Kruidenworkshop Lichaamsverzorging


Onze verzorgingsproducten uit de winkel zitten vol met microplastics, SLS en parabenen; niet fijn voor lijf en natuur. In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een paar natuurlijke verzorgingsproducten zoals douchegel, shampoo, tandpasta of deodorant. Wat zal het lekker geuren, want we maken gebruik van etherische oliën. Een weldaad voor lichaam en geest!

Over de kruidenworkshops

Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Bij Metaal Kathedraal is een prachtige medicinale tuin aangelegd, een plek om aan de slag te gaan met de geneeskracht van kruiden. De kracht zit in moeder natuur en is binnen handbereik. Je verdiept je tijdens de workshop in het kruid en hoe je het kunt inzetten voor je gezondheid. We gaan plukken, ruiken en proeven. We maken er een tinctuur, (lichaams)verzorgingsproduct, olie, zalf, elixer en/of hapjes mee. Na een gezellige middag bezig zijn op een inspirerende plek ga je met een eigen gemaakt natuurproduct, een hoop inspiratie en kruidenkennis naar huis.

De workshops worden gegeven door Heddy Veltkamp. Heddy heeft de basiscertificatie Kruidengeneeskunde op zak en studeert nu verder voor kruidengeneeskundige. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil haar kennis hierover delen met anderen. De workshops zijn er voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden en geschikt voor alle niveaus.

Kosten en reserveren

De prijs per workshop is €25,79. Deze prijs is inclusief online reserveringskosten, materialen, hand-out en koffie/thee.

Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12, wacht dus niet te lang met het reserveren van jouw plekje! Dit doe je online via onze ticketshop; wel zo gemakkelijk!

Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mis op Zondag op elke 1e zondag van de maand. Mis op Zondag heeft een vermakelijk rijk gevuld en educatief programma voor alle leeftijdsgenoten in de wijk met muziek, theater, kinderprogramma, kunst en workshops.

Andere kruidenworkshops

Staat jouw thema of kruid er niet bij? Laat het Heddy weten! Bij voldoende animo volgt wellicht een workshop over dit onderwerp.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!