Tantes Maal Kookt bij Metaal Kathedraal

 

PERSBERICHT | Utrecht, dinsdag 17 april 2018

Gerechten uit verschillende culturen bereid met bezieling en vakmanschap

UTRECHT – Pop-up restaurant Tantes Maal komt met haar thuiskoks koken in de Utrechtse Metaal Kathedraal. Tantes Maal zorgt bij ‘CineMekka Film & Food’ elke 3e zondag van de maand voor een heerlijk biologisch menu in lijn met de film. CineMekka vertoont in samenwerking met ‘t Hoogt Filmtheater maandelijks films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren. Om de beleving van de film te versterken en samen de dialoog over de inhoud aan te gaan wordt er na de film gegeten. Met samen eten als verbindende factor tussen mensen, culturen en duurzaamheid is Tantes Maal met haar thuiskoks voor Metaal Kathedraal de ideale culinaire partner.

Tantes Maal

In het leven geroepen door Frank Splinter en Erik Lodenstein organiseert Tantes Maal als pop-up restaurant dineravonden met voortreffelijke thuiskoks uit diverse culturen, traditioneel en authentiek. Bijna elke familie heeft er een: een thuis- of hobbykok die menig familie-diner tot een culinair festijn weet te maken. Met traditionele recepten die vaak van moeder op dochter of vader op zoon worden overgedragen, elke keer weer verfijnd en verbeterd! Tantes Maal geeft deze thuiskoks nu een podium. Want hoe leuk is het dat hun bijzondere kookkunsten nu voor iedereen is te proeven, ervaren en beleven.

CineMekka ‘Raving Iran’

Zondag 22 april is de matinee voorstelling Raving Iran bij CineMekka tijdens Mekka op Zondag. Raving Iran is de prachtige documentaire van Susanne Regina Meures. We volgen Anoosh en Arash. Twee jonge techno dj’s in de strenge islamitische republiek Iran. Een land met veel armoede, gigantische delen woestijn en gebergte en waar amper vrijheid heerst in culturele of religieuze uitingen. Met gevaar voor eigen leven blijven Blade & Beard, zoals Anoosh en Arash zich als dj’s noemen, geloven in de liefde voor techno en house. Een rauwe film maar ook poëtisch verslag van twee jongens die voor hartverscheurende keuzes komen te staan.
Na de film kan er worden nagepraat en kan er genoten worden van de authentieke Perzische gerechten door thuiskoks Azar Tishe en Michiel Wijnbergh van Tantes Maal. Azar is Iraanse en kent vele traditionele Iraanse gerechten. Michiel kookt vaak met Azar en gaat voor lekker vegetarisch.

Menu

Op het menu van Tantes Maal staan authentieke Iraanse gerechten als: Kashke Bademjoon met Iraans platbrood, Vega Azar met polenta en gegrilde koningsoesterzwammen à la Michiel, Kookoo Sabzi, Chelo Zereshk en een verfrissende Salad Shirazi. Als dessert is er traditioneel Perzisch saffraanijs van ijsmaker Bastani Tehran uit Den Haag.

Info en reserveren

CineMekka Raving Iran met Tantes Maal is onderdeel van Mekka op Zondag, het culturele programma van Metaal Kathedraal op de 1e en 3e zondag van de maand. Mekka op Zondag is gratis te bezoeken. Op zondag 22 april is er onder andere een vinylmarkt en wordt er muziek gedraaid door de Utrechtse oefenmeesters. Inloop voor de film is vanaf 16.30 uur. De film start rond 17.00 uur en rond 18.30 uur is er Tantes Maal.

Reserveren kan via de website van Metaal Kathedraal.

Film €9,50 | Film & Food €24,95 | Losse maaltijd excl. film €15,50 | optioneel dessert + €3,00

Metaal Kathedraal

Metaal Kathedraal is een onafhankelijke culturele ecologische broedplaats. Dit initiatief van kunstenaars in het voormalige buurtschap De Meern, is een vrijplaats waar ecologie, kunst, cultuur, natuur en cultureel ondernemerschap samengebald worden in een unieke programmering vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Metaal Kathedraal werd medio 1800 gebouwd en was daarmee een van Utrechts’ eerste katholieke kerken. Het monumentale karakteristieke pand is door de eeuwen heen vele male getransformeerd van Katholieke kerk, naar zijspanfabriek, naar metaalfabriek. In 2011 werd de fabriek bezemschoon overgenomen door kunstenaars. Nu is het een bruisend nieuw Mekka voor een breed publiek, Utrechtse makers, kunstenaars, performers en evenementen.

Kom maken, Kom spelen!

Tantesmaal-snijplank-FB
————-

Meer info online via:
https://www.facebook.com/tantesmaal/
https://www.metaalkathedraal.nl/events/cinemekka-raving-iran-april2018/
https://www.facebook.com/events/188097718638730/
https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/cinemekka-food-film-raving-iran