Kindervoorstelling ‘nijntje op de fiets’ (2+)


UPDATE 2: Beide voorstellingen voor nijntje op de fiets zijn helemaal uitverkocht. Maar niet getreurd, zondag 2 september is er de voorstelling ‘Over een kleine mol die..’! Een hilarische slapstickvoorstelling voor 2 jaar en ouder naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch. Hiervoor zijn nog enkele kaartjes te koop via metaalkathedraal.nl/tickets.

UPDATE: De voorstelling van 10.00 uur was rap uitverkocht! Om geen kinderen teleur te stellen hebben we een extra voorstelling om 11.00 uur! Hoera 🙂 – tickets a €7,50 (ex €0,59 servicekosten) zijn te koop via onze online ticketshop.

nijntje op de fiets

Een muzikale kindervoorstelling voor kinderen geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna.

Fietsen is het liefste wat ik doe
over de heuvels, door het bos
met de fiets kan ik overal naartoe
ja, nijntje wordt nooit moe
Dan fiets ik langs de vijver
de vijver is heel groot
er zwemmen witte eenden in
die breng ik dan wat brood ook

Tickets en tijden

De kindervoorstelling nijntje op de fiets speelt om 10.00 uur bij Metaal Kathedraal.

Tickets a € 7,50 (ex €0,59 servicekosten) zijn online te koop via metaalkathedraal.nl/tickets

nijntje op de fiets

Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen. Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar vrolijk decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

Over Marianne van Houten

Marianne van Houten studeerde in 2005 af aan het Artez conservatorium (zang), maar wist toen al dat theater voor haar onlosmakelijk verbonden is met zang en ze volgde daarom verschillende workshops. O.a. clowning, improvisatie en kleinkunst. Direct na haar afstuderen speelde ze in verschillende kindertheaterproducties. Ze schrijft en speelt ook haar eigen kindervoorstellingen. Marianne specialiseerde zich vooral in het lesgeven en theatermaken voor de allerkleinsten. Daarnaast werkt ze voor Diva Dichtbij. Ze zingt dan voor mensen die langdurige zorg nodig hebben en niet meer zelf naar het theater kunnen gaan, bijvoorbeeld in zorginstellingen voor mensen met dementie.

Naar de boeken van nijntje
Auteur en illustrator: Dick Bruna
© copyright Dick Bruna, Mercis bv 1953-2016

Cast

Spel: Marianne van Houten
Liedjes: Femke Hermans
Script en regie: Hans Thissen
Decorontwerp: Kors de Waard
Decoruitvoering: Eric Loze
Fotografie: Willem Schalekamp

Mekka op Zondag

Deze activiteit is onderdeel Mekka op Zondag!
Tijdens Mekka op Zondag staan de aloude kerkdeuren als vanouds wagenwijd open en ben je van harte welkom! Op deze zondagen is er telkens een afwisselend programma voor jong & oud met muziek, film, lezingen, workshops, etc. Het programma van Mekka op Zondag bekijk je hier.

Het programma van Metaal Kathedraal wordt mede mogelijk gemaakt door DOEN en gemeente Utrecht!

Bekijk de trailer