Particle S in het Bramenbosch

 

Kunstenaar Robbert van der Horst heeft speciaal voor Metaal Kathedraal het kunstwerk Particle S ontwikkeld. Deze mobiele ontmoetingsplaats kan op allerlei manieren verder ontwikkeld worden en aan de omgeving aanpast worden. Dit ontwerp is de start. En zal in de toekomst onderdeel zijn van de vele processen die gaande zijn op het terrein/in de achtertuin van Metaal Kathedraal. Particle S creëert een oase van rust en warmte, door zich vlakbij een Biomeiler te installeren. De warmte die door de Biomeiler wordt gegenereerd krijgt hiermee een directe functie en maakt de opbrengst van deze enorme composthoop ervaarbaar. Het werk is het eerste van een toekomstige serie, waarbij de S staat voor Sit & Sleep. Kom ontspannen in deze warme, bijzondere plek en beleef de mogelijkheden van compost.

Robbert van der Horst studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en volgde daarna de postacademische theater en performance opleiding Dasarts. Hij heeft zich ontwikkeld als een veelzijdig kunstenaar en houdt zich bezig met hoe de relatie met de grond ons leven bepaalt. Zijn werk gaat over de mens in relatie tot de wereld, soms ontworteld en op drift, dan weer zeker en vast.  Zijn beelden en performances hebben raakvlakken met het landschap, ecologie, (tijdelijke) architectuur en haar gebruikers. Momenteel is meer van zijn werk te zien in Welcome into the Village, Urban Campsites en de Karavaan.

De Kunst van de Kringloop is boven alles een artistiek commentaar op de wereld waarin wij leven en op onze persoonlijke relatie tot afval en natuurlijke bronnen. Experts op gebied van social design, nieuwe technologie en permacultuur stellen hun kennis en inzichten beschikbaar aan kunstenaars om een interactieve installatie te ontwikkelen in de mini-economie die Metaal Kathedraal rijk is. Particle S is onderdeel van de vaste collectie van de Kunst van de Kringloop . Het werk wordt deze dag, samen en als onderdeel van Transition Lab, als onderdeel van de Grote Transitie die in Utrecht gaande is.

particle