is Friso Wiersum gevoelig voor die kleine storingen in ons systeem. Hij fotografeerde er veel de afgelopen jaren – en presenteert hier een kleine selectie.

Tickets voor deze gezellige wintermiddag zijn hier verkrijgbaar.