Mekka Fest – Metaal Kathedraal op z’n best


Het Uitfeest vormt al 18 jaar de opening van het culturele seizoen in Utrecht. Met film, theater, muziek, dans, exposities en meer blikken de culturele instellingen en gezelschappen vooruit.

Op 4 september is het weer zover: het Uitfeest! Tijdens deze Culturele Zondag laten verschillende culturele instellingen in Utrecht hun cultuuraanbod voor het nieuwe seizoen zien. Metaal Kathedraal kan hier als ecologische culturele broedplaats natuurlijk niet ontbreken! We hebben op deze dag dan ook een heel fijn en mooi programma samengesteld; Mekka Fest – Metaal Kathedraal op z’n best!

Programma

Mekka Fest wordt georganiseerd door Metaal Kathedraal en alle makers en atelierhouders van Metaal Kathedraal.

In onze nieuwe theaterwerkplaats achter in de tuin heeft CineMekka speciaal voor deze gelegenheid een mini bioscoop gebouwd. Hier kun je onderuitgezakt kijken naar diverse korte films. Neem een kijkje bij de wormen van Stadsboer Tempel en leer over permacultuur. Pluk, bak en beleef het geluk met Julia van Soepa en ga de uitdaging aan in een smaaktest met Margot. Zet onder begeleiding van tatoeëerder Rick Siteur zelf een tattoo op varkenshuid en neem deze mee naar huis. Volg een korte “leather” workshop bij Alexander Fielden, aanschouw de projecties van de Beeldjutters in het Hemelryck, laat je inspireren door art en films van Studio Lumberjack en drink een heerlijk koud drankje in de vernieuwde Stadsherberg. Ook Vocal Arts Academy treedt op. Kortom er is genoeg te beleven, de deuren staan open en je bent overal van harte welkom!

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor het Facebook Event en mis niks!

Bezoek aan Mekka Fest is gratis! Voor sommige activiteiten geldt een kleine eigen bijdrage.

Tot Mekka Fest!

Download hier het totale programma van deze bijzondere Culturele Zondag. Of bekijk deze online.

Mekka Fest wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van Stichting DOEN.

UF16_beeldmerk_liggend_300dpi