Geheugen van Metaal Kathedraal


De bouw van Leidsche Rijn heeft voor archeologen een ware schatkamer geopend. Sinds de eerste vondsten in 1997 hebben de archeologen van gemeente Utrecht op meer dan honderd plaatsen opgravingen uitgevoerd met veelal spectaculaire resultaten. Inmiddels loopt de realisatie van Leidsche Rijn langzaam tegen het eind en worden ook de laatste deelgebieden bouwrijp gemaakt. Dit betekent dat ook de archeologen bijna klaar zijn met de opgravingen. De komende jaren worden ook de laatste opgravingen uitgewerkt tot een basisrapportage. De rapporten die al zijn gepubliceerd, zijn gratis te downloaden via deze link: erfgoed.utrecht.nl/publicaties/onderzoeksrapporten-archeologie/

Tijdens deze lezing presenteren de Utrechtse archeologen Erik Graafstal en Herre Wynia de laatste stand van zaken van het archeologisch onderzoek in Leidsche Rijn. Natuurlijk komt dan ook de opgraving van de Romeinse weg met de brug in Rijnvliet aan de orde. Herre Wynia en Erik Graafstal zijn archeologen in dienst de vakgroep Erfgoed van gemeente Utrecht en vanaf de eerste paal betrokken bij het archeologisch onderzoek in Leidsche Rijn.

Deze lezing wordt georganiseerd door de Historische Vereniging en het bewoners-collectief van de wijk Rijnvliet. In deze wijk ontstaat het grootste stedelijke voedselbos van Nederland. De groene buitenruimte, het natuurlijke water en de voedselproductie verbindt de bewoners met elkaar en met de natuur. Tijdens deze avond geeft bewoners-collectief een korte presentatie hierover verzorgen. Kijk verder op www.eetbarewoonwijkrijnvliet.nl.

Bijwonen?

Entree: 5,- Leden: 2,50.
Zaal open 19:30 uur. Aanvang: 20:00 uur.
Aanmelden kan via activiteiten@histvervdmh.nl

Met dank aan Fentener van Vlissingen, K.F. Hein en Prins Bernard Cultuurfonds.