TisMis! Maandelijkse festivaldag voor impact


Een actueel cultureel programma met handvatten om de nieuwe werkelijkheid in de tijd van klimaatcrisis als oplossingen ervaarbaar te maken voor een breed publiek.

‘T fijne van fijnstof 

Wat is dat? Wat kunnen we ermee? Waarom is dit zo in opspraak? Wat betekent het voor jou, onze gezondheid, jouw leefomgeving? Schuif aan, kom maken, ervaren, en leren over fijnstof. We bieden u een interactieve eetbare installatie -met fijnstof als hoofd- ingrediënt?!

TisMis is de eerste zondag van de maand. Kom spelen en onze toekomst ervaren tijdens TisMis en doordeweeks in de circulaire proeftuin! Open van ma/vrij van 9 tot 17.00. Kook water voor een kopje koffie op het restafval en ga op avontuur. Verwen uzelf met de kennis over de kracht & kunde van de natuur en hoe dienstbaar deze is aan ons geluk!

Met uitzondering van sommige activiteiten is TisMis gratis te bezoeken; zie ook metaalkathedraal/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht.

2020: Ode aan de genialiteit van de natuur

Wij denken dat de kennis, kunde en kracht vd natuur ons de hoop en verbinding geeft die we als mens nodig hebben om het tij te keren. En dat het onze taak is onze medemens intensief te betrekken bij de magie en genialiteit van (onze) natuur! In samenwerking met wijkbewoners en oa de Waterschool, Building Conversation en de Onkruideniers maken we dit ervaarbaar en belichten we het ingenieuze zelfherstellende vermogen van lichaam en geest, de aarde en universum. In de vorm van veldonderzoek herontdekken we onze directe omgeving. We gaan met wijkbewoners op onderzoek en in gesprek. We maken cultureel programma met datgene dat leeft en aangereikt wordt door de lokale omgeving. Hun vragen bepalen de inhoud van het programma in TisMis. We gaan met elkaar onderzoeken hoe we samen lokaal kunnen produceren, consumeren en communiceren om te bouwen aan een eetbare en zuurstofrijke omgeving.