Rondleiding Medicinale tuin


Met bloemen en kruiden valt veel te doen, zowel culinair, cosmetisch als medisch. Bij Metaal Kathedraal is een prachtige medicinale tuin aangelegd die er om vraagt ontdekt te worden! De tuin is altijd in ontwikkeling en verandert continue. Kom tijdens een rondleiding van een half uur meer te weten over wat er groeit en bloeit en ontdek de (genees)kracht van moeder natuur binnen handbereik!

Kruidenworkshops

De rondleiding wordt gegeven door Heddy Veltkamp. Heddy heeft de basiscertificatie Kruidengeneeskunde op zak en studeert nu verder voor kruidengeneeskundige. De natuur en geneeskrachtige planten en bomen in het bijzonder inspireren haar. Zij wil haar kennis hierover delen met anderen. Dit doet zij middels korte rondleidingen door de tuin en via verschillende kruidenworkshops waarbij telkens een ander kruid centraal staat.

In de workshops wordt dieper ingegaan op de geneeskracht van een of meerdere kruiden uit de medicinale tuin en leer je hoe je het kunt inzetten voor je gezondheid. We gaan plukken, ruiken en proeven. We maken er een tinctuur, (lichaams)verzorgingsproduct, olie, zalf, elixer en/of hapjes mee. Na een gezellige middag bezig zijn op een inspirerende plek ga je met een eigen gemaakt natuurproduct, een hoop inspiratie en kruidenkennis naar huis.

Elke 1e eerste zondag van de maand kun je om 13.30 uur een kruidenworkshop volgen. De workshops zijn geschikt voor alle niveaus en voor iedereen die interesse heeft in de geneeskracht van kruiden.

Aanmelden

Je kunt je voor een rondleiding door Heddy aanmelden in onze Stadsherberg.
Voor de rondleiding geldt een vrijwillige bijdrage in €. De rondleiding start om 12.00 uur en duurt ongeveer 30 minuten.

Mocht je na de rondleiding je verder willen verdiepen in de geneeskracht van kruiden, dan kun (indien er nog plaatsen vrij zijn) je in de middag meedoen aan de kruidenworkshop. De kosten voor een workshop zijn €25,00 inclusief materialen, hand-out, koffie en thee.

Zeker zijn van een plekje in de workshop?
Reserveer dan alvast online via metaalkathedraal.nl/tickets.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!