Magda Mendes wint Gouden Notekraker 2018

 

Wij feliciteren Magda Mendes van harte met het winnen van De Gouden Notekraker!

Met de Gouden Notekraker eren musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen. De winnaar wordt gekozen door artiesten en platenmaatschappijen die bij Sena zijn aangesloten (in totaal 30.000). Zondag 18 november is deze Gouden Notekraker met ‘Silêncio, de fado dwaalt door Utrecht’ bij Metaal Kathedraal te bewonderen.


Fragment van de uitreiking door Ellen ten Damme in Paradiso / 17 september 2018

Reserveren

Silêncio speelt zondag 18 november om 16.30 uur bij Metaal Kathedraal.

Tickets voor dit bijzondere concert inclusief Portugese heerlijkheden zijn voor €27,50 online te koop. Prijs is exclusief €0,79 online reserveringskosten.

Persbericht Silêncio, de fado dwaalt door Utrecht dd 17 september 2018

Winnaar Gouden Notekraker 2018 Magda Mendes op tournee met Portugese liederen

Magda-Mendes-presenteert-Sllencio_-fotograaf-Carlos-Breton

Portugese zangeres Magda Mendes –kersverse winnaar van de Gouden Notekraker 2018- en gitarist Ward Veenstra gaan van zondag 14 oktober tot en met zondag 18 november 2018 op tournee langs acht verrassende locaties in alle uithoeken in de diverse wijken van Utrecht. Tijdens hun programma Silêncio zullen zij verschillende Utrechtse locaties omtoveren tot Fadoclub, geïnspireerd op de muziekcultuur in de Portugese hoofdstad Lissabon. “Ik kan niet wachten om in deze wijken van Utrecht op te treden met Silêncio” aldus Magda Mendes. Zij ging zelf op onderzoek uit naar locaties en initieert Silêncio nu voor het eerst in Utrecht, in o.a. Kerk Blauwkapel, Parel van Zuilen, Theater Wittevrouwen ZIMIHC, Colour Kitchen Oudegracht, Theater Stefanus ZIMIHC, Molen De Ster, De Klub en Metaal Kathedraal. Eerder speelden Magda Mendes en Ward Veenstra Silêncio al in succesvolle tournees in Rotterdam en Amsterdam.

NRC interviewde Magda Mendes voorafgaand aan het winnen van de Gouden Notekraker: “Wow, ze weten dat ik besta” aldus Magda Mendes.

Magda Mendes

is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar drie jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters met haar nieuwe programma Oliveirasin 2018. Op 17 september won zij in Paradiso de Gouden Notekraker 2018, een vakprijs waar musici stemmen op de meest opvallende prestaties van het afgelopen seizoen.

Ward Veenstra

speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. In 2016 produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.

Silêncio, de Fado dwaalt door Utrecht

“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”


Trailer Silêncio – De fado dwaalt door Utrecht| Magda Mendes en Ward Veenstra

Meerdere concerten van zondag 14 oktober t/m zondag 18 november 2018: speellijst in de volgende pagina. Kaartverkoop via de locaties. NB: Bij de eerste locatie: Kerk Blauwkapel gaat de kaartverkoop via magdamendes.com

Meer info over het programma, alle speellocaties en Magda Mendes vind je op magdamendes.com

Links

Foto’s door Carlos Breton