In dialoog met Ehab Sayed


 
 
Expert meeting in Metaal Kathedraal, een bijeenkomst voor architecten, ontwerpers, bouwers, projectontwikkelaars, landschapsarchitecten en geïnteresseerden die vanuit natuurlijke systemen willen bouwen. Tijdens Duurzame Week 2019, donderdag 20 juni 2019 van 15.00 – 16.30 uur. Tickets a €15,00 zijn online te koop.

Ehab Sayed uit Engeland komt naar Nederland en woont gedurende zijn verblijf in Nederland bij Metaal Kathedraal. Ehab Sayed is een pionier binnen de duurzame bouw. Zijn werkwijze voor zowel zijn organisatie als producten die hij ontwikkelt zijn geheel in tune met de kennis, kunde en kracht van de natuur. Vernieuwende producten en bouwsystemen die bijdragen aan een gezonde leefomgeving en productiemethodes. Zijn producten zijn de toekomst. Of te wel het NU! Bezoek donderdag 20 juni ‘In dialoog met Ehab Sayed’ waar Ehab zijn werk presenteert en in dialoog gaat over de toepassingen met ontwerpers, architecten, aannemers, bouwers en projectontwikkelaars.

Genialiteit van de natuur

Met zijn research- & developmentbedrijf ‘Biohm’ ontwikkelt hij op de natuur geïnspireerde constructiesystemen en bouwmaterialen, zoals isolatiemateriaal op basis van schimmels en plantaardig beton. Maar het meeste in het oog springt de nieuwe constructiemethode – door het bedrijf Triagomy gedoopt – met in elkaar grijpende bouwstenen waardoor geen permanente bindmiddelen meer nodig zijn voor stevige constructies. Met zijn internationale team van jonge, getalenteerde designers, ingenieurs, architecten, biologen en entrepreneurs probeert hij een revolutie te ontketenen in de bouw door de circulaire economie te combineren met human-centered design.

Hij loopt ver op de troepen vooruit en maakt het concreet toepasbaar om circulair te faciliteren voor een gezonde en circulaire stad. Een bouwconstructie die ook uitermate geschikt is als toepassing in ecodorp achter Metaal Kathedraal. En dat het Ecodorp een inspiratie wordt voor Rijnenburg.

Wij hebben Ehab leren kennen vanuit de jarenlange samenwerking met Universiteit Utrecht (UU) en Jaco Appelman. Ehab verblijft in juni bij Metaal Kathedraal en zal ook spreken tijdens We Make the City in Amsterdam.

Tickets

Kaarten a 15 euro zijn te koop via onze online ticketshop.
Deze expert meeting is in samenwerking met Jaco Appelman, UU en Hof van Cartesius en is onderdeel van de Stadsacademie Utrecht en het programma van Duurzame Week 2019. Een bijeenkomst voor architecten, ontwerpers, bouwers, projectontwikkelaars, landschapsarchitecten en geïnteresseerden die vanuit natuurlijke systemen willen bouwen.