StadsAcademie

Laat die discussie maar zitten. Zonde van de tijd. Lang leve de dialoog. Laten we onszelf voeden met ieders waarheid, kennis en kunde en bouwen aan het vertrouwen en geloof van mogelijkheden. Geladen met positief denken vanuit oplossingen en plannen van aanpak. Falen is het grote leren.

Metaal Kathedraal heeft sinds 2011 het voortouw genomen om ecologische en circulaire ontwikkelingen lokaal, nationaal en internationaal te stimuleren. Dit doen we door kennis over te dragen middels interactief en educatief cultureel programma vanuit leer trajecten voor Rijk, Provincie, Gemeente en Bewoners. Vanuit ons Stadslab nemen we je mee in de wereld waarin ons handelen voedend is voor onze leefomgeving en aarde. We open source werken vanuit en met een breed netwerk waarin het realiseren van een biobased society gevoed door kennis en expertise vanuit de geniale natuur: Biomimicry. 

In 2020 start Waterschool Utrecht ( Makkink & Bey) , Onkruideniers en Building Conversation met hun residenties bij Metaal Kathedraal. Zo kunnen we nog meer de diepte in en betrekken we de bewoners van Rijkvliet integraal bij ons programma om te bouwen met elkaar aan een breed platform van kennis over Circulair leven vanuit de praktijk.

Ervaar het in biotoop Metaal Kathedraal en de circulaire proeftuin. Alles is integraal met elkaar verbonden. Wij puzzelen dus niet een stukje van de puzzel maar de totale puzzel.

 
 
Particle S in het Bramenbosch
Kunstenaar Robbert van der Horst heeft speciaal voor Metaal Kathedraal het kunstwerk Particle S ontwikkeld.
lees verder
 
Dialoogtafel
7 april – 15.00 uur Recht doen aan Wubbo’s legaat Voor de première Ockels Erfenis gaan we aan tafel met…
lees verder
 
’t was Mis op Zondag – 7 april 2019
Een waanzinnige dag. Zonovergoten met hordes bezoekers voor de biomarkt, kindervoorstelling en de nieuwste docu Ockels Erfenis. De docu en…
lees verder
 
Get Connected: Economic Board Utrecht
7 mei 2019, Bijeenkomst Materiaal Gedreven Opdrachtgeverschap.
lees verder
 
Podcast: De toekomstbestendige maatschappij geïnspireerd door Wubbo Ockels en zijn legaat
‘T Is Mis op Zondag’ – 7 april 2019. In dialoog met Ruud Koornstra, Wytze Walstra, Marielle van Dijk, Florian…
lees verder
 
Voedsellab: Workshop Fermenteren
Zondag 7 juli, 13.00 uur. Schrijf je snel in!
lees verder
 
In dialoog met Ehab Sayed
20 juni – Vernieuwende producten en bouwsystemen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving.
lees verder
 
FERMENTATIELAB
Altijd al kimchi willen maken, bier willen brouwen, wijn maken of kaas? Experimenteren met voedsel? dat kan nu. Metaal Kathedraal,…
lees verder