Opening “De Watervortex”- interactieve waterinstallatie


Opening van de interactieve waterinstallatie “De Watervortex” van Artist in Residence Stephan Versteeg.

We zijn allemaal gefascineerd door water. Het plezier waarmee we het zien bewegen, van vorm veranderen, de lol van een waterbaan, papieren bootjes in de stromende beek. Water staat voor energie en beweging.

Stephan onderzoekt in zijn werk de verschillende manieren waarop water levend- en energiegevend kan zijn, de vormen die water kan krijgen en de beweging die dit oplevert. De waterbaan als Perpetuum Mobile, waarin we het wonder van de ‘moeiteloze inspanning’ van water kunnen meemaken.

Stephan Versteeg heeft zijn onderzoek gebaseerd op het werk van Victor Schauberger. Schauberger heeft zijn hele leven gewerkt om de werking en levensloop van water in kaart te brengen. Hij ontdekte wat een magisch element water is. Hij onderzocht de werking van Implosie in tegenstelling tot de Explosie. Op het terrein van Metaal Kathedraal zal een grote windmolen verrijzen die water oppompt. Dat water begint te leven en krijgt vele vormen, het wordt versnelt en wekt energie op. In de installatie zien we waarom.

Kom spelen met water in de Interactieve Waterinstallatie van ontwerper Stephan Versteeg.

T’is Mis op Zondag

Deze activiteit is onderdeel van T’is Mis op Zondag. Elke 1e zondag van de maand staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma met (kinder)theater, bio markt, muziek, film, lezingen, workshops, etc. Stadsherberg Boelens in Metaal Kathedraal is elke eerste zondag van de maand geopend vanaf 09.30 uur voor een lekkere kop koffie, lunch en taart. Het programma van T‘is Mis op Zondag bekijk je op https://www.metaalkathedraal.nl/programma.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.