Cinemekka | Tinkebell


Elke derde zondag van de maand film kijken bij Metaal Kathedraal!

Deze Cinemekka ontvangen wij een hooggeëerde gast! Kunstenaar Tinkebell komt naar Metaal Kathedraal om het fosfaatprobleem uit haar film “Save Our Children” ervaarbaar te maken. De film zal door Tinkebell zelf geïntroduceerd worden en tevens zal zij een installatie bouwen waardoor we een stapje dichter bij de oplossing kunnen komen. Mis het niet!

Film: Save Our Children van Tinkebell

Zijn we de laatste generatie op aarde? Omdat er een fosfaat tekort dreigt zou dit best het geval kunnen worden. Een klein groepje biologen weet al jaren dat de uitspoeling van fosfaat de mensheid voor een aanmerkelijk grotere uitdaging stelt dan het gebruik van fossiele brandstoffen. Performance-kunstenares Tinkebell ontmoette Foodlog commentator Wouter de Heij die haar vertelde dat de wereld vergaat als we fosfaat – een bouwsteen voor DNA en dus de productie van leven en daarmee ook van eten – niet gaan recyclen. Maar waarom weten wij dat niet? En wat moeten we doen? We moeten ons leven veranderen.

Tinkebell verfilmde het en nu kent heel Nederland het probleem. U toch ook? Niet? Kom dan kijken! Dan hebben we het er na de film over hoe we dit gaan oplossen.

 

Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een bijpassend biologisch driegangendiner of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst via stadsherbergboelens@metaalkathedraal.nl.


Programma

17.30 Biologisch diner
19.30 Film met een verhaal
20.00 Pauze
21.00 Nagesprek
21.30 Vuur en een drankje

 

Tickets

 

De toegang is gratis!

Symposium Fosfaat Spagaat

Overdag organiseert Slow Food Youth Network (SFYN) een symposium over het fosfaatprobleem. Cinemekka verrijkt deze dag met een film en installatie over dit onderwerp. Interesse in dit symposium? Meer informatie hierover vindt u online.

Over Cinemekka

De filmavonden zijn een samenwerking tussen T Hoogt Filmtheater en Café en Metaal Kathedraal. Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod dat voornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Op de maandelijkse filmavond worden films getoond die ertoe doen. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren.