UW BUURTSUPER PRESENTEERT: BIOLOGISCHE GROENTE- EN VLEESPAKKETTEN

Biologisch eten uit de buurt met groente- en vlees pakketten als startend onderdeel van de BuurtSuper die we samen aan het opbouwen zijn.

We gaan binnenkort van start met biologische groente- en vleespakketten als onderdeel van de BuurtSuper die we samen aan het opbouwen zijn. Rijnvliet is namelijk een Super Buurt met al haar eetbare planten waar we als bewoners op den duur voor een groot deel eten uit kunnen halen. De bomen en planten zijn nog volop in ontwikkeling, dus om nu al een voedselvoorziening met de Buurt te kunnen organiseren gaan we werken met lokale biologische groente- en vleespakketten.

Hoe werkt het?

Heel simpel! Je hebt een abonnement en er wordt wekelijks een groente- en/of vleespakket voor jou bezorgd bij de Metaal Kathedraal. De bezorging en het afhalen gebeuren op een vaste weekdag. Omdat we momenteel nog in gesprek zijn met leveranciers volgen de details over hoeveelheden en prijzen later.

Waarom?

Biologische en lokale productie die met het seizoen mee gaat is duurzamer. Rechtstreeks gezamenlijk inkopen is voordeliger én geeft meer zeggenschap over je eten en de boeren krijgen een eerlijkere prijs.

Waarom in Rijnvliet?

We hoeven jullie als bewoners ondertussen al niet meer te vertellen dat Rijnvliet een unieke wijk is omdat we hier in een voedselbos wonen. Op den duur zou het dan ook fantastisch zijn als we de productie uit de eigen wijk, tuin en misschien wel keuken ook integraal onderdeel laten worden van de BuurtSuper. Misschien heb je bijvoorbeeld zóveel jam gemaakt dat die aangeboden kan worden in de BuurtSuper, waar de eigen productie uitgewisseld kan worden als aanvulling op onze eigen voedselvoorziening.

Wil je meedenken en organiseren?

Hoe mooi is het om samen met je buurtgenoten (een deel van de) voedselvoorziening van de buurt te regelen! We zijn dus op zoek naar mensen die nu of op termijn mee zouden willen helpen om dit onderdeel van de BuurtSuper draaiende te houden.

Meedenken, meebouwen!

Daarnaast kun je ook mee meebouwen, meedoen en meedenken en zo de BuurtSuper laten ontstaan en ontwikkelen. Bijvoorbeeld: hoe kan de wijkproductie ontstaan? Wat willen we allemaal in de kunnen aanschaffen in de BuurtSuper? Hoe doen we dit op een efficiente wijze en zorgen we ervoor dat alles en iedereen tot bloei komt? Hoe werken we zonder gifstoffen, optimale eigengemaakte kennis en met minimale middelen en maximale opbrengst? En hoe maken we onze opbrengst breed deelbaar met de juiste verdeelsleutels? Ook de BuurtSuperkastjes in de wijk gemaakt door Cascoland zijn hier actief onderdeel van.

Beginnen: Maar stap je voor stapje!
We starten met eigen groente- en vleespakketten en laten zo samen alles beetje bij beetje ontstaan.

Aanmelden

We gaan van start bij een minimum van 20 deelnemers. Vul het aanmeldformulier in bij bakkerij Amadeus, vink aan wat voor jou van toepassing is en stop dit formulier in de brievenbus bij de Metaal Kathedraal. Of stuur een mail naar buurtsuper@metaalkathdraal.nl. Heb je vragen, suggesties en aanvullingen? We horen graag!

Welkom bij jouw eigen BuurtSuper Rijnvliet!