FERMENTATIELAB

 

Altijd al kimchi willen maken, bier willen brouwen, wijn maken of kaas? Experimenteren met voedsel? dat kan nu.

Metaal Kathedraal, is gestart met een Fermentatie lab.

Als je belangstelling hebt, dan kan je gratis meedoen en gebruik maken van de faciliteiten, er is wel altijd iemand van Metaal Kathedraal bij.

Ook is er regelmatig een workshop onder leiding van Jasper Pos, hiervoor moet je je wel van te voren aanmelden door hiervoor een ticket te kopen. Bekijk het programma voor meer info over data en inschrijven.

Workshop Fermenteren in de buitenkeuken – juli 2019

WAAROM FERMENTEREN?

Omdat het echt heel erg leuk is!

Fermenteren is een methode om je voedsel te verduurzamen. Gefermenteerde groenten blijven bijvoorbeeld langer houdbaar. Er zijn verschillende waardevolle redenen om groente te fermenteren.

Fermentatie lab


De voordelen van fermenteren:

1. Fermenteren verbetert de smaak, textuur en verteerbaarheid van groente;

2. Fermentatie verhoogt vitamines en bio-actieve stoffen in groente;

3. Door te fermenteren wordt groente, maar ook andere voeding beter verteerbaar. De melksuiker lactose wordt bijvoorbeeld afgebroken door fermentatie;

4. Fermentatie zorgt voor het verminderen of verwijderen van anti-nutriënten in groenten en andere voeding. Anti-nutriënten zijn stoffen uit bijvoorbeeld granen, noten en peulvruchten die slecht verteerbaar zijn en de opname van mineralen uit onze voeding kunnen verhinderen;

5. Fermentatie creëert een bron van levende, gezonde bacteriën;

6. Door te fermenteren wordt de houdbaarheid van groente verhoogt.

25 liter Bio bananenport maken in de grote keuken van Metaal Kathedraal