CineMekka Film & Food met ‘Raving Iran’ en Tantes Maal


Raving Iran is een prachtige documentaire van Susanne Regina Meures. We volgen Anoosh en Arash. Twee jonge techno dj’s in de strenge islamitische republiek Iran. Een land met veel armoede, gigantische delen woestijn en gebergte en waar amper vrijheid heerst in culturele of religieuze uitingen. Met gevaar voor eigen leven blijven Blade & Beard, zoals Anoosh en Arash zich als dj’s noemen, geloven in de liefde voor techno en house.

Underground scene Iran

Tussen september 2013 en augustus 2014 legt deze documentaire hun leven vast in Teheran. In de openbaarheid kunnen Anoosh en Arash hun muziek niet ten gehore brengen. Toch timmeren zij met hun melodieuze deephouse flink aan de weg in het ondergrondse muziekcircuit van Iran. Beiden snakken naar een leven waarin zij hun muzikale dromen kunnen waarmaken buiten de illegaliteit en zonder gevaar. Dan komt er een uitnodiging komt te komen draaien op groot technofestival Lethargy in Zürich.

Must-see; rauwe en poëtisch

Susanne Regina Meures sprak met de mannen af in hun thuishaven, de Iraanse hoofdstad teheran. Hier maakte zij zoveel mogelijk beelden. Om de veiligheid van zowel haarzelf als Blade & Beard te kunnen garanderen zijn ook enkele scenes opgenomen met verborgen camera’s of mobiele telefoon. Een rauwe film maar ook poëtisch verslag van twee jongens die voor hartverscheurende keuzes komen te staan.

In de film wordt Perzisch, Engels en Duits gesproken. De film is in het Engels ondertiteld.

Tantes Maal

CineMekka Raving Iran is een matinee voorstelling en start rond 16.30 uur. Na de film kun je in onze Stadsherberg geheel in stijl blijven eten. Twee voortreffelijke thuiskoks van pop-up restaurant Tantes Maal staan vandaag bij ons in de keuken en koken heerlijke authentieke vegetarische Perzische gerechten.

Menu

Op het menu van Tantes Maal staan authentieke Iraanse gerechten als: Kashke Bademjoon met Iraans platbrood, Vega Azar met polenta en gegrilde koningsoesterzwammen à la Michiel, Kookoo Sabzi, Chelo Zereshk en een verfrissende Salad Shirazi. Als dessert is er traditioneel Perzisch saffraanijs van ijsmaker Bastani Tehran uit Den Haag.

Tickets en tijden

Film €9,50 | Film & Food €24,95 | Losse maaltijd excl. film €15,50 | optioneel dessert + €3,00

Inloop voor de film is vanaf 16.30 uur. Rond 17.00 uur start de film en rond 18.30 uur gaan we aan tafel.
Je bent natuurlijk ook al eerder dan 16.30 uur van harte welkom bij Mekka op Zondag!

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van Mekka op Zondag!
Elke 1e en 3e zondag van de maand is Mekka op Zondag en staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.