De Avonden incl. diner | Schwalbe speelt Steen


STEEN is een ritueel /werkplaats /actie /kunstwerk waarin ruimte is voor andere soorten aan de onder- en zijkant van een straatsteen. Collectief Schwalbe nodigt u uit voor De Avonden; een interactief diner op maandag 28 september, met daarna een samenwerking in hun tijdelijke werkplaats Steen in Metaal Kathedraal tijdens TisMis op 4 oktober.

De Avonden incl. diner op maandag 28 september | 19.00 – 22.00 | €15,00
Workshop op zondag 4 oktober | diverse tijden | €7,50

Voor het Diner nodigt Schwalbe de buurt, bewoners, vanzelfsprekenden en onzelfsprekenden uit om met ons te eten en te drinken. Om elkaar eerst en vooral als mens te ontmoeten, te spreken over wat er op dat moment leeft, zonder specifiek doel, zonder gespreksleider.

Vanuit het Diner volgt De Avonden

De Avonden is een georganiseerde bijeenkomst waarbij een wetenschapper, een kunstenaar, en een ‘doener’ spreken over waar zij professioneel en niet-professioneel mee bezig zijn. Debra Solomon vertelt op de avonden over grond, wat er in de bodem leeft en waar die uit bestaat. Ronald Boer werkt in residentie bij Metaal Kathedraal aan een project van de Onkruidenier en vertelt over wat er zoal groeit in de directe omgeving. De makers van Steen houden hun eigen presentatie en delen inspiratiemateriaal.

De Avonden is een informele avond. Intiem, open en voelend als een clubhuis. Een samenkomst en uitwisseling van ervaring en kennis over iets wat connectie heeft met steen, grond en manieren van omgaan met je directe omgeving.

Schwalbe COLLECTIEF

Schwalbe is een theatercollectief dat sinds 2008 fysieke, minimalistische voorstellingen maakt en speelt in Nederland en daarbuiten. In 2013 maakten zij met een groep van 35 Rotterdammers Schwalbe zoekt massa. In elke stad waar zij speelden nodigden ze mensen uit om samen een massa beweging op het podium te maken. De voorstelling won de BNG Bank nieuwe theatermakersprijs en werd genomineerd voor de Nederlandse Dansdagen en de VSCD Mimeprijs. Sinds 2017 onderzoeken zij een vorm van theater waar uitwisseling, plek en proces een grotere rol speelt, vanuit het idee ‘organisatie is inhoud en inhoud is organisatie’.

Tickets