Komt dat zien! 12 en 13 december presenteren wij Vortex Roulette; een programma ism Waterschool Utrecht.

 

Bekijk de vooraankondiging van de Vortex Roulette op 12 en 13 december in het filmpje hieronder van Culturele Zondagen. Centraal in deze aflevering staat het werk van Philipp Kolmann, artist in residence binnen de samenwerking met de Waterschool.

Maureen: “Welkom in de wereld van Metaal Kathedraal: hier werken we vanuit de kracht van de verbeelding om in samenspraak met de natuur een geweldig leven te kunnen bouwen. Op 12 en 13 december gaan wij een fantastisch programma maken met kunstenaars die hier het hele jaar door werken voor een grote kunstmanifestatie hier in Leidsche Rijn! Samen met de Waterschool Utrecht bouwen we aan een school voor de allerkleinsten.”

Één van die kunstenaars is Philipp Kolmann: “I work with microbes. I will use the process of artisanal bread baking to introduce them to the little ones. The huge oak tree on the estate of Metaal Kathedraal links the elements of the environment and food production, so we will use the acorns that are found right here!”

Philipp Kolmann en Maureen Baas komen in beeld bij deze uitzending van Culturele Zondagen in het kader van CZ@home. Hierin worden creatieve broedplaatsen in Utrecht verkend. De gehele aflevering van CZ@Home staat online op het Youtube kanaal van Culturele Zondagen.