Live: Afvalkunst, hoe gaan we om met ons afval?


Van 15 tm 22 juni is Artist in Residence Janneke Kornet op het landgoed van Metaal Kathedraal aan het werk met de plastic vangst van 2 juni. Dit plastic is tijdens de Plogging run door Green Office en WNF geraapt en opgevist.

Helaas gooien we nog steeds zonder pardon niet verteerbare zaken in moeder natuur. Bijna al het vuil belandt in onze waterwegen. En plastic is daarin, naast gifstoffen, een van de grootste vervuilers. Er zijn zelfs al microplastics gevonden in het lichaam van de mens. Juist. Het uwe dus. We willen het niet weten, maar het is van grootste urgentie dat het grote publiek bewust is van de consequenties van zijn of haar handelen. Wellicht ontstaat er dan een grote kracht zodat overheid en bedrijfsleven hier anders mee omgaan. Op een manier dat de natuur dit op intelligente wijze kan verteren.

Janneke gebruikt dit afval in haar kunstproject ’the Garbage Shop’; een kunstwerk voor de openbare ruimte. Lees hier meer over the Garbage Shop.

Duurzame week

Meer weten over plastic en de impact op de natuur? En het werkproces van de kunstenaar?
Kom dan naar Metaal Kathedraal tijdens de Duurzame Week! Vooraf aanmelden is niet nodig. Dagelijks van 9-17 uur, op zaterdag vanaf 14.00 uur.

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Utrecht en Stichting DOEN.