Programma Mekka op Zondag 2 september

 

Op veler verzoek is de Bio Markt er voortaan vanaf 10.00 uur.

Aanstaande zondag is het weer 1e zondag van de maand en dat betekent Mekka op Zondag met Bio Markt & meer!

Met heerlijk nazomerweer is het heerlijk toeven in de tuinen van Metaal Kathedraal! Vanaf 12.00 uur speelt Dirk live op zijn gitaar.

Met uitzondering van sommige activiteiten is Mekka op Zondag gratis te bezoeken.

DE MARKT GROEIT EN GROEIT!

Sinds de start van de markt afgelopen jaar heeft Metaal Kathedraal stap voor stap toegewerkt naar een steeds rijker gevulde markt met een duurzaam, lokaal en biologisch aanbod. En dat is gelukt. Vanaf mei kun je nu ècht voor alle dagelijkse boodschappen terecht bij de Bio Markt Leidsche Rijn. Naast het aanbod van non-food, groente, fruit en kaas is er nu bijvoorbeeld ook een bakker met heerlijk brood, taart en koek en een kraam met zuivelproducten. Het aanbod wordt nog telkens uitgebreid.

Metaal Kathedraal als plek voor een biomarkt

Metaal Kathedraal is sinds 2011 de Utrechtse ecologische culturele broedplaats waar de lokale historie en ecologische toekomst kan worden ervaren. Een praktijkmuseum vol handvatten om lichaam en geest te voeden en zodoende in samenspraak met moeder natuur de wereld een betere plek te maken. Een biomarkt met educatieve programmering is onlosmakelijk verbonden aan deze missie. Het landgoed rondom de aloude kerk is rijk gevuld met eetbare gewassen, heeft een medicinale tuin en grenst aan de nieuwe woonwijk Rijnvliet. In deze kersverse woonwijk wordt, naar initiatief van Metaal Kathedraal en omwonenden, een integraal voedselbos van 15 hectare aangelegd. Dit maakt Metaal Kathedraal de uitgelezen plek voor een biomarkt. Met het huisvesten van de Bio Markt geeft Metaal Kathedraal gehoor aan de behoefte van inwoners van Leidsche Rijn om lokaal en eerlijk geteeld biologisch voedsel te kopen in de directe omgeving. De ondernemers van de Bio Markt leveren naast overheerlijk voedsel ook een bijdrage aan een goed voedselklimaat voor de wijk en de stad. Een markt met een verhaal waar kennis wordt gedeeld over eten en goede voeding.

Eten & drinken

Onze Stadsherberg Boelens is elke Mekka op Zondag geopend voor een goede kop koffie met een lekker stuk taart, een verfrissend drankje en/of een goede borrel! Nestel je op het prachtige terras of binnenin de oude kerk en laat je verwonderen door het betoverende landgoed bij de historische Metaal Kathedraal.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!

Tot Zondag! <3