Filmtheater ’t Hoogt en Metaal Kathedraal starten duurzame samenwerking

 

Elke derde zondag van de maand film kijken bij Metaal Kathedraal

Als vrijplaats waar ecologie, kunst en cultuur hand in hand gaan, zoekt Metaal Kathedraal de samenwerking op met Filmtheater ‘t Hoogt. Resultaat is een programmering van films die ertoe doen vanuit een uitzonderlijk monumentaal gebouw. Na de aftrap op zondag 14 mei met de film ‘Tomorrow’, wordt elke derde zondag van de maand een film vertoond.

Films die ertoe doen

Het doel van deze samenwerking is films te tonen die de inhoudelijke programmalijnen van Metaal Kathedraal versterken. Films die laten zien wat er nu in de wereld gebeurt en gaan over mensen die het anders durven aan te pakken; films die verrassen, raken, aanzetten tot nadenken en confronteren.

Filmtheater ‘t Hoogt

Filmtheater ’t Hoogt is voor Metaal Kathedraal de ideale partner om deze programmering te verzorgen. Met een aanbod datvoornamelijk bestaat uit films van niet-westerse en jonge, onbekende filmmakers met potentie, kijkt zij verder dan het reguliere aanbod.

Inhoudelijk programma Metaal Kathedraal

De films worden in de context van het inhoudelijke programma van Metaal Kathedraal geplaatst. Een van de programmalijnen is de Kunst van de Kringloop. Dit programma plaatst op diverse wijzen ons afval in een ander daglicht. De Kunst van de Kringloop geeft artistiek commentaar op de wereld en gaat in op de relatie tussen mens, afval en natuurlijke bronnen.

Tomorrow

Tomorrow geeft een dergelijk artistieke wijze commentaar op de structurele aantasting van ons ecosysteem én biedt oplossingen. Een film die vanuit een sterke urgentie gemaakt middels een crowdfunding campagne en de kijker meeneemt in het verhaal van morgen.

Tomorrow is een inspirerende film die de kijker bewust maakt van de status quo, maar ook uitdaagt actie te ondernemen. Deze film wordt zondag 14 mei om 19:30 uur getoond.

Our daily bread

De tweede film die binnen deze samenwerking is geprogrammeerd staat op de agenda voor zondag 19 mei 19:30 uur. Our daily bread, een korte documentaire, sluit aan op de tweede programmalijn van Metaal Kathedraal; het Voedselpodium.

De film biedt een inkijk in productieprocessen van uiteenlopende etenswaren. Waar komt ons voedsel vandaan en hoe komt het tot stand? De soms schokkende beelden laten zien hoe loopbanden, snijapparaten en machines het proces bepalen. Mensen, dieren en gewassen lijken slechts een bijrol in het geheel.

Biologische keuken

Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is voorafgaand aan de film geopend voor een biologische maaltijd of een hapje bij de borrel. Reserveren is gewenst.

Koop je ticket online of aan de deur.

Persbericht 12 mei 2017