Silêncio, de fado dwaalt door Utrecht


Met Silêncio toveren de Portugese zangeres Magda Mendes en gitarist Ward Veenstra Metaal Kathedraal om tot een Fadoclub, geïnspireerd op de muziekcultuur in de Portugese hoofdstad Lissabon. Eerder speelden zij Silêncio al in succesvolle tournees in Rotterdam en Amsterdam. Zondag 18 november bezoek je Silêncio bij Metaal Kathedraal. Verwacht een heerlijke avond met fadomuziek en Portugese hapjes.

Reserveren

Silêncio speelt zondag 18 november om 16.30 uur bij Metaal Kathedraal.

Tickets voor dit bijzondere concert inclusief Portugese heerlijkheden zijn voor €27,50 online te koop. Prijs is exclusief €0,79 online reserveringskosten.

“De fado is het Portugese levenslied en geeft stem aan melancholie, weemoed en verdriet”, vertelt Magda Mendes. “Ons programma Silêncio gaat vooral over mijn reis naar Nederland, over de heimwee naar Lissabon maar ook over het thuis voelen in Nederland. Het zijn intieme en akoestisch gespeelde concerten op kleine locaties, zoals ze ook in Portugal plaats vinden. We zitten dicht op het publiek. Ze reageren tussen de nummers door, een enkeling zingt zelfs mee. Het publiek waant zich een avond in Lissabon en heeft het gevoel in een echte fadoclub te zijn.”

Magda Mendes

is geboren en opgegroeid in Lissabon. Al op haar twaalfde ging zij daar studeren aan het conservatorium en vanaf dat moment staat haar muzikale leven in het teken van de traditionele Portugese muziek. In 2002 bracht de muziek haar naar Nederland en sindsdien woont ze in Rotterdam waar drie jaar geleden de dwaaltocht Silêncio begon. Ook tourt ze regelmatig langs de Nederlandse theaters en door haar nieuwe programma Oliveiras in 2018 genomineerd voor De Gouden Notekraker, een prijs waar musici stemmen op de meest opvallende prestaties van het afgelopen seizoen. De uitslag wordt 17 september 2018 bekend gemaakt in Paradiso Amsterdam.

Update 17 september: Magda heeft gewonnen!

Ward Veenstra

speelde als gitarist jarenlang in de bands van Mathilde Santing en zangeres Nynke Laverman, met wie hij samen de meeste liedjes schreef voor haar met een Edison bekroonde cd Nomade. In 2016 produceerde hij het nieuwe album van de Antilliaanse zangeres Izaline Calister.

Meer info over het programma en Magda Mendes vind je op magdamendes.com.

Foto door Carlon Breton

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!